Πηγαίνει σε πόλη που χτυπά κόκκινο!

Από paokrevolution.net: Ο ΠΑΟΚ από την Τετάρτη θα είναι στη Γρανάδα για τον αγώνα της Πέμπτης με την τοπική ομάδα. Και εκεί τα πράγματα με τον Covid έχουν ξεφύγει!
Πηγή: paokrevolution.net
Πηγαίνει σε πόλη που χτυπά κόκκινο!

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας για την πόλης της Γρανάδας και θέτει περιορισμούς σε τουλάχιστον 2 εκατομμύρια κατοίκους σε όλη τη διοικητική περιφέρεια. Ο COVID-19 έχει εκτοξευθεί στη Γρανάδα με 966 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

«Είμαστε πολύ κοντά στην κατάρρευση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, γιατί ο έλεγχος σχεδόν έχει χαθεί και το επόμενο βήμα μετά την ανεξέλεγκτη μετάδοση του ιού είναι η κατάρρευση. Οι πολιτικοί έχουν κινηθεί πολύ αργά, έχουμε καθυστερήσει 3 μήνες και η κατάσταση έχει ξεφύγει», ανέφερε Ισπανός γιατρός στην El País.

Ο κίνδυνος στην Ανδαλουσία είναι υπαρκτός, καθώς κάθε μέρα ο μέσος όρος εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού είναι 175 άτομα. Το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε αυτήν την Πέμπτη ότι ανεξάρτητα από τον κίνδυνο στις ΜΕΘ, η κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης δεν θα μεταφραστεί σε προσλήψεις.

Δηλαδή, το εργατικό δυναμικό των γιατρών και των νοσοκόμων θα συνεχίσει να αποδεκατίζεται μέχρι την πολυαναμενόμενη άφιξη του εμβολίου τον επόμενο χρόνο, όπως παραδέχθηκε ο Υπουργός Υγείας της Ανδαλουσίας Χεσούς Αγίρε.

Διαβάστε ακόμη...