Μαρινάκης: Ποδοσφαιρικά συμφέροντα και Alpha Bank οδήγησαν στο ναυάγιο με Forthnet

Από sdna.gr:Τα «ποδοσφαιρικά συμφέροντα», ο Ιβάν Σαββίδης και η Alpha Bank είναι οι... υπαίτιοι του ναυαγίου της συμφωνίας Alter Ego-Forthnet, σύμφωνα με τα όσα γράφονται στον δημοσιογραφικό οργανισμό Μαρινάκη.
Πηγή: sdna.gr
Μαρινάκης: Ποδοσφαιρικά συμφέροντα και Alpha Bank οδήγησαν στο ναυάγιο με Forthnet

Όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη, η Alter Ego (εταιρία συμφερόντων Μαρινάκη) απέσυρε και επίσημα το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της Forthnet, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις φήμες που είχαν ακουστεί μετά τα πρώτα «σύννεφα».

Τι συνέβη, ωστόσο, και χάλασε μια συμφωνία που θεωρείτο δεδομένη αρχικά και έμοιαζε θέμα χρόνου η ολοκλήρωσή της;

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στα Μέσα που ανήκουν στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, υπάρχει συγκεκριμένη εξήγηση. Με σημερινό δημοσίευμα που «ανέβηκε» στον δημοσιογραφικό όμιλο Μαρινάκη- και εξαπέλυε επίθεση κατά των... υπευθύνων- οι λόγοι του ναυαγίου ήταν οι εξής:

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι
Κατ' αρχάς, επιβεβαιώνεται πλήρως πως η πρώτη σοβαρή κίνηση των υπολοίπων 3 «μεγάλων» (Παναθηναϊκού-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για τη δημιουργία της Liga TV) για συνασπισμό απέναντι στο μονοπώλιο που θέλησαν να επιβάλουν Μαρινάκης και NOVA υπήρξε βασικός αποτρεπτικός παράγοντας στο να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ο πρόεδρος της ομάδας του Πειραιά αντιλήφθηκε πως δεν βγαίνει μόνο με τον Ολυμπιακό στην NOVA, παρά τους... 5 εκατομμύρια φιλάθλους του συλλόγου.

Πέραν τούτου, γίνεται αναφορά στον Ιβάν Σαββίδη και την «πολεμική τακτική» του ΣΥΡΙΖΑ, που λειτούργησαν ως τροχοπέδη στην ολοκλήρωση του deal.

Και, τέλος, υπάρχει η «επίθεση» στην τράπεζα Alpha Bank. Ένα σημαντικότατο στοιχείο που τονίζεται από τα Μέσα Μαρινάκη είναι πως η Alpha Bank υπήρξε η μοναδική τράπεζα που αντιστάθηκε στους όρους που έθετε η Alter Ego και τους οποίους οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες αποδέχτηκαν χωρίς να υπολογίζουν κανέναν κίνδυνο, καθώς εν μέσω βαθύτατης οικονομικής κρίσης έφτασαν στο σημείο να προχωρούν σε «κούρεμα» των χρεών της Forthnet που έφτανε το 80%!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία στην οποία υπάγεται η NOVA χρωστούσε στις τράπεζες 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ένας από τους όρους που έθετε η Alter Ego ήταν η εξασφάλιση χρηματοδότησης στην ενδιάμεση περίοδο ανάμεσα στην υπογραφή της συμφωνίας και την έγκριση της από την Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Κάπως έτσι, λοιπόν, το μονοπώλιο που επιχειρήθηκε να τεθεί εντέχνως από Alter Ego και Forthnet απετράπη, με τη διαφαινόμενη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές να καταλήγει σε αδιέξοδο.

Διαβάστε ακόμη...