Ο άξονα και οι επιλογές Φερέιρα

Από paok24.com:Σε ένα μονό παιχνίδι νοκ-άουτ, όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και αυτές κυρίως συμβαίνουν στον νευραλγικό χώρο του άξονα είναι σημαντικός σε άμυνα και επίθεση.
Πηγή: paok24.com
Ο άξονα και οι επιλογές Φερέιρα

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών δεν έχει μεγάλες διαφορές στις θέσεις της άμυνας, του τερματοφύλακα και την επίθεση. Στην γραμμή κρούσης μπορεί να λείπει ένας παίκτης όπως ήταν ο Πρίγιοβιτς, αλλά οι μεγάλες διαφορές είναι στον χώρο του κέντρου που ο ΠΑΟΚ έχει αποδυναμωθεί και για αυτό το λόγο είναι οι μοναδικές θέσεις στις οποίες ενισχύθηκε φέτος. Σβαμπ και Νινούα ήρθαν γιατί οι απώλειες ήταν πολλές και σημαντικές.

Εξ αρχής αποχαιρέτησε ο Μαουρίτσιο που ήταν ο βασικός μέσος του ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια, με εξαίρεση την περίοδο του τραυματισμού του. Τότε είτε ο Ολιβέιρα, είτε ο Σάκχοφ, είτε ο Μίσιτς κάλυψαν τη θέση με επιτυχία, αλλά πλέον δεν υπάρχει καμία από αυτές τις λύσεις για τον αγώνα με την Μπεσίκτας. Μάλιστα και ο Ντόουγκλας Αούγκοστο που ήρθε πέρσι είναι εκτός μετά το πρόβλημα τραυματισμού μετά την καραντίνα και οι λύσεις λιγόστευαν για τον Πορτογάλο τεχνικό.

Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει 5 παίκτες για αυτή τη θέση με τον Ελ Καντουρί να είναι ο μοναδικός που έχει κρατήσει από τη διετία των τίτλων, ενώ οι άλλες επιλογές είναι είτε παίκτες που ήρθαν πέρσι, είτε φέτος, είτε από τις ακαδημίες της ομάδας.

Εκτός από τον Μαροκινό που πρέπει να θεωρείται παίκτης κορμού του ΠΑΟΚ, ο έτερος που κερδίζει την μάχη της πρώτης φετινής συμμετοχής είναι ο Αλεξάντερ Σβαμπ. Ο Αυστριακός ήρθε με ηγετικές περγαμηνές από την Ραπίντ Βιέννης και όλα δείχνουν ότι μαζί με τον Ελ Καντουρί θα πάρει φανέλα βασικού. Τι άλλες λύσεις όμως έχει ο Αμπέλ Φερέιρα για τον άξονα;

Από πέρσι έχει μείνει ο Άντερσον Εσίτι. Ο Νιγηριανός μέσος είναι καθαρός κόφτης στον άξονα με στόχο να κόψει κάθε επίθεση του αντιπάλου. Δημιουργικά υστερεί και αυτός είναι ένας λόγος που ο παίκτης έχει θετική απόδοση για την ομάδα του όταν η ομάδα αμύνεται κατά κύριο λόγο και όχι όταν θέλει να πιέσει τον αντίπαλο.

Δεύτερη επιλογή που μπορεί να έρθει από τον πάγκο είναι έτερος νεοφερμένος του ΠΑΟΚ, Νίκα Νινούα. Ο Γεωργιανός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ ήρθε από την Ντιναμό Τιφλίδας σαν αρχηγός της ομάδας με κύριο χαρακτηριστικό του το αριστερό πόδι, τις καλές του μεταβιβάσεις και την έφεση του στις στημένες μπάλες είτε σε απευθείας εκτέλεση είτε σε γεμίσματα. Σίγουρα ο Νινούα έχει δοκιμαστεί από τον Αμπέλ Φερέιρα, αλλά δεν είναι σίγουρο εάν μπορεί να τον εμπιστευτεί σε συνθήκες αγώνα σαν βασικό.

Τέλος μετά από τις επιλογές των ξένων παικτών είναι ο Χάρης Τσιγγάρας. Ο νεαρός παίκτης από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ έχει δείξει όσες φορές αγωνίστηκε ότι είναι έτοιμος παίκτης πρώτης ομάδας. Είτε στο παιχνίδι των play-off με τον Άρη εκτός έδρας, είτε στον αγώνα με τον Ατρόμητο στα φιλικά, ο Τσιγγάρας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από πολλούς μέσους του ΠΑΟΚ, με μοναδικό του μειονέκτημα την έλλειψη παραστάσεων, ειδικότερα σε μεγάλους ευρωπαϊκούς αγώνες όπως αυτός με την Μπεσίκτας.

Όσο ισχύουν τα δεδομένα των 20 παικτών της αποστολής σε επίσημο αγώνα και των 5 αλλαγών, ο Χάρης Τσιγγάρας πάντα θα είναι μέσα στα πλάνα του Φερέιρα και αυτή η χρονιά είναι ίσως και η δική του ευκαιρία να δείξει μέσα από μία σειρά αγώνων ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να επενδύσει και να ποντάρει πάνω του όπως έκανε και με το νεαρό Μιχαηλίδη στην άμυνα, αλλά και με τους Τζόλη και Κούτσια στην επίθεση.

Διαβάστε ακόμη...