Κονσεϊσάο για ΠΑΟΚ: “Δεν μπορούσα να κάθομαι όλη μέρα στο γραφείο…”

Από thessports.gr: Μεγάλη συνέντευξη στην Πορτογαλία παραχώρησε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ και κυρίως για τη... ζωή μετά το ποδόσφαιρο εντός αγωνιστικών χώρων.
Πηγή: thessports.gr
Κονσεϊσάο για ΠΑΟΚ: “Δεν μπορούσα να κάθομαι όλη μέρα στο γραφείο…”

Είπε μεταξύ άλλων:

Πως αποφάσισες να γίνεις προπονητής; Δεν ήταν γιατί χρειαζόσουν χρήματα...

«Όχι δεν ήταν. Όμως, πριν γίνω προπονητής, με προσκάλεσαν να γίνω ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετώπιζε εκείνη την εποχή οικονομικές δυσκολίες. Σε αυτούς τους έξι μήνες που ήμουν αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, κατάλαβα πως αυτό που δεν ήθελα στη ζωή μου ήταν να είμαι αθλητικός διευθυντής.

Να κάθομαι στο γραφείο όλη την ημέρα, να προσλαμβάνω ποδοσφαιριστές και να μιλάω με επιχειρηματίες; Όχι. Στη συνέχεια, πήγα ως βοηθός στην Σταντάρ Λιέγης, παρακολούθησα μαθήματα προπονητής, ήμουν με παίκτες όπως οι Φελαϊνί, Βίτσελ, Ντεφούρ, μια όμορφη φουρνιά.

Κερδίσαμε το Κύπελλο και στη συνέχεια επέστρεψα στην Πορτογαλία, έγραψα τα παιδιά μου στο Γαλλικό Λύκειο, ζούσαμε στο Μπελέμ για λίγο και μετά πήγα στην Ολανένσε. Εργαζόμουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στο Αλγκάρβε και πήγαινα στη Λισαβόνα τα Σαββατοκύριακα. Ξεκίνησα από χαμηλά σε ένα μικρό κλαμπ και αυτό ήταν πολύ ικανοποιητικό. Όταν ανέλαβα την Ολανένσε, το κλαμπ ήταν το τελευταίο, Τελειώσαμε τη σεζόν στην έβδομη θέση και όταν έφυγα την επόμενη σεζόν, η ομάδα βρισκόταν στην 8η θέση».

Διαβάστε ακόμη...