«Θέλω να παίξω στον ΠΑΟΚ, θρύλος ο Λέο Μάτος»

Από paok24.com: Οι σκέψεις του Ίλια Μαρκόφσκι για το μέλλον του και η έκπληξη του Πάμπλο Γκαρσία
Πηγή: paok24.com
«Θέλω να παίξω στον ΠΑΟΚ, θρύλος ο Λέο Μάτος»

Την επιθυμία του να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στον ΠΑΟΚ, εξέφρασε ο Ίλια Μαρκόφσκι, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός από τον Δικέφαλο στον Εθνικό Άχνας μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και το συμβόλαιό του με τους "ασπρόμαυρους" ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021.

0 22χρονος Ουκρανός επιθετικός, ο οποίος σε 18 εμφανίσεις του με τον Εθνικό Άχνας στο κυπριακό πρωτάθλημα πέτυχε 4 γκολ, δήλωσε σε συνέντευξή του:

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο προπονητής μας στην Κ19 του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία έπαιζε στην Ρεάλ. Είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής και προπονητής. Έχω υπέροχες αναμνήσεις από αυτόν. Θυμάμαι μια μέρα κανόνισε να συναντήσουμε τον φίλο του, Ντιέγκο Γοδίν. Ήταν ωραίο που συνομιλήσαμε με τον θρύλο της Ατλέτικο».

Για την απόφαση να δοθεί δανεικός: «Στον ΠΑΟΚ προπονήθηκα πολύ αλλά συνειδητοποίησα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να παίξω στην πρώτη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είχε ένα όραμα για την οικοδόμηση μιας ομάδας, που δεν είχε χώρο και χρόνο για νέους ποδοσφαιριστές. Ο νεαρός παίκτης έχει μια αστάθεια, και η ομάδα στόχευσε στο πρωτάθλημα και στην έξοδο στο Champions League».

Για την φιλία του με τον Αρτέμ Κόζακ στην ομάδα και τους Μάτος, Σάκχοφ: «Μέναμε όλοι μαζί. Ο Άρτεμ Κόζακ ζούσε στον τρίτο όροφο του σπιτιού των ακαδημιών και εγώ στον πέμπτο. Τώρα επέστρεψε στην Ουκρανία, αν και του προσφέρθηκε νέο συμβόλαιο από τον ΠΑΟΚ. Όσο για τον Μάτος είναι ένας θρύλος του συλλόγου και μας βοήθησε πολύ. Νιώσαμε επίσης την στήριξη του Σάκχοφ, αλλά είναι οικογενειάρχης και έτσι δεν τον βλέπαμε εκτός της προπόνησης».

Για το μέλλον του: «Έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Είναι αδύνατο να μην σκεφτείς το μέλλον σου. Αναλύω, ζυγίζω και δεν θέλω πραγματικά να πάω πάλι δανεικός. Σίγουρα, θέλω να παίξω στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, όλα εξαρτώνται από μένα. Πρέπει να δουλέψω σκληρά και να διεκδικήσω αυτή την πιθανότητα».

Διαβάστε ακόμη...