Κλούβες έξω από τον Αθλ. Δικαστή και αίτημα αναβολής!

Από sfina.gr: Ξεκίνησε η διαδικασία ενώπιον του αθλητικού δικαστή για την υπόθεση καταγγελίας του ΟΛυμπιακού κατά Ξάνθης και ΠΑΟΚ,
Πηγή: sfina.gr
Κλούβες έξω από τον Αθλ. Δικαστή και αίτημα αναβολής!

με το θέμα της πολυιδιοκτησίας και του λάθους της Ξάνθης στην μεταβίβαση των μετοχών της, με κλούβες της Αστυνομίας έξω από τα γραφεία του αθλητικού δικαστή...

Πρόεδρος είναι η Πρωτοδίκης Μαρία Τσαγκιά0υ, ο ΠΑΟΚ εκπροσωπείται νομικά από τους Αχιλλέα Μαυρομμάτη, Τάκη Μπαλτάκο, Λ. Μπίρδα. Για τον Ολυμπιακό, νομικοί εκπρόσωποι είναι οι Λίνα Σουλούκου, Δημήτρης Καρπετόπουλος και Βαρβάρα Γιαννακού. Παρέμβαση έκανε και η Λάρισα, δια του Αλέξη Κούγια.
Για Ξάνθη δικηγόροι είναι η κα Σορίνα Παπαδοπούλου, ο κ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, ο κ. Χάρης Δασκαλάκης, ο κ. Χρήστος Δετσαρίδης και ο κ. Γιώργος Στράτος.
Παρούσα και η κα. Τσαγκαράκη, δικηγόρος του Πανιωνίου, που έχει καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με την Ξάνθη.

Η Ξάνθη κατέθεσε αίτημα αναβολής της εκδίκασης: "Επειδή οι δύο υποθέσεις συνδέονται, άμεσα, πέραν αυτού, έχουμε ήδη καταθέσει στο διοικητικό εφετείο προσφυγή. Δεν έχουμε πάρει στοιχεία του φακέλου, Είναι κομβικής σημασίας η πρόσβαση στον φάκελο, για εμάς. Αναφερόμαστε στο ζήτημα της πρόσβασης στον φάκελο, αν έχετε εσείς τον φάκελο, μπορούμε να καταθέσουμε σας εσάς το αίτημα. Επικαλούνται προσωπικά δεδομένα και δεν μας το δίνουν. Επίσης, εκκρεμεί η απόφαση για προσωρινή διαταγή. Δεν έχουμε λάβει πλήρης γνώση του φακέλου, η Επιτροπή αρνείται να δώσει στοιχεία του φακέλου. Μας δίνουν 5θημερο προθεσμία για την προσωρινή διαταγή. Η αίτηση ακύρωσης θα προσδιοριστεί αργότερα, μετά από 5, 8 μήνες, δεν ξέρουμε,. θέλουμε να αναμένεται το δικαστήριο σας την απόφαση για προσωρινή αναστολή ή για προσωρινή διαταγή. Τίθεται ζήτημα αφού μπορεί να παύσει η εκτέλεση της απόφασης μέσω της προσωρινής διαταγής. Έχουμε 18 λόγους, προσβάλουμε και την ουσία της απόφασης"

Διαφωνεί ο Αλέξης Κούγιας, αλλά και ο εκπρόσωπος του Πανιωνίου, που έχει καταθέσει ένσταση κατά της Ξάνθης, ζητώντας να πάρει τους βαθμούς από τον μεταξύ τους, αγώνα.
Κούγιας: "Μέχρι τώρα ακούγαμε ότι δεν είχε εκδοθεί δεσμευτική απόφαση από δικηγόρους του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Οι της Ξάνθης είχαν κάθε δυνατότητα να προσφύγουν στο Εφετείο αλλά περιορίστηκαν όλο αυτό το διάστημα να λένε ότι πρόκειται για μια εισήγηση. Στο παρά ένα όμως, κατέθεσαν προσφυγή. Οι προσφυγές στο διοικητικό εφετείο αργούν πάρα πολύ, το 2025 θα εκδικαστούν!"

"Αν συνεχίζει και παίζει η Ξάνθη και στη συνέχεια υποβιβαστεί, τους βαθμούς που τους πήρε, δεν μπορούν να τους πάρουν πίσω οι άλλες ομάδες" είπε ο Δημήτρης Καρπετόπουλος, νομικός του Ολυμπιακού.

"Στην ΕΕΑ έλεγαν ότι είπαν τηλεφωνικά για την αλλαγή στις μετοχές, και τώρα λένε ότι δεν εχουν στοιχεία. Και τελευταία στιγμή πήγαν στο διοικητικό Εφετείο. Το μόνο που θέλουν είναι να πάρουν αναβολή που τινάζει στον αέρα το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες λόγω Euro. Εστω και μια αγωνιστική να αναβληθεί δεν υπάρχουν ημερομηνίες" είπε η νομικός του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου.

"Προσβάλουμε την διαπίστωση ότι έχουμε κάνει παράβαση. Δεν μπαίνουμε στην ουσία. Ζητησαμε αναβολή μέχρι να αποφανθεί το διοικητικό εφετείο. Αν αποφασίσει ότι έχουμε πρόδηλη παρανομία γιατί έχουμε μη νομιμη σύνθεση. Αν πει το δικαστήριο ότι αναστέλω επειδή έχουμε μη νομιμη σύνθεση, αυτόματα η απόφαση είναι μη νομιμη και δεν μπορεί να εκδικαστεί" είπαν οι νομικοί Ξάνθης

"Η απόφαση για αναστολή της απόφασης δεν θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα, αν χορηγηθεί η αναστολή θα έχετε μια απόφαση την οποία όλοι μας θα πρέπει να σεβαστούμε, θα έχουμε μια δικαστική απόφαση" συνεχίζουν οι νομικοί της Ξάνθης.
Ο κ. Μπίρδας, δικηγόρος του ΠΑΟΚ, ζητάει να προαποφασιστεί αν είναι νόμιμη η πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού και της ΑΕΛ. "Είναι μη νόμιμες και απαράδεκτες" είπε χαρακτηριστικά.
"Ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία να είναι παρών. Εκανα αυτοψία μια εβδομάδα στην ΕΕΑ, εγώ και ο γιος μου. Παραδόθηκε 10/2 μόνο το αντίγραφο της απόφασης, 12/2 λείπει ο πρόεδρος πρέπει να πάρουμε άδεια, 13/2 τους είπα ότι θα πάω στον εισαγγελέα. 14/2 τους είπα ότι δεν μπορώ να δικάσω και μου είπαν να μου δώσουν τέσσερα υπομνήματα, και επιφυλάχθηκαν να δώσουν τα υπόλοιπα σήμερα" συνεχίζει ο Λάμπρος Μπίρδας.
Και ακόμη:
"Το 2017 άλλαξε ο κανονισμός και λέει μόνο όταν υπάρχει άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον, γιαυτό είναι απαράδεκτη. Και στις δύο περιπτώσεις είναι εκτός πλαισίου. Δεν υπάρχει πρόσθετη παρέμβαση στην πειθαρχική διαδικασία, είναι μη νόμιμη όσον αφορά το θέμα της τιμώρησης" αγορεύει ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ κ. Μπίρδας.
"Εχουμε υποβάλει και μεις αίτηση στο διοικητικό εφετείο, σε μια εβδομάδα θα έχουμε την απόφαση" ζητάει ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης, δικηγόρος του ΠΑΟΚ.
"Πήρα την υπόθεση την Παρασκευή, ζητάω μικρή αναβολή για να ενημερωθώ" αναφέρει ο Τάκης Μπαλτάκος.
"Έχεις κάνει δηλώσεις για την υπόθεση εδώ και μια εβδομάδα" παρεμβαίνει ο Αλέξης Κούγιας.
Οι δικηγόροι της Ξάνθης παρεμβαίνουν:
"Επαναλαμβάνουμε το αίτημα αναβολής. Η RFA δεν είχε κληθεί στην ΕΕΑ. Το υπόμνημα της RFA είναι κρισιμο. Το σκεπτικό που δημοσιεύτηκε στις 27/1, εμάς μας δόθηκε στις 10/2 και αναφέρονται σε ένα σκεπτικό που εκδόθηκε στις 3/2 πάνω στο οποίο βασίζονται για να βγάλουν συμπεράσματα. Εχουμε απόφαση με υπογραφή 27/1, αναφέρεται σε μεταγενέστερο γεγονός και δεν αναφέρεται στην τροπολογία που τους έχει αφαιρέσει σημαντικό μέρος της απόφασης. Είναι σημαντικός λόγος για ακύρωση της απόφασης".
Αίτημα αναβολής κατέθεσε και ο ΠΑΟΚ και το δικαστήριο θα βγάλει την απόφαση. Πιθανότερο η αποδοχή του αιτήματος αναβολής για εκδίκαση μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως ζήτησε ο ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...