Τρίμπαλο στο ντεμπούτο του Σάντος! (2007)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 22/9/2007, ο Φερνάντο Σάντος στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ, κατέγραψε την πρώτη του νίκη, στο ματς με τον Ηρακλή, που έγινε στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Τρίμπαλο στο ντεμπούτο του Σάντος! (2007)

Ο Πορτογάλος τεχνικός που έγραψε τη δική του ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αντικατέστησε τον Γιώργο Παράσχο, μετά την εκτός έδρας ήττα στη Ξάνθη με 1-0, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της περιόδου 2007-2008.

Ο Δικέφαλος στο ματς με τον συμπολίτη εμφανίστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, σε μια σεζόν που χαρακτηρίστηκε από το πολύ μέτριο έως φτωχό ρόστερ, οι άνθρωποι της ομάδας όμως το καλοκαίρι που ακολούθησε φρόντισαν να μεταμορφώσουν τον Δικέφαλο φέρνοντας στην Τούμπα παικταράδες!

Περίπου 15.000 θεατές (11.637 τα εισιτήρια) ανέβηκαν εκείνο το απόγευμα στην Τούμπα και είδαν έναν εξαιρετικό ΠΑΟΚ να κυριαρχεί από το 1ο λεπτό στο γήπεδο και να παίρνει κεφάλι στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με κεφαλιά του Μελίσση, μετά από φάουλ που εκτέλεσε από τα αριστερά ο Βαγγελής.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 48ο λεπτό, Σάλμον - Λάκης έκρυψαν την μπάλα, βγήκε το γύρισμα στην καρδιά της άμυνας και ο Βαγγελής πλάσαρε ιδανικά τον Πάρντο γράφοντας το 2-0! Το τελικό 3-0 ήρθε στο 67΄με κεφαλιά του Βασίλη Λάκη μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη στο δεύτερο δοκάρι!

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε εν ολίγοις αγνώριστος. Ήταν η αλλαγή προπονητή που συντέλεσε σε αυτό; Πιθανόν ναι, πιθανόν και όχι. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι για πρώτη φορά στην ομάδα δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο έκπληξης όσον αφορά την ενδεκάδα της. Πάντως ο Σάντος, απλά έκανε αυτά που έπρεπε. Τα βασικά και λογικά.

Χρησιμοποίησε τους παίκτες στις θέσεις τους, έκανε σωστές αλλαγές, χρησιμοποίησε παίκτες που ήταν έτοιμοι και όχι αυτούς που του επέβαλλαν.

Σωστές κινήσεις, αλλαγές μπάλας με τη μια, κινητικότητα, πάσες, γύρισμα της μπάλας προς τα πίσω όταν έπρεπε, σωστά ελεύθερα, και σωστή προώθηση της μπάλας από την άμυνα προς την επίθεση. Έτσι ήρθε το 3-0...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Σάντος): Φερνάντες, Κωνσταντινίδης, Μπαλάφας, Λάκης (78' Γεωργιάδης), Μελίσσης, Σάλμον, Χαραλάμπους, Κνολ, Μπαϊάνο (83' Ορφανός), Σνάουτσνερ, Βαγγελής (74' Ηλιάδης).

Ηρακλής (Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Μαυρογενίδης, Ζμπόντσακ, Κατσαμπής, Μαλαγκένιο, Πουρσανίδης (64' Σάντος Μπίνιο), Τσίνεγκε, Έμερσον, Μαρίνκοβιτς, Παπαδόπουλος (57' Μπένκο), Νικολόπουλος (81' Κομβολίδης).

Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος ...

"Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, οι οποίοι έπαιξαν όπως πρέπει και έδειξαν στο γήπεδο τη δουλειά που κάναμε στις προπονήσεις. Πετύχαμε γρήγορα το πρώτο γκολ, βάλαμε την μπάλα κάτω και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες.

Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε η ισορροπία στο παιχνίδι μας και για ένα 20λεπτο άρχισαν οι μακρινές μπαλιές και το θέαμα δεν ήταν καλό. Ήταν φανερό ότι οι παίκτες μου για ένα διάστημα έχασαν τις θέσεις τους και έτρεχαν άσκοπα στο γήπεδο.

Τους υπέδειξα τον τρόπο που έπρεπε να κινούνται και γρήγορα βελτιωθήκαμε. Στη συνέχεια ανεβάσαμε αισθητά την απόδοσή μας και κυριαρχήσαμε στον αγωνιστικό χώρο.

Ελπίζουμε ότι στη συνέχεια θα πετύχουμε όλα όσα στοχεύουμε. Είχαμε απουσίες σήμερα, αλλά για μένα όλοι οι παίκτες είναι ίδιοι. Όλοι δουλεύουν στις προπονήσεις και όλοι παίρνουν τις ευκαιρίες.

Δεν ήμουν ποτέ στεναχωρημένος εξαιτίας της ήττας στην πρώτη αγωνιστική, αυτά συμβαίνουν, απλά κοιτάζουμε μπροστά. Είναι σημαντική η νίκη που πετύχαμε σήμερα, γιατί θα έρθει η ηρεμία που απαιτείται για να προχωρήσουμε.

Τονίζω όμως ότι είμαστε μακριά από την εικόνα που θα με ικανοποιούσε, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά.

Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και τα θετικά αποτελέσματα φέρνουν εκτός από ηρεμία και αισιοδοξία, κάτι που είναι απαραίτητο για να κάνουμε όλα τα προβλήματα να φαίνονται μηδαμινά. Έχουμε ένα σχέδιο για το μέλλον, σήμερα ήταν μόνο ένας αγώνας, τον οποίο κερδίσαμε και τώρα θα κοιτάξουμε μπροστά στον επόμενο.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι πραγματικά εντυπωσιακός και αξίζει πραγματικά να κάνουμε ότι μπορούμε για να τον ικανοποιούμε. Δεν υπόσχομαι ότι θα το κάνουμε πάντα, όμως σίγουρα ότι θα προσπαθούμε για αυτό."

* Μετά το τέλος του παιχνιδιού η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της τόνιζε:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχαριστεί τους φιλάθλους για την προσέλευση και τη μοναδική συμπαράσταση που πρόσφεραν στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι μπορούν να διεξαχθούν στην Τούμπα μεγάλοι αγώνες, με την παρουσία οπαδών και των δυο ομάδων, χωρίς έκτροπα που καθορίζουν τις τύχες νέων ανθρώπων. Αυτές είναι οι βραδιές ποδοσφαίρου που ονειρευόμαστε".

* Στο ημίχρονο του αγώνα και για 10 περίπου λεπτά έκανε την είσοδο του το τμήμα Ταε Κβο Ντο του ΠΑΟΚ. Αγόρια και Κορίτσια όλων των ηλικιών έδωσαν τη δική τους παράσταση, κάνοντας ασκήσεις επίδειξης..

* Η σεζόν 2007-2008 ήταν μια από τις χειρότερες του ΠΑΟΚ από το 2000 και εδώθε... Η ομάδα με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της, αλλά με ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων τερμάτισε τελικά 9η και καταϊδρωμένη, ισόβαθμη με τη γριά στους 35 βαθμούς, άλλους τόσους πίσω από τον πρωταθλητή εκείνης της περιόδου.

Πάρτε και μία γεύση από... Τούμπα όπως παλιά!

Τo καινούριο (τότε) σύνθημα που έκλεψε την παράσταση...

Δυο από τα πανό που κρεμάστηκαν στα κάγκελα αφορούσαν συνοπαδούς μας που βρίσκονταν (άδικα όπως αποδείχτηκε μετά από καιρό!) στη φυλακή.

Κάποιο άλλο αφορούσε τον τρόπο που θα πρέπει να δείχνουμε την αγάπη μας προς την ομάδα, προστατεύοντάς την ταυτόχρονα!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...