Ελπίδες για έναρξη πλέι οφ - Σενάριο για Βόλο, Λάρισα, Λαμία!

Από sdna.gr : Όσο η κατάσταση στη δημόσια υγεία βελτιώνεται, τόσο μοιάζει και πιο ορατό το ενδεχόμενο για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, με το σενάριο για πλέι οφ σε Βόλο, Λάρισα, Λαμία να παίζει «δυνατά». Για Αθήνα τα πλέι άουτ.
Πηγή: sdna.gr
Ελπίδες για έναρξη πλέι οφ - Σενάριο για Βόλο, Λάρισα, Λαμία!

Τη στιγμή που μετράμε αντίστροφα για τη λήξη της καραντίνας, που επισήμως λήγει στις 27 Απριλίου, φαίνεται πως είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει και ανατροπή στο θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορα σενάρια κι από εκεί που η οριστική διακοπή έδειχνε σχεδόν δεδομένη, πλέον – και με τα κρούσματα να έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθιστώντας την Ελλάδα σε χώρα πρότυπο – έχουν ανέβει κατακόρυφα οι πιθανότητες για να ξαναδούμε ποδόσφαιρο τη φετινή σεζόν.

Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πως το προηγούμενο διάστημα οι ομάδες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι σχεδόν αδύνατη η ολοκλήρωση της Superleague, καθώς κάτι τέτοιο θα μείωνε και τη ζημιά σε οικονομικό επίπεδο. Διότι μπορεί να υπήρχε η «χασούρα» που θα προέκυπτε από τα τηλεοπτικά συμβόλαια, ωστόσο με βάση τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που επρόκειτο να υποστούν «ψαλίδι», οι ομάδες δεν θα έβγαιναν και τόσο χαμένες.

Εκεί λοιπόν που το σενάριο της συνέχισης του πρωταθλήματος έμοιαζε ουτοπικό, και οι μεγάλοι είχαν συμφωνήσει ουσιαστικά στη διακοπή βάζοντας κάποιους όρους, τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί με βάση την εικόνα της δημόσιας υγείας. Όλες οι ομάδες παρακολουθούν με προσοχή της εξελίξεις σε ιατρικό επίπεδο, αλλά και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Γι’ αυτό τον λόγο το πιθανότερο είναι πως το Δ.Σ. της Superleague που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (24/4), θα μετατεθεί για την προσεχή Δευτέρα (28/4), όπως έχει ήδη γράψει το SDNA, προκειμένου να έχουμε πιο απτά στοιχεία μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης την Κυριακή (27/4).

Άλλωστε θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πιθανότατα στις ανακοινώσεις θα υπάρξει αναφορά και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας και το πότε θα είναι δυνατόν αυτές να ανοίξουν.

Το προηγούμενο διάστημα οι άνθρωποι της Λίγκας συζητούσαν διάφορα σενάρια, με το πιθανότερο να είναι ότι θα πρέπει όλες οι ομάδες να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο κι ευρισκόμενες σε καραντίνα 30-40 ημερών, να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη σεζόν. Το ένα από αυτά τα σενάρια που πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει πράξη, έχει να κάνει με την Αθήνα, όπου υπάρχει πληθώρα γηπέδων, αλλά θεωρείται απίθανο να εγκριθεί από ΠΑΟΚ και Άρη, όπως αντίστοιχα και η Θεσσαλονίκη.

Το σενάριο για Βόλο-Λάρισα-Λαμία

Ως εκ τούτου οι επιλογές είναι δύο: η μία που έχει γραφτεί ήδη κι αφορά το Ηράκλειο, το οποίο όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να ταξιδέψουν όλες οι ομάδες στην Κρήτη, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να υπάρχουν τρία γήπεδα προκειμένου να φιλοξενήσουν τους αγώνες των πλέι οφ, κάτι που δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί δεδομένου ότι μόνο το Παγκρήτιο και το Γεντί Κουλέ πληρούν τις προϋποθέσεις. Ως εκ τούτου ένα σενάριο που έχει αυτή τη στιγμή σημαντικά πλεονεκτήματα είναι αυτό που αφορά το ποδοσφαιρικό τρίγωνο Βόλος-Λάρισα-Λαμία.

Τρεις πόλεις που βρίσκονται στη μέση χιλιομετρικά μεταξύ των ομάδων του κέντρου και της Θεσσαλονίκης, ενώ φυσικά υπάρχουν και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις για να τις φιλοξενήσουν, αλλά και προπονητικά κέντρα για να προπονούνται τις μέρες που δεν θα έχουν αγώνες.

Παράλληλα με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται καμία ομάδα να κάνει αυθημερόν μεγάλα ταξίδια για να αγωνιστεί και το μοναδικό μειονέκτημα έγκειται στον αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena, το οποίο πάντως το τελευταίο διάστημα ήταν αρκετά βελτιωμένο.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι σημαίνοντα ρόλο θα παίξει και το πότε θα ανοίξουν ξανά τα ξενοδοχεία, αλλά και τι οδηγίες θα δοθούν από το υπουργείο Υγείας. Διότι ο στόχος θα ήταν η εγκατάσταση των έξι ομάδων σε ξενοδοχείο και ουσιαστικά η απομόνωση τους για όσο διάστημα αγωνίζονται.

Ο αδικημένος γεωγραφικά φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ο ΟΦΗ αλλά με βάση τις συνθήκες, δεν υπάρχει και 100% δίκαιη απόφαση για όλες τις ομάδες. Ούτως ή άλλως οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, οπότε δεν υπάρχει και το χάντικαπ της έδρας για καμία ομάδα.

Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες θα εξαρτηθεί ξεκάθαρα από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Από τη μέρα που θα ανακοινωθεί το άνοιγμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα μπορούσε να τοποθετηθεί 3-4 εβδομάδες αργότερα ώστε να υπάρξει ικανό διάστημα προετοιμασίας.

Αναφορικά με τα πλέι άουτ, το επικρατέστερο σενάριο είναι να μπορέσουν να διεξαχθούν σε γήπεδα της Αθήνας, από αυτά βεβαίως που έχουν τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσουν αγώνες Superleague.

Ο μεγάλος κίνδυνος βέβαια που σήμερα δεν είναι δυνατόν να απαντηθεί είχε τεθεί από τον Γιάννη Αλαφούζο στην τελευταία τηλεδιάσκεψη. Τι θα συμβεί αν ένα μέλος μιας ομάδας που βρίσκεται σε καραντίνα προσβληθεί από τον κορωνοιό ενώ το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Πώς θα αγωνιστεί η υπόλοιπη ομάδα ενώ πρέπει να τεθεί σε καραντίνα και ποιος μπορεί να προβλέψει την αντίδραση και των αντιπάλων ποδοσφαιριστών; Ερωτήματα που δεδομένα θα μπουν στο τραπέζι και θα αναζητηθούν ξεκάθαρες απαντήσεις, βάζοντας ως προτεραιότητα την υγεία αθλητών, προπονητών και staff των ομάδων.

Διαβάστε ακόμη...