Διπλό στο "αντίο" του Μίμη Παπαϊωάννου (1979)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 6/6/1979, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νέα Φιλαδέλφεια τη μικτή ομάδα ΑΕΚ – Επιλέκτων, στο επίσημο αντίο του Μίμη Παπαϊωάννου...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Διπλό στο "αντίο" του Μίμη Παπαϊωάννου (1979)

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο τότε Πρόεδρος της αθηναϊκής ομάδας, Λουκάς Μπάρλος, ευχαρίστησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ, τους επίλεκτους αλλά και τους θεατές της αναμέτρησης.

Ο Γιώργος Παντελάκης απαντώντας στον ομόλογό του, υπογράμμισε πως είναι τιμή για τον ΠΑΟΚ που ήρθε στην Αθήνα για να παίξει στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Μίμη Παπαϊωάννου, ο οποίος πρόσφερε πάρα πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 12.000, πήρε τη φιλική νίκη με 2-3, φτάνοντας στην ανατροπή στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού.

Στο 16', ο Φούρτουλα ανέτρεψε τον Μπάγεβιτς, ο διαιτητής Πλατόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα, όμως το τιμώμενο πρόσωπο της αναμέτρησης είδε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να αποκρούει την εκτέλεση.

Στο 38' ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι του Γκουερίνο, ένα πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Φοιρός ανατρέποντας τον Δαμανάκη.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 48', η ΑΕΚ ισοφάρισε με πολύ δυνατό σουτ του Αυστριακού Σάχνερ, μετά από μπαλιά του Λάκη Παπαϊωάννου. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Δαμανάκης είχε σουτ στο δοκάρι, ενώ στο 50' τον μιμήθηκε ο Σάχνερ.

Στο 60', μετά από συνδυασμό Χατζηπαναγή – Ξανθόπουλου – Παπαδόπουλου, ο τελευταίος με σουτ έδωσε το προβάδισμα στη μικτή ομάδα ΑΕΚ – Επιλέκτων!

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση στο 70' με σουτ του Κούδα, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 83', και πάλι με σουτ, έδωσε τη νίκη στον Δικέφαλο του Βορρά.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ – Επίλεκτοι: Χρηστίδης (70' Παντελίδης), Ζάρας, Αρδίζογλου (27' Ξανθόπουλος, 63' Γρηγόρης Νικολούδης), Ραβούσης (27' Τζιράκης), Τόσκας (27' Φοιρός, 63' Βένος), Μίμης Παπαϊωάννου, (53' Κότης), Σάχνερ, Τάκης Νικολούδης (27' Παπαδόπουλος, 53' Αντωνιάδης), Μπάγεβιτς (27' Παπαδόπουλος, 63' Ελευθεριάδης), Δομάζος (27' Χατζηπαναγής, 63' Βάγγης), Μαύρος (27' Λάκης Παπαϊωάννου)

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα (55' Φίλης), Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Αναστασιάδης, Πέλλιος, Γκουερίνο, Κερμανίδης, Σίγγας, Κούδας, Δαμανάκης

Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Κούδας - Παπαϊωάννου πριν την έναρξη παιχνιδιού να ανταλλάσσουν χαιρετισμό υπό το βλέμμα των Σίγγα - Αποστολίδη Θ. - Πέλλιου και στο βάθος φαίνεται χαμογελαστός ο Γιάννης Δαμανάκης

Διαβάστε ακόμη...