Παραίτηση Σεργιαννίδη με πολλές αιχμές! (1973)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Τέτοιες μέρες του 1973, είχε ξεσπάσει στον ΠΑΟΚ διοικητική κρίση, που κορυφώθηκε σαν σήμερα 7/8/1973 με την παραίτηση του γενικού γραμματέα Βασίλη Σεργιαννίδη ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Παραίτηση Σεργιαννίδη με πολλές αιχμές! (1973)

Την παραίτησή του δεν την έκανε αποδεκτή η ολομέλεια της διοίκησης, η οποία επιφυλάχθηκε να εξετάσει εκ νέου την περίπτωση και να καταβάλει προσπάθεια να μεταπείσει τόσο τον γενικό γραμματέα, όσο και τον αρχηγό των τμημάτων κ. Πετμεζά, που επίσης είχε παραιτηθεί!

Ο Βασίλης Σεργιαννίδης σε ανακοίνωσή του ανέφερε: "Υπάρχουν αυτή τη στιγμή εξωδιοικητικοί παράγοντες που βάλλουν εναντίον του προσώπου μου είτε γιατί δεν θέλουν να βλέπουν τον ΠΑΟΚ προς τις επιτυχίες είτε γιατί θεωρούν πως δεν έπρεπε να φτάσει ο ΠΑΟΚ εκεί που έφτασε και να πετύχει ακόμη περισσότερα, έχοντας στη θέση του γενικού γραμματέα εμένα.

Πιστεύουν μερικοί ότι απέτυχα στο έργο μου στους 27 μήνες που κατέχω τη θέση. Σε αυτό όμως το διάστημα ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα. Εγώ όμως δε θέλω ποτέ μια επιτυχία της ομάδας να τη θεωρήσω προσωπική.

Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί βρήκαν πρόσφορο έδαφος και μεταξύ των μελών της διοικήσεως. Υπάρχουν μέλη στην παρούσα διοίκηση που παρασύρθηκαν και ακολούθησαν την τακτική των εξωδιοικητικών παραγόντων. Εκμεταλλεύτηκαν την απόκτηση του Ρέλλη η οποία πραγματοποιήθηκε με επιθυμία των φιλάθλων και όχι του Σάνον.

Έτσι θεώρησαν κατάλληλη ευκαιρία να επιτεθούν εναντίον μου. Παραιτούμαι λοιπόν γιατί νομίζω ότι κάτω από τέτοιες προϋποθέσεις δεν μπορώ να εργαστώ για το καλό της ομάδας. Αν υπάρχει κάποιος άλλος καλύτερος, ας αναλάβει τη θέση. Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα πω όχι στους ικανούς".

Την επόμενη μέρα (8/8) παραιτήθηκε και ο Κασιμάτης σε ένδειξη συμπαράστασης στον Βασίλη Σεργιαννίδη, ανεβάζοντας τον αριθμό των παραιτήσεων σε τρεις!

Στις 16/8 έγιναν δεκτές οι παρατήσεις των δύο (Πετμεζά και Κασιμάτη), αλλά στις 21/8 νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεν έκανε αποδεκτή καμία από τις τρεις και κάλεσε τους παραιτηθέντες να επιστρέψουν στις θέσεις τους τονίζοντας πως η παρουσία τους είναι απαραίτητη!

Για την ιστορία, λίγους μήνες αργότερα, λόγω των πολιτικών συνθηκών που επικρατούσαν τότε (επταετία), ο Σεργιαννίδης κατάλαβε πως πλησιάζει το τέλος της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ!

Και αυτό έγινε πράγματι στις αρχές του 1974, όταν με απόφαση του τότε γενικού γραμματέα αθλητισμού, Πρίντζη, διορίστηκε (!) νέα διοίκηση στον ΠΑΟΚ, με πρόεδρο τον Ζωγράφο και γενικό γραμματέα τον Γουλιά!

Διαβάστε ακόμη...