Χειροκρότημα παρά την ήττα από τον ΠΑΣ (2001)

Aπό aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 4/2/2001, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2000-2001...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Χειροκρότημα παρά την ήττα από τον ΠΑΣ (2001)

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 8.000 θεατές (7.065 τα εισιτήρια), γνώρισε τη ήττα με 2-3 (!), παρά την πολύ καλή του εμφάνιση!

Η ομάδα της Ηπείρου είχε την τύχη με το μέρος της και πήρε μια απίθανη κυριολεκτικά νίκη, με τον ΠΑΟΚ να χάνει σωρεία ευκαιριών...

Το σκορ άνοιξε στο 24' ο Έλντερ με πέναλτι, όταν ο Τρικάλης είδε ανατροπή του Κορμαρή από τον Βενετίδη, ισοφάρισε ο Καφές στο 29' με ωραίο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ πίεζε για την ανατροπή, όμως ο Μπλέτσας στο 50' έκανε το 1-2 με κοντινή κεφαλιά μετά από φάουλ του Μπελά, για να ισοφαρίσει εκ νέου στο 56' ο Σπάσιτς.

Τελικά τη νίκη στους Γιαννιώτες την έδωσε στο 62' ο Κορμαρής σε μια αντεπίθεση με τον Μπελά να σερβίρει έτοιμο γκολ στον επιθετικό του ΠΑΣ.

Στο ημίωρο που απέμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τρικάλη, παίχτηκε ... μονότερμα χωρίς οι παίκτες μας να μπορέσουν να νικήσουν τον Γκίτκο και να διασπάσουν το ... ταμπούρι του ΠΑΣ.

Ενδεικτικό της εικόνας του παιχνιδιού είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ του Μπάγεβιτς στο τέλος του παιχνιδιού χειροκροτήθηκε από τον κόσμο!

Ο ΠΑΣ εκείνη τη χρονιά υποβιβάστηκε στα μπαράζ! Στα αξιομνημόνευτα της αναμέτρησης ο θάνατος 43χρονου ΠΑΟΚτσή, του Αποστόλη Λάππα (επιπλοποιός στο επάγγελμα) που έπεσε νεκρός από καρδιακή προσβολή στο 75', μπροστά στα μάτια των 2 παιδιών του!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Βενετίδης, Κατσιαμπής, Χασιώτης (53' Ναλιτζής), Κουλακιώτης, Καφές, Μπράτιτς (74' Καραδήμος), Σπάσιτς, Κωνσταντινίδης, Φρούσος, Γεωργιάδης (74' Βοσκαρίδης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστόπουλος): Γκίτκος, Μπλέτσας, Σέμος, Τζανετής, Μπελά (87'), Γκαρόζης (67' Κάκογλου), Γκίτας, Κάκος, Ουρμπάν, Έλντερ, Κορμαρής

Δηλώσεις Ντούσαν Μπάγεβιτς...

«Οι παίκτες μας όταν βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο έμαθαν ότι ο Παναθηναϊκός έχασε το ματς (0-1 από Πανιώνιο), χαρήκανε και δεν έπαιξαν όπως θα έπρεπε στο δικό μας παιχνίδι, Αυτή είναι η αίσθηση που είχα. Γνωρίζαμε από πριν τι μας περίμενε στον αγωνιστικό χώρο, με έναν αντίπαλο που παίζει και δυνατά και πίσω, περιμένοντας να ανοίξουμε χώρο, να κάνει αντεπίθεση, όπως έκανε δύο φορές, και σκόραρε τρία γκολ!

Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται περισσότερη προσοχή, δεν προσέξαμε στην κατάλληλη στιγμή και δεχτήκαμε το τρίτο γκολ. Η αγωνιστική πειθαρχία είναι πάρα πολύ σημαντική. Ματς σαν το σημερινό είναι «ειδικά παιχνίδια», καθώς πιέζεις συνέχεια μπροστά, προσπαθείς να πετύχεις κάποιο γκολ, αλλά πρέπει να προσέχεις να μη δεχτείς γκολ, ιδιαίτερα εκείνη τη στιγμή που κυνηγάς το σκορ!»

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση, με 51 βαθμούς (14 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες), τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του και στα 30 παιχνίδια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

* Ο Σέρβος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν (2001-2002), ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ για 21 ματς και τη σεζόν 1999-2000, μετρώντας συνολικά σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος: 37 νίκες - 22 ισοπαλίες - 18 ήττες.

* Στην αρχική εικόνα η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ που παρατάχτηκε στον τελικό του Κυπέλλου της περιόδου 2000-2001

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...