Δύο μεγάλοι κατασκευαστικοί «παίκτες» για τη νέα Τούμπα!

Απο sdna.gr: Το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας... φρέναρε όσον αφορά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ακριβώς της περίοδο που θα ήταν έτοιμο να εισέλθει στην τελική ευθεία του.
Πηγή: sdna.gr
Δύο μεγάλοι κατασκευαστικοί «παίκτες» για τη νέα Τούμπα!

Στις 19 Φεβρουαρίου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε καταθέσει τρεις φακέλους με συνολικά 1000 σελίδες για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο στο τμήμα Μητροπολιτικού Σχεδιασμού Θεσσαλονίκης που ανήκει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμενόταν η προώθηση τους στα κεντρικά του υπουργείου στην Αθήνα προκειμένου να «τρέξει» ο έλεγχος που θα οδηγούσε στην δημοσιοποίηση του φακέλου για δημόσια διαβούλευση και στην συνέχεια στις απαραίτητες συμπληρώσεις και στην τελική έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ωστόσο, ο κορωνοϊός «πάγωσε» ουσιαστικά τις εξελίξεις, με εξαίρεση μια επαφή που έγινε με το υπουργείο Πολιτισμού, στην οποία θα αναφερθούμε και στη συνέχεια.

Τα δύο αρχιτεκτονικά γραφεία που ενθουσιάστηκαν με τη Νέα Τούμπα

Το πόσο φιλόδοξο είναι το πρότζεκτ που ετοιμάζει ο Ιβάν Σαββίδης για τη Νέα Τούμπα, φανερώνει το ενδιαφέρον δύο μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών του εξωτερικού . Σχετικά πρόσφατα, δύο μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού , δύο μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία που ετοιμάζουν μακέτες κατασκευής γηπέδων, έχοντας ενημερωθεί για την πρόθεση του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ να φτιάξει νέο γήπεδο, χτύπησαν την πόρτα της Τούμπας. Εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μάθουν λεπτομέρειες για το πλάνο κατασκευής της Τούμπα και σύμφωνα με τις ίδιες απόλυτα ασφαλείς, πληροφορίες είχαν επαφές και πήραν ενημέρωση από ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της ιστορίας είναι ότι οι εκπρόσωποι και των δύο εταιριών χαρακτήρισαν το πρότζεκτ της νέας Τούμπας άκρως ενδιαφέρον, αφού διαπίστωσαν με στοιχεία την διάθεση του Ιβάν Σαββίδη να χτίσει ένα μοντέρνο γήπεδο, που θα μπορεί να συγκριθεί με κορυφαία στάδια ανά τον κόσμο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να επενδύσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για το νέο γήπεδο που θα είναι χωρητικότητας από 35.000 θεατές και άνω με ιδανικό στόχο την συμβολίκή χωρητικότητα των 41926 θέσεων.

Συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού με την Λίλα Μενδώνη

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν συνάντηση με την υπουργό πολιτισμού Λίλα Μενδώνη με την συζήτηση των πλευρών να αφορά το απαραίτητο «ΟΚ», αφου βάσει όσων προβλέπει ο νόμος σε ακτίνα 500 μέτων υπάρχει αρχαιολογικό χώρος του λόφου της Τούμπας που δεν επηρεάζει την κατασκεύη νέου γηπέδου, ενώ συμφωνήθηκε και μνημόνιο συνεργασίας για όσα αρχαία ευρήματα θα έρθουν στην επιφάνεια.

Διαβάστε ακόμη...