Φάκελος Ν.Μεσημβρία: Μια υπόθεση που δεν βγήκε ποτέ από το μυαλό του Σαββίδη!

Από sdna.gr: Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης άνοιξε το φάκελο - αθλητικό κέντρο, θέτοντας ανοιχτά θέμα Νέας Μεσημβρίας.
Πηγή: sdna.gr
Φάκελος Ν.Μεσημβρία: Μια υπόθεση που δεν βγήκε ποτέ από το μυαλό του Σαββίδη!

Μια υπόθεση που πέρασε από διάφορα στάδια και πλέον βρίσκεται και πάλι στο τραπέζι του Δικεφάλου!
Από το 2009, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται, προπονείται και στεγάζει τα όνειρά του στην περιοχή της Νέας Μεσημβρίας. Επί εποχής Σαββίδη, ωστόσο, το αθλητικό κέντρο βρέθηκε αρκετές φορές στο μικροσκόπιο των ανθρώπων του Δικεφάλου καθώς δεν είναι κοινό μυστικό πως δεν ικανοποίησε ποτέ απόλυτα τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ.

Σε μια αποστροφή του λόγου πριν από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το 2015, μετά την αποπληρωμή των χρεών του Δικεφάλου, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε σημειώσει χαρακτηριστικά πως: «Σίγουρα η Νέα Μεσημβρία δεν είναι βάση για μεγάλη ομάδα».

Από την πρώτη κιόλας χρονιά που ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ, υπήρχε έντονη κινητικότητα γύρω από το εν λόγω ζήτημα καθώς ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταστήσει σαφές στους συνεργάτες του πως στα πλάνα του βρίσκεται ένα νέο αθλητικό κέντρο το οποίο θα είναι υπερσύγχρονο για να μπορεί να προσφέρει όλες τις ανέσεις στους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας αλλά και στα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ.

Μάλιστα, όπως είχε καταγραφεί τότε σε δημοσιεύματα του Τύπου, η εν λόγω επένδυση θα έδινε τη δυνατότητα και σε ομάδες από τη Ρωσία και την Κεντρική Ευρώπη για να πραγματοποιούν την προετοιμασία τους κατά το διάστημα της χειμερινής διακοπής των πρωταθλημάτων τους.

Τα πρώτα χρόνια επί εποχής Σαββίδη το θέμα παρέμενε ιδιαίτερα «ζεστό», απασχολώντας διαρκώς την «ασπρόμαυρη» επικαιρότητα. Για καιρό έπαιζε δυνατά η έκταση της Θέρμης ως μία από τις περιοχές που θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην ανάγκη για την κατασκευή αθλητικού κέντρου υψηλών προδιαγραφών, άλλοτε πάλι εμφανιζόταν πρόταση για έκταση από τον Λαγκαδά, ευελπιστώντας σε μια επένδυση του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ...

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η τότε παρουσία δύο ξένων εμπειρογνωμώνων στο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στην Νέα Μεσημβρία, μόνο τυχαία δεν ήταν... Οι δύο Αγγλοι εκπρόσωποι -ξένης κατασκευαστικής εταιρίας που είχε ειδικότητα στην δημιουργία υπερσύγχρονων αθλητικών κέντρων- ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να καταθέσουν την τεχνογνωσία τους στις υπηρεσίες του ΠΑΟΚ αλλά και να κάνουν σχετικές εισηγήσεις για βελτιώσεις στο ήδη υπάρχον αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ.

Απόφαση παραμονής και... λίφτινγκ
Εκ των πραγμάτων, όμως, φάνηκε πως καμία από τις περιπτώσεις δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος το 2016 πήρε την απόφαση να παραμείνει η ομάδα στο προπονητικό κέντρο της Ν.Μεσημβρίας και να επενδύσει αρκετά χρήματα προκειμένου να μετατραπεί σ' ένα αθλητικό κέντρο αντίστοιχο των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Όπως είχε σημειώσει το Νοέμβριο του 2016 ο Ιβάν Σαββίδης μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για τη Μεσημβρία: «Πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη γκάμα έργων για την ανακατασκευή του αθλητικού κέντρου στη Νέα Μεσημβρία. Έχει επαναπρογραμματιστεί η τοποθεσία των γηπέδων, δημιουργήθηκαν νέα γήπεδα σε υπερυψωμένη θέση, ανακαινίστηκαν τα αποδυτήρια και ο χώρος αποκατάστασης και αποθεραπείας. Ολοκληρώνεται ο χώρος αναψυχής, σπα, πισίνας, υδροθεραπείας και εστιατορίου. Υπάρχουν σχέδια για την περαιτέρω επέκταση και τους ξενώνες και διοικητικά γραφεία.

Αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο μιλάω για ξενώνα και γραφεία; Έχουμε αρκετά προβλήματα καθώς μετά τις προπονήσεις και χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να μείνουν στο προπονητικό κέντρο για κάποιες ώρες οι παίκτες, η κίνηση από τη Μεσημβρία στην πόλη δημιουργεί προβλήματα στη φυσική αντοχή των παικτών. Γι' αυτό το λόγο έχουμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών και πειθαρχίας».

Και η αλήθεια είναι πως η όψη του προπονητικού άλλαξε μέρα με την ημέρα, τα έργα για την επέκταση του βασικού κτηρίου ολοκληρώθηκαν άμεσα και τοποθετήθηκαν υπερσύγχρονα μηχανήματα τα οποία κρίθηκαν απαραίτητα για την αποθεραπεία των ποδοσφαιριστών αλλά και των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Τα τρία γήπεδα εφοδιάστηκαν με τους καλύτερους χλοοοτάπητες ενώ η Νέα Μεσημβρία με τις παρεμβάσεις εκατ. ευρώ επί Ιβάν Σαββίδη έδειχνε να καλύπτει τις ανάγκες μίας σύγχρονης ομάδας.

Έδειχνε καθώς επί της ουσίας ποτέ δεν βγήκε από το μυαλό του Ιβάν Σαββίδη το πλάνο εκείνο που έριξε με το... καλημέρα στο τραπέζι του ΠΑΟΚ για ένα υπερσύχγρονο αθλητικό κέντρο. Και ευκαιρίας δοθείσης, ο ΠΑΟΚ καλείται να εκμεταλλευτεί απόλυτα αυτό το διάστημα της αναστολής κάθε δραστηριότητας προκειμένου να μελετήσει εκ νέου το ζήτημα που συνεχίζει να απασχολεί τον πρόεδρο της ομάδας του. Εξάλλου η εντολή ήδη δόθηκε...

Διαβάστε ακόμη...