Ο Πάμπλο Γκαρσία απέκτησε 28 παιδιά και άφησε άφωνη την Ελλάδα!

  Από sportime.gr: «Ένας τρόπος για να διατηρηθεί η δυναμική σου, είναι να θέτεις συνεχώς μεγαλύτερους στόχους», έχει πει ο συγγραφέας Μίχαελ Κόρντα και η συγκεκριμένη φράση έχει γίνει... κορνίζα στα αποδυτήρια της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία την τελευταία τριετία.
Πηγή: sportime.gr
Ο Πάμπλο Γκαρσία απέκτησε 28 παιδιά και άφησε άφωνη την Ελλάδα!

Ο απολογισμός; Δύο πρωταθλήματα, ένα τρίτο στα... σκαριά και 67 ματς αήττητο!

Απίθανα νούμερα αν σκεφτεί κανείς πως οι ποδοσφαιριστές του Ουρουγουανού δεν είναι ίδιοι αυτή την τριετία μιας και λόγω ηλικιών εναλλάσσονται, με τους «παλιούς» να δίνουν τις θέσεις τους στους νέους.

Το μέταλλο, όμως παραμένει το ίδιο και έχει την υπογραφή του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος δεν χάνει ούτε με... αίτηση εδώ και παραπάνω από δύο χρόνια.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, οι «ασπρόμαυροι» μετρούν σε 21 ματς, 17 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες με συνολικό απολογισμό 55 βαθμούς, τη στιγμή, που ο δεύτερος Παναθηναϊκός έχει 51.

Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ταξιδεύει στη Ξάνθη ενώ υπάρχουν και δυο εξ αναβολής αγώνες με Λαμία και Άρη εκτός έδρας.

Τέσσερα ματς μένουν, λοιπόν, με το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία να έχει το δικαίωμα απώλειας μέχρι και τεσσάρων βαθμών αφού η ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό είναι υπέρ του.

Όπως γίνεται κατανοητό, πλέον, μόνο με θαύμα δεν θα κάνει το three peat ο ΠΑΟΚ, γράφοντας ιστορία και αποδεικνύοντας γι' ακόμη μία φορά πως διαθέτει τις κορυφαίες ακαδημίες στη χώρα.

Από 28 παίκτες αποτελείται το ρόστερ της Κ19 του Δικεφάλου, με όλους ανεξαιρέτως να έχουν σπουδαία προοπτική και να θεωρούνται μεγάλες ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Φυσικά, όπως σε όλες τις ομάδες, υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές, που ξεχωρίζουν. Άλλοι σκοράρουν, άλλοι πασάρουν, άλλοι μαρκάρουν και άλλοι αποκρούουν, όμως ο καθένας τους αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της «ασπρόμαυρης» ορχήστρας του μαέστρου, Πάμπλο Γκαρσία.

Το Sportime σκιαγραφεί το ρόστερ της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου...

Τερματοφύλακες

Κωνσταντίνος Μπαλωμένος (2002) (7 συμμετοχές)

Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας του Δικεφάλου, έχει εξαιρετικά σωματικά προσόντα και μεγάλη προοπτική για το μέλλον.

Χρήστος Ταλιχμανίδης (2001) (17 συμ.)

Ο βασικός γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην πορεία της ομάδας και αποτελεί σταθερά για τα «ασπρόμαυρα» γκολπόστ. Ψύχραιμος, με σωστές τοποθετήσεις και εξαιρετικά reflex έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πάμπλο Γκαρσία.

Αμυντικοί

Γιάννης Μιχαηλίδης (2000) (20συμ., 2 γκολ, 1 ασίστ)

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είναι ο πιο γνωστός στο ευρύ κοινό από τους ποδοσφαιριστές της Κ19 αφού προπονείται με την πρώτη ομάδα των «ασπρόμαυρων» και μάλιστα έχει καταγράψει φέτος και δύο συμμετοχές στο κύπελλο απέναντι σε ΟΦΗ και Παναθηναϊκό. Διαθέτει πολύ καλό αριστερό πόδι, έχει «όπλο» τις μακρινές διαγώνιες μεταβιβάσεις και διακρίνεται για τον δυναμισμό στα μαρκαρίσματά του.

Παναγιώτης Παναγιώτου (2002) (20συμ.)

Το έτερον ήμισυ του Μιχαηλίδη στα στόπερ. Ο 18χρονος άσος με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά κατεβάζει με μαεστρία την μπάλα από την άμυνα και βοηθάει πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας-στοιχείο που ζητάει ο Γκαρσία από τους ποδοσφαιριστές του.

Στάθης Τάχατος (2001) (20 συμ.)

Πρόκειται για παίκτη-πολυεργαλείο. Αγωνίζεται σαν μπακ είτε δεξί είτε αριστερό και έχει την ευχέρεια να ανεβοκατεβαίνει όποια πτέρυγα του ζητηθεί. Χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα, την ευελιξία και το καλώς εννοούμενο θράσος του.

Αϊντίν Ντάικο (2002) (1 συμ.)

Με ανάστημα, που φτάνει κοντά στο 1,90μ. αποτελεί πολύ καλή λύση για την άμυνα του Δικεφάλου. Είναι δυνατός, γρήγορος και γενικά διαθέτει αξιοσημείωτα σωματικά προσόντα.

Πέτρος Καλουτσικίδης (2001) (23συμ.)

Μπακ – χαφ εγγύηση για τον ΠΑΟΚ. Σταθερός, γρήγορος, δυνατός και παίκτης, που βάζει το πόδι του στη φωτιά όταν χρειάζεται. Χρησιμοποιείται και στις δύο πτέρυγες κυρίως σαν μπακ τη φετινή σεζόν παρ' ότι στο παρελθόν έπαιζε στα άκρα της επίθεσης.

Αβεντίς Αβεντισιάν (2002) (5 Συμ.)

Κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής με εξαιρετικά τεχνικά στοιχεία και «φαρμακερό» πόδι. Αριστερό μπακ, που βοηθάει τα μέγιστα στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας του.

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (2003)

Ένας ταχυδυναμικός, αριστεροπόδαρος στόπερ, με πολύ καλά τελειώματα, ειδικά από μακρινές αποστάσεις. Είναι αρχηγός της Κ17 και ψάχνει την πρώτη του συμμετοχή με την Κ19 του Δικεφάλου.

Γιώργος Λαγωνίδης (2002)

Γιος του άλλοτε άσου του ΠΑΟΚ, Κώστα ο μικρός έχει «βαριά» κληρονομιά. Δυνατός στόπερ, με προσόν του την ταχύτητα και την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι.

Κυριάκος Γιαξής (2001) (21 συμ., 1 γκολ)

Το wonderkid του Πανσερραϊκού πλέον καθιερώθηκε στον Δικέφαλο. Αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο σαν στόπερ όσο και σαν κεντρικό χαφ. Εκπέμπει ηρεμία στον αγωνιστικό χώρο ενώ με την υψηλή τεχνική και την ευφυία στο παιχνίδι του μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Μέσοι

Χάρης Τσιγγάρας (2000) (20 συμ., 2 γκολ)

Ο δεύτερος γνωστός μικρός της παρέας αφού το καλοκαίρι έκανε προετοιμασία με την πρώτη ομάδα. Σκληροτράχηλος αμυντικός χαφ, που καταπίνει πολλά χιλιόμετρα στο γήπεδο αλλά δεν υστερεί επιθετικά. Προπονείται καθημερινά υπό τις οδηγίες του Φερέιρα και περιμένει υπομονετικά για το επίσημο ντεμπούτο του.

Βασίλης Γρόσδης (2002) (21 συμ.)

Μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στις θέσεις του άξονα αλλά πλέον αγωνίζεται σχεδόν... παντού. Με τρομερή αντίληψη και εξαιρετικό αριστερό πόδι έπαιξε νωρίτερα από πολλούς συμπαίκτες του στην Κ19 του ΠΑΟΚ, δείχνοντας ότι μπορεί να κολυμπήσει στα «βαθιά».

Αχιλλέας Σαλαμούρας (2000) (11 συμ.)

Βασικό στέλεχος των «ασπρόμαυρων» την τριετία, που ο Πάμπλο Γκαρσία βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία. Εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής, που σαν δεκάρι μπορεί με τις εμπνεύσεις του να διασπάσει κάθε άμυνα. Αγωνίζεται και σαν αμυντικό χαφ.

Δημήτρης Θεοδωρίδης (2001) (13 συμ)

Ένα αμυντικό χαφ, με πολύ καλή τεχνική, που χρησιμοποιεί εξίσου καλά τα δύο πόδια. Είναι δυνατός, ευφυής και διακρίνεται για την ποδοσφαιρική σκέψη του μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Θοδωρής Πουρναράς (2001) (22 συμ., 2 γκολ, 1 ασίστ)

Ένας ταχύτατος μεσοεπιθετικός, με δυνατά πνευμόνια και πολύ καλά τεχνικά στοιχεία, που ξεδιπλώνει εξίσου καλά το παιχνίδι τόσο με το δεξί, όσο και με το αριστερό του πόδι.

Δημήτρης Τσοπούρογλου (2002) (21 συμ., 3 γκολ, 1 ασίστ)

Ποιοτικός εξτρέμ, με πολύ καλά τελειώματα φάσεων και φαρμακερές σέντρες. Ήταν ο σκόρερ του ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Κορωπί και έδειξε πως μπορεί να βγει μπροστά όταν η μπάλα «καίει».

Θωμάς Καραμπέρης (2002) (4 συμ., 1 γκολ)

Κεντρικός μέσος με έντονα στοιχεία δυναμισμού στο παιχνίδι του. Αγωνίζεται με πάθος και βγάζει ηγετικά στοιχεία μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εκ των κορυφαίων του Δικεφάλου στην περσινή πορεία της Κ17.

Ιωάννης Κωνσταντέλιας (2003) (4 συμ., 1 ασίστ)

Ο μικρός βιρτουόζος μεσοεπιθετικός αποτελεί γνωστή φυσιογνωμία στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ ενώ έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων. Διακρίνεται για τα τρομερά τεχνικά του χαρακτηριστικά. Φέτος, δεν έχει πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής στην Κ19.

Ιωάννης Πιπιλιάρης (2002) (11 συμ., 1 ασίστ)

Ταχυδυναμικός εξτρέμ, με ιδιαίτερη ικανότητα στο ένας εναντίον ενός και καλή τεχνική κατάρτιση. Αγωνίζεται κυρίως στη δεξιά πλευρά και επιδιώκει τις ατομικές ενέργειες για να διασπάσει τις αντίπαλες άμυνες.

Επιθετικοί

Αντώνης Γαϊτανίδης (2000) (4 συμ., 1 γκολ, 1 ασίστ)

Ένα από τα μεγαλύτερο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ, που έχει ήδη συστηθεί στον κόσμο του Δικεφάλου, με τα φιλικά της πρώτης ομάδας και τα γκολ, που πέτυχε σε αυτά. Πρόκειται για έναν θρασύ εξτρέμ, που δεν διστάζει να πατήσει περιοχή, να πασάρει και να σκοράρει. Αγωνίζεται και στην κορυφή της επίθεσης και προσδίδει ενέργεια στην ομάδα του.

Γιώργος Δούμτσης (2000) (15 συμ. 15, 10 γκολ, 1 ασίστ)

Στυλοβάτης των επιτυχιών του Δικεφάλου τα τελευταία χρόνια. Ένας σύγχρονος μεσοεπιθετικός, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στα άκρα είτε στον άξονα και διαθέτει αξιοζήλευτη τεχνική κατάρτιση. Διακρίνεται για το πάθος του και τα πολύ καλά τελειώματα των φάσεων.

Βασίλης Γκορτεζιάνι (2002) (14 συμ., 4 γκολ, 5 ασίστ)

Σέντερ φορ περιοχής με δυναμικά στοιχεία, εκτόπισμα και πολύ καλά τελειώματα φάσεων. Βοηθάει συνολικά το παιχνίδι της ομάδας αφού όταν αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης δεν αφήνει σε... ησυχία τους αντίπαλους αμυντικούς.

Δημήτρης Ξιφιλίνος (2001)

Αγωνίζεται ως δεξί, αλλά και ως αριστερό εξτρέμ, έχει εξίσου καλή τεχνική και στα δύο πόδια και είναι επιθετικά πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός. Δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής φέτος.

Χρήστος Τζόλης (2002) (23 συμ. 17 γκολ, 8 ασίστ)

Ο «killer» της φετινής Κ19. Με 17 γκολ σε 23 ματς ηγείται στον πίνακα των σκόρερ και είναι πάντα εκεί, που πρέπει για να δώσει τη λύση στους «ασπρόμαυρους». Είναι πολύ γρήγορος, έχει τρομερή αίσθηση του χώρου και μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.

Δημήτρης Πανίδης (2001) (23 συμ., 10 γκολ, 4 ασίστ)

Σταθερή αξία στον Δικέφαλο και ακόμη ένας πολυθεσίτης, που λύνει τα χέρια του Γκαρσία. Είναι γρήγορος, διεισδυτικός, διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και χειρίζεται εξίσου καλά και τα δύο του πόδια.

Γιώργος Κούτσιας (2004) (19 συμ., 4 γκολ, 3 ασίστ)

Το next big thing των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Ο μικρότερος απ' όλους στην Κ19, μόλις στα 16 του χρόνια κάνει μία γεμάτη σεζόν με την δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου (παρ' ότι κανονικά θα έπαιζε στην Κ17). Ένας σύγχρονος επιθετικός με ηγετικά στοιχεία, τρομερή αίσθηση του γκολ και ικανότητα να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Το γεγονός πως ο Πάμπλο Γκαρσία τον εμπιστεύεται απέναντι σε παίκτες μέχρι και τέσσερα χρόνια μεγαλύτερούς του τα λέει όλα...

Κίμων Κορέας (2001)

Πρόκειται για έναν ακραίο επιθετικό με ικανότητα να αγωνιστεί και σαν δεύτερος στράικερ. Είναι ταχύς, εξαιρετικός τεχνικά αλλά μέχρι τώρα δεν έχει αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα.

 Δείτε στιγμιότυπα από τους αγώνες της Κ19 του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν:

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...