Η τεράστια οικονομική ζημιά της Μπενφίκα από την ήττα στην Τούμπα!

Από thessports.gr : Μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ, η Μπενφίκα μετράει τις «πληγές» της και οι Πορτογάλοι έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια.
Πηγή: thessports.gr
Η τεράστια οικονομική ζημιά της Μπενφίκα από την ήττα στην Τούμπα!

Ζημιά εκατομμυρίων προκάλεσε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στην πρώην ομάδα του…

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έζησε στη Μπενφίκα από το 2016 έως το καλοκαίρι του 2020. Στα μέσα Αυγούστου, ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους και να οδηγηθούν στο «διαζύγιο».

Μια απόφαση που κόστισε στους «αετούς» της Λισαβόνας κοντά στο 1.8 εκατ. ευρώ, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να επιλέγει λίγες ημέρες αργότερα τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η μεταγραφή του στους «ασπρόμαυρους», οι Πορτογάλοι εστίασαν άμεσα στο πρόσωπό του, βλέποντας στο βάθος… εκδίκηση.

O Αμπέλ Φερέιρα πόνταρε πολλά στην περίπτωσή του καθώς μπορεί να έκρινε πως ήταν ανέτοιμος για τη βασική ενδεκάδα, ωστόσο, για τον Πορτογάλο τεχνικό ήταν σαφές πως μπορούσε να αποτελέσει το… ρυθμιστή της αναμέτρησης, έχοντας πίστη στις ικανότητες του να αλλάξει τις ισορροπίες και να δώσει τις «στιγμές» που θα έψαχνε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Μπενφίκα.

Και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε απόλυτα. Με την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Σέρβος «σκότωσε» την πρώην ομάδα και σφράγισε την πρόκριση του ΠΑΟΚ. Πέρα από τα 1.8 εκατ. του Ζίβκοβιτς όμως, η ζημιά… εκτοξεύεται για τους Πορτογάλους καθώς αποχαιρετούν και τα 37.4 εκατ. ευρώ από την πιθανή είσοδό τους στους ομίλους του Champions League, εκεί που η νίκη πριμοδοτείται στα 2.7 εκατ. € και η ισοπαλία στις 900 χιλιάδες ευρώ.

Και όλα αυτά την ώρα που η Μπενφίκα έλαβε τις δύο τελευταίες σεζόν το ποσό των 100 εκατ. ευρώ (49.23 το 2018/19 και 50.86 το 2019/20) με φόντο το Champions League και ξόδεψε μόνο φέτος 81,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί, θέλοντας να πατήσει το… restart!

Διαβάστε ακόμη...