Μπαλτάκος: «Ο ΠΑΟΚ θέλει απόφαση πριν από τις 19 Ιουλίου»

Από sdna.gr: Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του ΠΑΟΚ στο CAS αλλά και την κίνηση του Ολυμπιακού να αναλάβει την υπεράσπιση μέλους της ΕΕΑ και συγκεκριμένα του Νίκου Φαραντούρη, μίλησε ένας εκ των νομικών εκπρόσωπων του Δικεφάλου, Τάκης Μπαλτάκος.
Πηγή: sdna.gr
Μπαλτάκος: «Ο ΠΑΟΚ θέλει απόφαση πριν από τις 19 Ιουλίου»

Για τον ορισμό του Ολλανδού προέδρου που θα εκδικάσει τις υποθέσεις ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, όπως αποφάσισε το CAS, αλλά και για την κίνηση των «ερυθρόλευκων» να αναλάβουν την υπεράσπιση του μέλους της ΕΕΑ, μίλησε ο νομικός Τάκης Μπαλτάκος.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για τον Ολλανδό πρόεδρο: "Είναι πολύ καλή εξέλιξη και σωστή επιλογή. Ένας ποδοσφαιριστής αντιλαμβάνεται πολύ καλύτερα ότι η επιρροή πρέπει να είναι αγωνιστική σε μία ομάδα, να μπορείς δηλαδή να επηρεάσεις τους παίκτες. Ένας πρώην παίκτης μπορεί να το αντιληφθεί αυτό και το αν υπάρχει αποφασιστική αγωνιστική επιρροή. Έχω πει από την πρώτη ημέρα ότι δεν υπάρχει αυτό. Μιλάμε για έναν ορισμό δικηγόρου, πρώην ποδοσφαιριστή. Ο σωστός ορισμός είναι ότι επιλύουν διαιτητικά τις διαφορές. Εκείνο που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, είναι ότι όταν μία ομάδα λέει "θέλω αυτόν", δε σημαίνει ότι θα είναι υπέρ της ομάδας αυτός ο άνθρωπος. Συνήθως οι αποφάσεις του CAS είναι ομόφωνες. Δηλαδή ακόμη κι αυτός που έχει υποδειχθεί από μία ομάδα, μπορεί να αποφανθεί εναντίον της".

Για την επιλογή του προέδρου: "Εκείνο που παίζει ρόλο για κάθε ομάδα, είναι η εμπειρία που έχει ο πρόεδρος. Πόσες φορές έχει δικάσει στο CAS. Επιλέγεις έναν που έχει μακρά πορεία στο CAS και μεγάλη εμπειρία. Επειδή οι άνθρωποι αυτοί έχουν δραστηριότητα και στις χώρες τους, πρέπει να βρεθεί μια ημερομηνία που και οι 3 θα μπορούν να κάνουν το καθήκον. Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε να ενωθούν οι 2 δικογραφίες, ακριβώς για να μην υπάρξει καθυστέρηση και να έχουμε μία σύντομη ημερομηνία. Ο ΠΑΟΚ θέλει απόφαση πριν από τις 19 Ιουλίου αλλά τώρα δεν ξέρουμε αν είναι εφικτό αυτό. Δεν εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ, αλλά από το αν θα συμπέσουν οι 3 άνθρωποι αυτοί σε μία ημερομηνία. για να μην επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος. Θέλουμε δηλαδή απόφαση μέχρι τις 19 Ιουλίου. Τι αξία έχει να βγει η απόφαση αφού επικυρωθεί η βαθμολογία; Μετά αρχίζει το νέο πρωτάθλημα, πως θα γίνει αυτό; Για αυτό κι επιμένουμε και ζητάμε απόφαση πριν από το τέλος των πλέι οφ. Έτσι που πάμε, οι ομάδες δε θα κατεβάζουν ενδεκάδες ποδοσφαιριστών αλλά δικηγόρων".

Για το αν έχει δικαίωμα να εκφράσει αντιρρήσεις για τον δικαστή ο Ολυμπιακός: "Ναι έχει 7 μέρες από τον ορισμό, λήγει την Τετάρτη η προθεσμία. Μπορεί να εκφράσει ενστάσεις, αλλά θα πρέπει να το αιτιολογήσει αυτό".

Για τον διορισμό Φαραντούρη και την αποκάλυψη της FORZA: "Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο ΣτΕ λέγοντας ότι η Επιτροπή δεν είχε νόμιμη σύνθεση. Ένας από τους λόγους, ήταν ο διορισμός του κ.Φαραντούρη. Η δίκη θα γίνει την Πέμπτη. Για αυτή την προσφυγή του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός προσέφυγε στη λίγκα κι εκεί έχασε στην ψηφοφορία και μετά πήγε στην Επιτροπη Δεοντολογίας στην ΕΠΟ. Δηλαδή κατήγγειλε τον ΠΑΟΚ γιατί πήγε στα δικαστήρια εκτός της ΕΠΟ, αλλά το έκανε και ο Ολυμπιακός αυτό.

Όταν καταθέτεις δικόγραφο, τότε πας κι εσύ. Άρα ο Ολυμπιακός... αθωώνει τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε κατά απόφασης κι αυτό δεν απαγορεύεται. Αλλά ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ είχε το οποιδήποτε πρόβλημα, θα το είχε και ο Ολυμπιακός. Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι προσέφυγαν κι εκείνοι στο ΣτΕ. Στην ΕΠΟ γιατί πάνε τότε; Οι εντυπώσεις παίζουν ρόλο, δεν υπάρχει αμφιβολία...".

Διαβάστε ακόμη...