ΠΑΟΚ: «Να αρχίσει η δράση αλλά με ασφάλεια και χωρίς να υπάρχει θέμα τη νέα σεζόν»

Απο sdna.gr: Στον ΠΑΟΚ επιθυμούν να αρχίσει ξανά η δράση στο πρωτάθλημα της Super League αλλά με ασφάλεια και την ίδια ώρα, να μην υπάρξει θέμα τη νέα σεζόν.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ: «Να αρχίσει η δράση αλλά με ασφάλεια και χωρίς να υπάρχει θέμα τη νέα σεζόν»

Παράλληλα όμως, στον Δικέφαλο τονίζουν πως οι ομάδες έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν τους συλλόγους που (θα) έχουν οικονομικό πρόβλημα, προκειμένου το ελληνικό ποδόσφαιρο και δη η SuperLeague, να βγει πιο δυνατή.

Τα ερωτήματα που έθεσε η «Live Sport» στους επιτελείς του ΠΑΟΚ ήταν συγκεκριμένα και οι απαντήσεις ξεκάθαρες. Άλλωστε φάνηκε και από τα όσα έγιναν γνωστά από την τηλεδιάσκεψη πως η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ εξετάζει όλα τα σενάρια.

Μέχρι πότε πρέπει να περιμένει η Σούπερ Λιγκα για να ξεκινήσουν εκ νέου οι προπονήσεις και εν συνεχεία το πρωτάθλημα;

«Αν δεν γίνεται να μπορεί να τελειώσει έγκαιρα το πρωτάθλημα, δηλαδή να μη χαλάσει ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς, τότε θα συζητήσουμε προφανώς τη διακοπή, χωρίς να είμαστε αρνητικοί να παίξουμε.

Ρεαλιστικά και μετά από συζητήσεις με ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα το τι συμβαίνει γενικότερα, οι προπονήσεις θα αρχίσουν το νωρίτερο 15-20 Μαΐου. Όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα, αλλά το μεγαλύτερο το έχουν αυτοί που ζουν από το τηλεοπτικό μόνο και δεν έχουν άλλα έσοδα. Καλό είναι λοιπόν να εξεταστούν με λεπτομέρεια όλα τα σενάρια, γιατί ό,τι αποφασιστεί από την πλειοψηφία θα κρίνει πολλά για το μέλλον. Αν είναι να παίξουμε ξανά και με ασφάλεια και να μην μπει σε κίνδυνο η επόμενη σεζόν, τότε θα πρέπει οι αποφάσεις να παρθούν νωρίτερα από τις 24 Απριλίου. Ωστόσο θα πρέπει να είμαστε όλοι μας ιδιαιτέρως προσεκτικοί, γιατί με αυτά δεν... παίζουν».

Στον ΠΑΟΚ βλέπουν ως υποχρέωση να βοηθήσουν τις ομάδες που (θα) έχουν οικονομικό πρόβλημα, προκειμένου το ελληνικό ποδόσφαιρο και δη η SuperLeague, να βγει πιο δυνατή από αυτήν την «λαίλαπα» του κορονοϊού.

«Ο ΠΑΟΚ και οι άλλοι δυο-τρεις έχουν υποχρέωση να προσπαθήσουν όσο μπορούν για να διαφυλάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ύπαρξη ενός πρωταθλήματος με κάμποσες ομάδες. Όχι πάντως ένα πρωτάθλημα των τεσσάρων.

Το ορθό ποδοσφαιρικά και λογικό είναι να προκύψει (όπως και θα γίνει) μία επιτροπή ανθρώπων που θα αφοσιωθεί για αρκετές ημέρες στη συλλογή όλων εκείνων των στοιχείων για το τι θα σημαίνει μία απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος ή τι θα σημαίνει μία πολύμηνη αναμονή επανέναρξης».

Το δεύτερο ερώτημα της «Live Sport» είχε να κάνει με το αν ο ΠΑΟΚ είναι υπέρ της επανέναρξης ή της διακοπής μετά και την επιστολή της UEFA προς τις ομοσπονδίες.

«Είναι κάπως ασαφές το τι θέλει τελικά η UEFA. Τελικά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θέλει να λάβει συνολική απόφαση για όλα τα πρωταθλήματά της; Για τη συνέχισή τους ή τον τρόπο ολοκλήρωσής τους; Αν μπορεί και αν θέλει να αποφασίσει για τη συνέχιση τους, γιατί δεν το κάνει ξεκάθαρα; Όταν θα σταματήσει αυτά τα πέρα-δώθε με τις τοποθετήσεις, θα μπορούμε να είμαστε όλοι ξεκάθαροι. Εμείς θέλουμε να ξαναρχίσει η δράση, αλλά πάνω από όλα με ασφάλεια και χωρίς να υπάρχει θέμα για την επόμενη σεζόν».

Διαβάστε ακόμη...