Αποθέωση Κονσεϊσάο στο φιλικό στη Ρώμη (2008)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 12/8/2008, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο Ολίμπικο της Ρώμης, τη Λάτσιο ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Αποθέωση Κονσεϊσάο στο φιλικό στη Ρώμη (2008)

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 18.000 θεατές, μεταξύ αυτών και 600 και πλέον εκδρομείς από τη Θεσσαλονίκη, γνώρισε την ήττα με 2-0, αποδίδοντας όμως κατά διαστήματα καλό ποδοσφαιρο.

Η ομάδα δέχτηκε τα δύο γκολ που τελικά έκριναν τη φιλική αναμέτρηση, στις αρχές των δύο ημιχρόνων, με τον Πορτογάλο τεχνικό μας να δίνει χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες για να δει τον βαθμό ετοιμότητάς τους.

Το φιλμ του αγώνα ...

3ο λεπτό: 1-0 για τους Ιταλούς . Ο Ματουζάλεμ με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ανοίγει το σκορ κεραυνοβολώντας τον Χαλκιά.

5ο λεπτό: Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο .

10ό λεπτό: Σουτ του Μακίνουα, η μπάλα άουτ.

24ο λεπτό: Ευκαιρία με τον Βιεϊρίνια που από κοντά σούταρε για να κοντράρει η μπάλα σε σώμα Ιταλού και να βγει κόρνερ.

26ο λεπτό: Σουτ του Πάντεφ σώζει ο Χαλκιάς.

32ο λεπτό: Ο Μουσλίμοβιτς κλέβει τη μπάλα από την ιταλική άμυνα αλλά το σουτ είναι κακό.

33ο λεπτό: Ακυρώνεται γκολ του Ίβιτς σωστά σαν οφσάιτ.

37ο λεπτό: Δοκάρι για τη Λάτσιο μετά από κεφαλιά του Ρόζεναλ.

38ο λεπτό: Κίτρινη κάρτα για τον Ράντου μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Κονσεϊσάο.

44ο λεπτό: Εξαιρετική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, το σουτ του Βερόν όμως αποκρούει ο Καρίσο.

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου ο Αραμπατζής πήρε τη θέση του Σνάουτσερ, ο Μπακαγιόκο μπήκε στη θέση του Μουσλίμοβιτς, ο Ηλιάδης στη θέση του Μπαλάφα, ο Μάρκο Αντόνιο στη θέση του Κοντρέρας και ο Γεωργίου στη θέση του Βιεϊρίνια .

47ο λεπτό: Γκολ για τη Λάτσιο με τον Μεγκνί, που πέρασε δυο αμυντικούς , σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Μάρκο Αντόνιο άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα..

52ο λεπτό: Επικίνδυνο φάουλ του Κονσεϊσάο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Αλλαγές για τον ΠΑΟΚ στο 59' με τον Κωνσταντινίδη στη θέση του Δάρλα και τον Λάκη στη θέση του Κονσεϊσάο.

59ο λεπτό: Η μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα. Πραγματική αποθέωση για τον Κονσεϊσάο από τον κόσμο της Λάτσιο κατά την αντικατάσταση του Πορτογάλου. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ κατευθύνθηκε στην curva των φανατικών της ιταλικής ομάδας και υποκλίθηκε.

Κάποιος του πέταξε ένα κασκόλ και εκείνος για αντάλλαγμα του έδωσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Η κίνηση του Κονσεϊσάο σχολιάσθηκε εκείνες τις μέρες ποικιλοτρόπως και δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι συνοπαδοί που την είδαν με "μισό μάτι" και την κατέκριναν!

62ο λεπτό: Φάουλ σε εξαιρετική θέση, το εκτελεί ο Ίβιτς άουτ.

66ο λεπτό: Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ , αλλά η τελική προσπάθεια του Μπακαγιόκο δεν ήταν και ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει.

85ο λεπτό: Δυνατό σουτ του Μπακαγιόκο μπλόκαρε ο πορτιέρο των Ιταλών.

86ο λεπτό: Κίτρινη κάρτα για τον Βερόν.

95ο λεπτό: Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ σε κοντινή κεφαλιά του Ηλιάδη.

Οι συνθέσεις:

Λάτσιο: Καρίσο (66΄ Μουσλέρα), Λίχτσταϊνερ (59΄ Ντιακιτέ), Σιβίλια, Ρόζεναλ (46΄ Κριμπάρι), Ράντου (75΄ Μανφρεντίνι), Λεντέσμα, Ματουζάλεμ (46΄ Νταμπό), Μεγκνί, Πάντεφ (57΄ Φότζια), Μακίνουα (46΄ Σάρατε), Μάουρι (77΄ Φαραόνι).

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (46΄ Αραμπατζής), Κοντρέρας (Μάρκος Αντόνιο), Μαλεζάς, Δάρλας (59΄Κωνσταντινίδης), Βερόν, Μπαλάφας (46΄ Ηλιάδης), Κονσεϊσάο (59΄Λάκης), Ίβιτς, Βιεϊρίνια (46΄ Γεωργίου), Μουσλίμοβιτς (46΄ Μπακαγιόκο).

Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος:

"Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πάρα πολλές αλλαγές αλλά δυστυχώς επανήλθαμε εκεί που ήμασταν και πέρσι. Δεν προσπαθήσαμε, δεν τρέξαμε. Τουλάχιστον στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε βήματα πίσω. Ήμασταν μία ομάδα που έπαιξε λίγο ποδόσφαιρο και σίγουρα αυτό δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι.

Έγινε και από τον χαμηλό ρυθμό του αγώνα που είχε συνεχώς διακοπές. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ αδύναμοι και περιμένουμε να δούμε έναν ΠΑΟΚ πολύ διαφορετικό", τόνισε αρχικά ο Σάντος και πρόσθεσε: "Δυστυχώς δεχθήκαμε ένα γκολ πολύ νωρίς. Μετά τα πρώτα 10΄ προσπαθήσαμε να καταλάβουμε που βρισκόμασταν.

Στον επιθετικό τομέα βγάλε 3-4 φάσεις που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε αλλά δεν τα καταφέραμε αν και βάσει των ευκαιριών οφείλαμε να είχαμε σκοράρει. Στο πρώτο ημίχρονο αυτό που δεν πήγε καλά είναι ότι δεν είχαμε την μπάλα κι αφήναμε χώρο στον αντίπαλο κάτι που έχω τονίσει του ποδοσφαιριστές μου.

Θα πρέπει να είμαστε περισσότερο πιεστικοί και κυρίως το κέντρο μας δεν τα πήγε καθόλου καλά σε αυτόν τον τομέα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αρκετά καλά πράγματα στον αμυντικό τομέα".

Σε ερώτηση για το χρονικό σημείο των δύο γκολ και αν ήταν θέμα συγκέντρωσης απάντησε: "Είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης. Μπήκαμε στο Ολίμπικο και λέμε «ω ρε φίλε τι θα γίνει». Θα πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί από τους εαυτούς μας.

Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα αλλά όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να δουλέψουμε με τα πόδια μας στο έδαφος παίζοντας πολύ σημαντικό ρόλο η άμυνα και δεν θα πρέπει να υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης".

Όσο για το αν είναι ικανοποιημένος από την κυκλοφορία της μπάλας ο Σάντος τόνισε: "Σίγουρα ότι καταφέραμε να κάνουμε 4-5 φάσεις ήταν κάτι πολύ καλό. Φθάναμε στην αντίπαλη εστία με αξιώσεις. Αυτό που δεν πήγε τόσο καλά ήταν ότι δεν ήμασταν καλά τοποθετημένοι στην άμυνά μας".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...