Ικανοποίηση για Τσόλακ - Στο μικροσκόπιο ο Κροάτης

Από sdna.gr : Ο Αντόνιο Τσόλακ κατέγραψε απέναντι στο Βόλο γεμάτο 90λεπτο και παρά το γεγονός ότι δεν βρήκε δίχτυα, στις τάξεις του ΠΑΟΚ υπάρχει ικανοποίηση από τα πρώτα δείγματα γραφής του Κροάτη και υψηλές προσδοκίες με φόντο το μέλλον.
Πηγή: sdna.gr
Ικανοποίηση για Τσόλακ - Στο μικροσκόπιο ο Κροάτης

Η αναμέτρηση με το Βόλο ανήκει στο παρελθόν για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που έχουν στρέψει αποκλειστικά την προσοχή τους στον «τελικό» -όπως τουλάχιστον χαρακτηρίζουν- την αναμέτρηση με την Κράσνονταρ. Από το εν λόγω παιχνίδι, ωστόσο, προέκυψαν κάποιες πρώτες εικόνες δεδομένης της χρησιμοποίησης των μεταγραφικών αποκτημάτων.

Τα φώτα έπεσαν πάνω στον Αντόνιο Τσόλακ, ο οποίος θα κληθεί να σηκώσει το βάρος επιθετικά ειδικά στην παρούσα φάση που ο Τσούμπα Άκπομ αποτελεί παρελθόν και ο Κάρολ Σφιντέρσκι ανεβάζει στροφές για να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Ο Κροάτης ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και μέσα από διάφορες φάσεις στις οποίες πρωταγωνίστησε, έδειξε κάποια από τα χαρακτηριστικά του κυρίως από τον τρόπο που κινείται και έρχεται σε επαφή με τη μπάλα.

Όπως ανέφερε και ο αντίπαλος τερματοφύλακας, Θανάσης Γκαραβέλης, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του και ήταν καλός στο ψηλό παιχνίδι, κερδίζοντας δύσκολες κεφαλιές, όπως συνέβη στο α΄ημίχρονο με τη σέντρα του Πέλκα από τα δεξιά και την κεφαλιά που πήρε ο Τσόλακ, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του. Και όλα αυτά σε ένα σημείο του παιχνιδιού που ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να αναπτυχθεί από τον άξονα και να τροφοδοτήσει κάθετα τον 27χρονο που κινούνταν διαρκώς ανάμεσα στα στόπερ.

Η σπουδαιότερη ευκαιρία για τον Τσόλακ σημειώθηκε στο 50', με τον Κροάτη να παίρνει -μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νινούα- και πάλι κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, σημαδεύοντας ωστόσο το οριζόντιο δοκάρι του Γκαραβέλη. Η εκμετάλλευση των στατικών φάσεων -αναμφίβολα- αποτελεί μια αδυναμία του ΠΑΟΚ δεδομένου πως κάποτε αποτελούσε το πιο βασικό του όπλο, ωστόσο, είναι σαφές πως πλέον ποντάρει και στα προσόντα του Κροάτη στράικερ προκειμένου να... πάρει γκολ μέσα από αυτές.



Εκείνο που συζητήθηκε -πάντως- θετικά και άρεσε ιδιαιτέρως στην πρώτη «ανάγνωση» του Τσόλακ ήταν ο τρόπος με τον οποίο διάβασε την επίμαχη φάση στο β΄ημίχρονο, όταν ο Νινούα τον έβγαλε στην πλάτη της άμυνας και ο Τσόλακ από πλάγια θέση, βλέποντας τον Πέλκα να ανεβαίνει και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, έκανε το γύρισμα, «σερβίροντας» μισό γκολ στον συμπαίκτη του που εν τέλει νικήθηκε από τον πορτιέρε του Βόλου.

Το σημαντικό για το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ είναι πως ο Κροάτης ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, όντας ιδιαίτερα δραστήριος και κινητικός στην πρώτη του εμφάνιση μετά από... μιάμιση προπόνηση με νέα πρόσωπα και παρά το γεγονός ότι δεν βρήκε γκολ που σαφέστατα θα τον «έφτιαχνε» ψυχολογικά περισσότερο ενόψει Κράσνονταρ, έδειξε στοιχεία και χαρακτηριστικά που έφεραν ικανοποίηση σε πρώτη φάση.

Διαβάστε ακόμη...