Νίκησε τον Παναθηναϊκό στη γεμάτη Τούμπα! (vid)

Σαν σήμερα στις 18/3/1984, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην γεμάτη Τούμπα τον Παναθηναϊκό, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1983-1984...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Νίκησε τον Παναθηναϊκό στη γεμάτη Τούμπα! (vid)

Ο Δικέφαλος με τον Παλ Τσερνάι στον πάγκο του, μπροστά σε 36.000 θεατές (34.256 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε ... αυτογκόλ του Άνθιμου Καψή στο 14', όταν η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του σε σουτ του Βασίλη Γεωργόπουλου!

O ΠΑΟΚ απέναντι στον πρωτοπόρο (και μετέπειτα πρωταθλητή) Παναθηναϊκό, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, το φτωχό 1-0 δεν εκφράζει την εικόνα της αναμέτρησης, με την ομάδα μας να έχει σημαντικές απουσίες καθώς για διάφορους λόγους δεν αγωνίστηκαν οι Κούδας, Δημόπουλος (εγχείρηση μηνίσκου), Αλαβάντας!

Τα γκολ που έδωσε την νίκη στους παίκτες του Παλ Τσερνάι, σημειώθηκε μετά από δυνατό σουτ του Γεωργόπουλου που πήρε την μπάλα από τον Ιωσηφίδη, σούταρε, ο Καψής προσπάθησε να αποφύγει την μπάλα, η οποία βρήκε στο κεφάλι του και κατέληξε στα δίχτυα του Λαφτσή!

Στο 24' η κεφαλιά του Χαραλαμπίδη μετά από σέντρα – σουτ του Λιβαθηνού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Φούρτουλα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αλεξανδρίδης βγήκε τετ α τετ με τον Λαφτσή, όμως ο Κυράστας με προβολή την τελευταία στιγμή, σταμάτησε το σουτ του επιθετικού μας.

Στο 32' εξαιρετικός συνδυασμός Γεωργόπουλου Κωστίκου από τα αριστερά, ο Λαφτσής απέκρουσε το πλασέ του Κωστίκου, η μπάλα πήγε προς τα δεξιά, με τον Αλεξανδρίδη να χάνει το ... άχαστο, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, την ώρα που εστία ήταν κενή!

Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Γαλάκος έπιασε ένα καλοζυγισμένο σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι μας.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε εύκολα το υπέρ του σκορ και μάλιστα ήταν η ομάδα που σε δύο περιπτώσεις απείλησε με δεύτερο γκολ τους φιλοξενούμενους, με τους Αλεξανδρίδη στο 58' και Γεωργόπουλο στο 78', χωρίς οι προσπάθειες τους να καταλήξουν στο πλεχτό.

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, οι Μπανιώτης (όσο έπαιξε), Αλεξανδρίδης, Γεωργόπουλος και Αποστόλου, ενώ από την αθηναϊκή ομάδα ξεχώρισαν οι Καψής, Κυράστας, Λαφτσής, Αντωνίου.

Χωρίς προβλήματα έβγαλε το παιχνίδι ο Πειραιώτης Δημητριάδης, τον βοήθησε άλλωστε και η εξέλιξή του, καθώς έλειψαν οι αμφισβητούμενες φάσεις...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Τσουρέλας, Δαμανάκης, Ιωσηφίδης, Μπανιώτης (74' Σίγγας), Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Γεωργόπουλος, Αποστόλου, Ψαρράς, Κωστίκος.

Παναθηναϊκός: Λαφτσής, Ταράσης, Καρούλιας, Κυράστας, Καψής, Λιβαθηνός, Λα Λίγκ (61' Μαυρίδης), Αντωνίου, Χαραλαμπίδης, Ρότσα, Γαλάκος (61' Κωνσταντινίδης).

Δηλώσεις:

Παλ Τσερνάι: «Σήμερα ήμασταν πολύ καλοί. Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έπαιξε καλύτερα και έπρεπε να κερδίσει. Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα μας ήταν πολύ καλή, ενώ στην επανάληψη υπήρξαν πολλά νεύρα.

Στα 90 λεπτά αποδείχθηκε ότι η νίκη μας επί του Ηρακλή (έκανε πολύ καλή σεζόν) δεν ήταν τυχαία. Με τις απουσίες που είχαμε είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας.

Ικανοποιήθηκα πολύ από τους Αλεξανδρίδη, Γεωργόπουλο ο οποίος σε κάθε ματς κάνει κάτι παραπάνω από όσα περιμένω από αυτόν, αλλά και τον Δαμανάκη που έπαιξε για δεύτερη φορά στο κέντρο της άμυνας»

Γιάτσεκ Γκμοχ: «Μπράβο στον ΠΑΟΚ για τη νίκη. Στο πρώτο 20λεπτο δεν ήμασταν δεμένη ομάδα, δεχθήκαμε ένα τυχερό γκολ και μετά χάσαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν. Ο ΠΑΟΚ είχε πείσμα, πάθος, δύναμη και οι φίλαθλοι τού έδωσαν την ώθηση για να φτάσει στη νίκη. Πιστεύω ότι δε θα χάσουμε τον τίτλο στα ματς που απομένουν. Οι φίλαθλοι εδώ έχουν ζεστή καρδιά και δεν είναι σωβινιστές όπως σε άλλα γήπεδα. Η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν το πιο καλό δώρο για τον κόσμο του, τον οποίον ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία»

Γιάννης Κυράστας: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι που θα μπορούσε να λήξει και 2-0 αλλά και ισοπαλία! Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με μεγάλη δύναμη και κέρδισε δίκαια, αλλά αν εμείς αξιοποιούσαμε τις ευκαιρίες μας, θα μπορούσε το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό»

Μάικ Γαλάκος: «Δεν ήταν σπουδαίο παιχνίδι, όπως όλα τα ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με μεγάλη δύναμη και έφτασε στη νίκη. Αν αξιοποιούσαμε τις ευκαιρίες μας το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό»

* Ο Γκμοχ παρακολούθησε το παιχνίδι από τα δημοσιογραφικά θεωρεία της Τούμπας, λόγω τιμωρίας του...

* Τη σεζόν 1983-1984, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Παλ Τσερνάι, τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 6 ήττες, συγκέντρωσε 35 βαθμούς, με τέρματα 33-29...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...