Ποδηλασία: Συμβάλλει σημαντικά στην καλή φυσική κατάσταση

Από acpaok.gr: Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, οι αθλητές του τμήματος ποδηλασίας του ΠΑΟΚ δε... σταματάνε, κάνοντας spinning στο σπίτι με την καθοδήγηση μέσω video κλήσης των προπονητών του ΠΑΟΚ, Στέλιου Μαλούση και Αλέξανδρου Ηλιάδη.
Πηγή: acpaok.gr
Ποδηλασία: Συμβάλλει σημαντικά στην καλή φυσική κατάσταση

Οι προπονητές του Δικεφάλου, με την αφορμή τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων, μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου acpaok.gr για το άθλημα της ποδηλασίας.

Από πόσα παιδιά αποτελείται η Ακαδημία Ποδηλασίας του ΠΑΟΚ;
"Αυτή τη στιγμή η Ακαδημία αποτελείται από 15 παιδιά".

Ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το άθλημα της ποδηλασίας;
"Η ποδηλασία είναι ένα άθλημα, που βοηθάει πάρα πολύ τα παιδιά να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση. Δεν είναι, σε καμία περίπτωση, μονότονο, καθώς έρχονται σε επαφή με τη φύση, αποκτούν πολύ καλή τεχνική και οδηγική κατάρτιση και, επίσης, γνωρίζουν και τα τρία ολυμπιακά αγωνίσματα της ποδηλασίας MTB Δρόμου και πίστας. Οι προπονήσεις γίνονται πάντα σε ασφαλή μέρη και πάντα υπό την καθοδήγηση των προπονητών".

Σχετικά με το τμήμα και τις διακρίσεις του...
"Το τμήμα είναι από τα πιο παλαιά τμήματα του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Οι διακρίσεις του είναι πάρα πολλές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, με σημαντικότερη τη συμμετοχή του Γιάννη Ταμουρίδη σε δύο Ολυμπιάδες, στο Λονδίνο και τη Βραζίλια. Στις μικρότερες κατηγορίες, ο Δημήτρης Κατσίμπουρας αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης και Πρωταθλητής Ελλάδος, καθώς και η Τάτλη Δήμητρα και άλλοι πολλοί αθλητές, που έχουν διακριθεί σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στις 10 καλύτερες ομάδες σε όλη την Ελλάδα, στηριζόμενος κυρίως στις μικρές κατηγορίες και στους δικούς του αθλητές".

Από ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να μάθει το άθλημα της ποδηλασίας;
"Στην Ακαδημία Ποδηλασίας του ΠΑΟΚ μπορούν να εγγραφούν παιδιά που είναι από 8 ετών και άνω. Επειδή η ποδηλασία δεν έχει ηλικία, άτομα που αγαπούν το ποδήλατο μπορούν και αυτά να εγγραφούν και να γίνουν μέλη της μεγάλης ασπρόμαυρης οικογένειας".

Διαβάστε ακόμη...