«Θα χρειαστεί να βάλει 17-18 εκατομμύρια ο Σαββίδης»

Από inpaok.com : Για το υγειονομικό πρωτόκολλο και την πρόταση αλλαγής του από τον ΠΑΟΚ, τον Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και την οικονομική κατάσταση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ μίλησε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Κυριάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Primo».
Πηγή: inpaok.com
«Θα χρειαστεί να βάλει 17-18 εκατομμύρια ο Σαββίδης»

Αναλυτικά τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος των «ασπρόμαυρων»:

Για το πως βιώνει αυτές τις μέρες

«Τα κρούσματα,είτε στο αγωνιστικό είτε στο διοικητικό τμήμα, ήταν ήπια. Οι περισσότεροι του ποδοσφαιρικού τμήματος ήταν ασυμπτωματικοί. Στα γραφεία δουλεύουμε με τηλεργασία και εκ περιτροπής, με προσωπικό ασφαλείας. Αυστηροποιήθηκε το κομμάτι των αποστολών. Ανήκουμε σε ένα γκρουπ ανθρώπων που δεν είναι εύκολα να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Κάθε 2-3 μέρες κάνουμε ελέγχους. Πολλές φορές, μέχρι την ώρα που θα πάρεις το αποτέλεσμα, έχει γίνει προπόνηση. Έχουν μειωθεί στο ελάχιστο τα μέλη των αποστολών. Και οι ομάδες που προσέχουν μπορούν να την «πάθουν»…

Για την πρόταση αλλαγής πρωτοκόλλου:

«Η λίγκα δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από το να δώσει το νέο πρωτόκολλο που θα ψηφιστεί, στην κυβέρνηση. Εμείς προτείνουμε να καταλήξουμε σε ένα πρωτόκολλο με ένα κοινό γνώμονα. Να φτάσουμε σε ολοκλήρωση του πρωταθλήματος σύμφωνα με την προκήρυξη. Ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να μειωθούν οι αναβολές. Η πρότασή μας είναι με γνώμονα το πρωτόκολλο της ΟΥΕΦΑ. Αυτό μπορεί να μας γυρίσει μπούμεραγκ, αλλά πρέπει να βρούμε τρόπο να προχωρήσουμε. Ο στόχος μας είναι ένας. Να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα με βάση το καταστατικό με το οποίο δομήθηκε. Οι ομάδες βγαίνουν χαμένες αν δεν αγωνίζονται».

Για το αν οι λοιμοξιολόγοι μπορούν να θέσουν όριο για τον αριθμό κρουσμάτων που θα επιτρέπουν αγώνα:

«Ναι διότι η απόφαση έχει ληφθεί με βάση το βαθμό μεταδοτικότητας…. Γι’ αυτό και το δικό μας πρωτόκολλο ήταν εξ’ αρχής αυστηρό».

Για το διαζύγιο με τον Φερέιρα, που ήταν «σπάνιο» με τον τρόπο που ήρθε και καταγράφηκε:

«Ο ΠΑΟΚ και ο Φερέιρα πέρασαν μια περίοδο σκέψης για το πώς μπορεί αυτή η σχέση να προχωρήσει. Μια ομάδα πρωταθλητισμού δεν είναι ικανοποιημένη αν δεν κατακτήσει τίτλο και ένας προπονητής δεν είναι ικανοποιημένος αν γράφεται το όνομά του για να φύγει… Ήρθε η πρόταση σε μια στιγμή που και εκείνος την ήθελε και εμείς καταλάβαμε ότι αν την αποδεχθούμε, έχουμε πλάνο επόμενος μέρας. Ήταν ένας καλός προπονητής, με σχέδιο. Το θέμα ήταν το πόσο θα μπορούσε να το εφαρμόσει στα δεδομένα του ΠΑΟΚ, της Ελλάδας. Ο Αμπέλ προσπάθησε να κάνει την ομάδα «ομάδα του Φερέιρα». Δεν προσπάθησε ο Φερείρα να γίνει «προπονητής του ΠΑΟΚ». Ίσως και τα χρήματα που δόθηκαν για εκείνον να τον έκανε να νιώσει μεγαλύτερος από το κλαμπ… Δεν έχουμε άσχημα αισθήματα για τον Φερέιρα. Είχε ένα σχέδιο, ένα δικό του σχέδιο. Αν δεν είχαμε κάποια δεδομένα σύμφωνα με τα οποία ο Πάμπλο Γκαρσία θα μπορούσε να σταθεί στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ίσως να μην μπαίναμε στη διαδικασία αλλαγής προπονητή. Η αρχή ήταν εντυπωσιακή, έχουμε ενθαρρυντικά δεδομένα… Αν εμείς ήμασταν ξεκρέμαστοι, όπως όταν έφυγε ο Λουτσέσκου, η απόφαση θα ήταν πιο δύσκολη. Μιλάμε για τον Φερέιρα, έναν καλό προπονητή. Αν ήταν κακός, η ομάδα θα τον έδιωχνε».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία:

«Για τον Γκαρσία ως άνθρωπο, έναν πολύ αγαπητό άνθρωπο, θέλω να πω κάποια πράγματα. Συνεργάστηκα μαζί του και στις καλές στιγμές του στον ΠΑΟΚ, και στις δύσκολες. Ο κόσμος τον αγαπάει για μια από τις πτυχές του χαρακτήρα του. Στο ποδόσφαιρο, ο Πάμπλο είναι καθηγητής. Στη Ρεάλ έφτασε με το μυαλό του και την προσωπικότητά του. Η βαθιά γνώση στο ποδόσφαιρο και η μεταδοτικότητά του είναι δυο στοιχεία που τον βοηθάνε. Έχει ζήσει όλη τη δομή του ΠΑΟΚ, ξέρει τις ιδιαιτερότητες του κλαμπ. Ήρθε ξένος και ενσωματώθηκε. Αυτό παίζει τον ρόλο του. Πιστεύει πολύ στο ρόστερ. Ίσως να είναι και πιο ισορροπημένο – αγωνιστικά και οικονομικά – από το ρόστερ του πρωταθλήματος. Οι παίκτες που ήρθαν ίσως να είναι και μέσα στις καλύτερες μεταγραφές της δεκαετίας. Ποδοσφαιριστή σαν τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεν είχαμε αποκτήσει τη χρονιά του πρωταθλήματος»

Για την ικανότητα του Γκαρσία να διαχειρίζεται προσωπικότητες:

«Ο Γκαρσία ήταν αρχηγός σε αποδυτήρια με προσωπικότητες. Στην εποχή του, ήταν σε αποδυτήρια του ΠΑΟΚ τα οποία ήταν θηριοτροφείο, με μπόλικους… τρελούς».

Για το καλοκαίρι που πέρασε:

«Ήταν το πιο πυκνό μας καλοκαίρι. Αλλάξαμε μεγάλο μέρος του ρόστερ, κάποιους με πωλήσεις, αλλάξαμε τεχνικό διευθυντή, στο τέλος αλλάξαμε προπονητή… Χρειαζόμαστε θετική ενέργεια, αλλά δεν μπορώ να πω πως έχουμε και αρκετή αρνητική. Απλά, σε μια εποχή που όλα γίνονται στα social media διότι τα γήπεδα είναι άδεια, πολλές φορές κάποιοι που έχουν αρνητική διάθεση, κάνουν περισσότερο θόρυβο».

Για το ξέσπασμα κατά των Μέσων:

«Όπως και να έχει, σε όλους τους οργανισμούς, είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με όλους τους υπόλοιπους του οργανισμού. Εκείνη τη στιγμή ξέφυγα διότι ένιωσα ότι έπρεπε να το κάνω, να φύγω από τους ήπιους τόνους. Παντού υπάρχουν παράσιτα που προσπαθούν να κάνουν το δικό τους. Θεωρώ ότι το ξέσπασμα, λειτούργησε… Αυτοί που έπρεπε να το καταλάβουν, το κατάλαβαν».

Για το αν θα έχουμε παρόμοια κινητικότητα στην επόμενη μεταγραφική περίοδο και για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη

«Εξορθολογισμός δεν σημαίνει μόνο μείωση του μπάτζετ. Σημαίνει αύξηση εσόδων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η κατάσταση επέστρεψε στο «ελεγχόμενη». Θα χρειαστούμε και πάλι την ενίσχυση από τον Ιβάν Σαββίδη αλλά θα είναι τελείως διαφορετική κατάσταση. Το άνοιγμα ήταν στα 40 εκ. Ευρώ και τώρα θα χρειαστεί να βάλει 17-18 εκ. Ευρώ. Δεν έχει «κλειδώσει» αυτό διότι τα δεδομένα αλλάζουν. Για μας είναι ευλογία που δεν έχουμε το άγχος της επιβίωσης. Έχουμε έναν πρόεδρο που βάζει λιγότερα από όσα θέλει λόγω του FFP. Ο στόχος είναι η αυτάρκεια αλλά σε εποχές covid είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί».

Για την αλλαγή του συστήματος και το αν αυτό θα σημάνει και αλλαγές στο ρόστερ:

«Το καλοκαίρι έγινε μεγάλη κουβέντα στα χαφ, και τώρα άρχισε η κουβέντα για τα εξτρέμ. Μιλάμε για το ρόστερ στα χαρτιά. Δεν μπορούμε να παίρνουμε παίκτες λόγω ενός τραυματισμού, δεν είναι εύκολο. Η ομάδα έχει εξτρέμ… Μπορούν να παίξουν ο Ζίβκοβιτς, ο Ζαμπά, ο Βιεϊρίνια, ο Μουργκ. Θεωρητικά πάντα. Πρακτικά, θα το δούμε. Το καλοκαίρι όλοι έλεγαν πως ο ΠΑΟΚ θέλει χαφ διότι είχαν ξεγράψει τον Αουγκούστο, που επέστρεψε και βλέπετε το τι κάνει…».

Για τον Αντελίνο Βιειρίνια:

«Ο πρόεδρος και ο Αντρέ έκαναν αυτό που έπρεπε. Ναι, δημιουργήθηκαν παρεξηγήσεις που ήταν τέτοιες που λύθηκαν εύκολα. Ναι, φτάσαμε Νοέμβριο αλλά οι παρεξηγήσεις λύθηκαν όπως έπρεπε να λυθούν. Ο Αντρέ έπρεπε να είναι στον ΠΑΟΚ. Ο Αντρέ είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και είναι και ένας μύθος που χτίστηκε μέσα στον ΠΑΟΚ. Και τώρα ο ΠΑΟΚ έχει τον Βιεϊρίνια ως ποδοσφαιριστή και τον Γκαρσία ως προπονητή…»

Διαβάστε ακόμη...