Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός! (1998)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 31/10/1998, συνέβη μια από τις μεγαλύτερες σφαγές που γνώρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο από καταβολής του...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός! (1998)

Πρωταγωνιστές του σκηνικού που στήθηκε εκείνο το βράδυ στην Τούμπα, ήταν ο Παπαπέτρου και οι βοηθοί του (Βλάχος - Φεσόπουλος), των οποίων οι αποφάσεις διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ομάδα του ελληνικού δημοσίου, την ομάδα στον προεδρικό θώκο της οποίας βρέθηκαν μερικά "διαμάντια", που πέρασαν κάποια χρόνια της ζωής τους στην ... ψειρού.

Από το 1998 ξεκίνησε μια περίοδος στην οποία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο κυριάρχησε η «παράγκα», η αδικία, η βρωμιά, και η καταστρατήγηση όλων των κανονισμών του αθλήματος με μοναδικό στόχο την επικράτηση του ολυμπιακού (πρωτίστως και του Αιγάλεω δευτερευόντως, κατά δήλωση ενός εκ των φερομένων ως πρωταγωνιστών αυτής της πρωτοφανούς αθλιότητας).

Σίγουρα δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι μόνο ο ΠΑΟΚ επλήγη από την ανώμαλη αυτή κατάσταση, αλλά κατά γενική ομολογία στην Τούμπα έγιναν μερικές από τις μεγαλύτερες διαιτητικές σφαγές της παράγκας σε αυτό το διάστημα.

Στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με πολλές προσωπικές μονομαχίες και λίγες φάσεις, με τον Ολυμπιακό να παίρνει κεφάλι στο σκορ στο 7' όταν ο Τζόρτζεβιτς βρήκε τον Οφορίκουε που με πλασέ νίκησε τον Μιχόπουλο παγώνοντας την Τούμπα.

Στο 46' το σουτ του Γιαννακόπουλο βρήκε το δοκάρι μας και πέρασε άουτ, στο επόμενο λεπτό ο Πουρσανίδης σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Μιχόπουλο και κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ ξύπνησε!

Μετά από πολύ καλές ευκαιρίες του Βρύζα στο 57' και του Νάγκμπε στο 66', ήρθε στο 72' ο Φρατζέσκος να χαλάσει το κέφι του Παπαπέτρου και της κομπανίας του, ισοφαρίζοντας με σουτ (και μάλιστα δεξί!) μέσα από τη μεγάλη περιοχή!

Ο διαιτητής Παπαπέτρου, με το σκορ στο 1-1 στο 80' βλέπει πέναλτι (σε φάση που ξεκινά με τον Γκόγκιτς σε θέση οφ σάιντ) με το οποίο γίνεται το 1-2 και στο 82' ο Τάκολα σημειώνει το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο ο επόπτης Βλάχος υποδεικνύει ότι σημειώθηκε με το χέρι και ο παπαπέτρου το ακυρώνει, αν και αρχικά κινήθηκε προς τη σέντρα.

Απέφυγε να πάρει τη φάση επάνω του, κάτι που μπορούσε να κάνει, καθώς ο βοηθός ήταν αρκετά μέτρα μακριά από τη φάση

Ακολούθησαν επεισόδια, στα οποία η μπάλα πήρε τον άλλο επόπτη Φεσόπουλο, που δεν πρόλαβε να τρέξει μέχρι τη φυσούνα.

Ο Παπαδάκος διέκοψε το παιχνίδι, και ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε πρωτόδικα με αφαίρεση τριών βαθμών και ποινή τριών αγωνιστικών να αγωνιστεί "κεκλεισμένων των θυρών" στο γήπεδο της Τούμπας...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Σαμαράς, Τάκολα, Ολιβάρες (35' ), Κωνσταντινίδης, Νάγκμπε, Ζαφειρίου (54' Καφές), Τουρσουνίδης, Βρύζας, Φρατζέσκος, Μαχαιρίδης (22' Κατσιαμπής)

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογεννίδης, Καραταΐδης, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος (62' Γκόγκιτς), Πουρσανίδης, Καραπιάλης, Αλεξανδρής (60' Πασαλής), Οφορίκουε, Γεωργάτος, Τζόρτζεβιτς

* Προσέξτε στο video τον πανηγυρισμό του Γεωργάτου, που όπως φαίνεται επιβεβαιώνει το: ο Oλυμπιακός να κερδίζει και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ@μηθούν...

* Ο Ολυπιακός εκείνο το βράδυ έφυγε από την Τούμπα με τους παίκτες του και τους προπονητές μέσα σε κλούβα των ΜΑΤ!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...