Η ατάκα της μικρής Κριστίνας και το κλάμα των Βιεϊρίνια, Πέλκα, Μαλεζά

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ συνδέθηκε διαδικτυακά με τους παίκτες του και γύρισε το χρόνο στη βραδιά της φιέστας. Ακριβώς ένα χρόνο πριν. Από τον Βιεϊρίνια και την ατάκα της κόρης του, Κριστίνας, στον Ολιβέιρα και από τον Πέλκα στον Γιαννούλη και τον Βαρέλα!
Πηγή: sdna.gr
Η ατάκα της μικρής Κριστίνας και το κλάμα των Βιεϊρίνια, Πέλκα, Μαλεζά


Η 'ασπρόμαυρη' ΠΑΕ έχει ετοιμάσει μια νύχτα... φιέστας για τους φίλους της ομάδας προκειμένου να θυμηθούν ξανά την 21η Απριλίου του 2019, όταν και πανηγύρισαν με μια φαντασμαγορική εκδήλωση, την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Νωρίτερα, ωστόσο, οι επιτελείς του Δικεφάλου συνδέθηκαν με τους παίκτες της ομάδας για να θυμηθούν παρέα το αλησμόνητο βράδυ. Πρώτος το λόγο πήρε ο αρχηγός της ομάδας, Αντελίνο Βιεϊρίνια:

«Είναι μια ημέρα και ένα βράδυ αξέχαστο, θα μείνει για πάντα στο μυαλό μας. Ούτε εμείς μπορούμε να το περιγράψουμε. Εγώ είμαι πολύ περήφανος που έζησα αυτή τη στιγμή με αυτή την ομάδα και αυτή την φανέλα. Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το περιγράψεις με λέξεις, ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό».

Για την αποθέωση που γνώρισε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Ζούμε γι' αυτό. Όπως είπα και πριν δεν μπορείς καν να βρεις μια λέξη γι' αυτό. Σου έρχονται όλα στο μυαλό, τα όσα έχεις περάσει. Περνάνε χίλια δύο πράγματα από το μυαλό οπότε είναι δύσκολο να το περιγράψεις».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κόρη του, η μικρή Κριστίνα, η οποία με μια ατάκα αγάπης αποτέλεσε το highlight της σύνδεσης: «Φοβάμαι μην πέσει ξανά κάτω και τραυματιστεί».

Στην παρέα μπήκε από την Πορτογαλία και ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο οποίος παραμένει ένας καλός φίλος για τους 'ασπρόμαυρους'.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πέλκας, που περιέγραψε το βράδυ που περίμενε με ιδιαίτερη αγωνία:

«Όλη αυτή η πίεση ξεκίνησε όταν βγήκαμε από το ξενοδοχείο για να πάμε στο γήπεδο, είδα μια ανυπομονησία, μια λαχτάρα για να τελειώσει όλο αυτό και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Όταν βγήκα και έπεσαν οι σφυγμοί, πέρασαν από το μυαλό μου δυνατές σκέψεις και όλο αυτό μου βγήκε... Δεν ξέρω αν ακόμη το έχω συνειδητοποιήσει...

Πραγματικά όσες φορές και να την είχα στο μυαλό μου τη φιέστα, δεν την περίμενα να είναι έτσι, είναι αξέχαστες στιγμές. Απλά περιμέναμε με ανυπομονησία να κερδίσουμε το ματς και να δούμε τι θα ζήσουμε.

Είναι στιγμές που δεν ξέρεις τι θα κάνεις. Μόνο ο Πασχαλάκης το είχε οργανώσει το πώς θα πανηγυρίσει. Όταν ήρθε η στιγμή να σηκώσω το τρόπαιο ψηλά, είναι μια στιγμή που δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Δεν υπάρχουν λόγια, δεν μπορώ να περιγράψω εκείνη την στιγμή. Ήταν όλα εξαιρετικά πραγματικά».

Ο Δημήτρης Γιαννούλης κλήθηκε να ανασύρει στη μνήμη του εκείνο το βράδυ, σημειώνοντας πως συνειδητοποίησε τι πέτυχαν όταν έζησε και είδε τους Βιεϊρίνια, Πέλκα, Μαλεζά να κλαίνε σαν μικρά παιδιά : «Ήταν κάτι το μοναδικό, όταν επέστρεψα στην ομάδα, το δούλευα στο μυαλό μου ότι θα ζήσω μεγάλες στιγμές, αλλά αυτό που έζησα δεν περιγράφεται. Πλημμύρισα από συναισθήματα χαράς. Βλέποντας συμπαίκτες μου όπως ο Μαλεζάς, ο Πέλκας, ο Βιεϊρίνια να κλαίνε σαν μικρά παιδιά, τότε κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι αυτό που πετύχαμε.

Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα τα πράγματα ξεκαθάρισαν αρκετά. Είχαμε αρκετό άγχος πριν το ματς με τον Λεβαδειακό, μπήκαμε συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτό που έπρεπε και όλα τα άλλα είναι μια όμορφη ιστορία.

Πραγματικά ήταν απίστευτο γιατί όταν ήμασταν στα αποδυτήρια δεν καταλάβαμε τι γίνεται. Όταν βγήκαμε έξω, είδαμε την δίψα του κόσμου και την συγκίνηση, ήταν κάτι μοναδικό. Γενικά όλο το κλίμα ήταν φορτισμένο. Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας όλο αυτό που έγινε, ήμασταν... χαμένοι, εκστασιασμένοι».

Τελευταίος εμφανίστηκε ο Φερνάντο Βαρέλα, ο οποίος ξεχώρισε το ματς με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, τονίζοντας πως:

«Η καλύτερη στιγμή μου ήταν όταν παίξαμε απέναντι στον Ολυμπιακό, η ατμόσφαιρα, η συγκέντρωση που είχαμε. Αν θα έπαιζα ξανά ένα ματς, θα ήταν αυτό. Το κίνητρο που είχαμε ήταν τεράστιο.

Τελειώσαμε την δουλειά μας, πετύχαμε τον στόχο μας και μετά είχαμε τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τίτλου. Ήταν μια δύσκολη σεζόν και μετά από 34 χρόνια ήταν η στιγμή που έπρεπε να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα».

Διαβάστε ακόμη...