Σκέψεις σε ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ να καταργηθούν τα πέναλτι προσωρινά στην Ελλάδα

Από sdna.gr: Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι εκπρόσωποι των διεθνών συνομοσπονδιών, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την συζήτηση που άνοιξε με αφορμή το πέναλτι που δόθηκε στην ανατροπή του Πέλκα μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού.
Πηγή: sdna.gr
Σκέψεις σε ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ να καταργηθούν τα πέναλτι προσωρινά στην Ελλάδα

Διαπιστώνοντας ότι ένας μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όρασης (αναφέρομαι τόσο σε όσους έχει στρατολογήσει όσο και σε όσους περιμένουν στην ουρά εκλιπαρώντας για μια... θεσούλα), σκέφτονται σοβαρά να προτείνουν στον κ. Γεραπετρίτη (που χειρίζεται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου) και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, να καταργηθούν τα πέναλτι προσωρινά στους αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πρόταση, εφόσον εγκριθεί μια τέτοια ριζοσπαστικού χαρακτήρα απόφαση από τους προέδρους των διεθνών συνομοσπονδιών, θα μεταφερθεί επίσημα από τον ίδιο τον Τζιάνι Ιφαντίνο, στην επίσκεψη που προγραμματίζει στην Αθήνα.

Η πληροφορία έφτασε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα και προκάλεσε αντιδράσεις. Ο Βαρούχας ας πούμε, δεν θα έχει αντικείμενο. Θα περιοριστεί ο ρόλος του και ενδεχομένως να χαθεί το μεροκάματο που εισπράττει από την κρατική τηλεόραση, για το οποίο επισημαίνω πως συνδράμουμε όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Σε δύσκολη θέση θα βρεθούμε κι εμείς οι δημοσιογράφοι. Θα χάσουμε την ευκαιρία να σχολιάζουμε, τα 10 πέναλτι που πήρε ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα (θυμίζω επίσης ότι με πέναλτι προκρίθηκε σε βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα στην προηγούμενη φάση του Κυπέλλου), έναντι των 8 που πήρε ο Ολυμπιακός, των 6 που πήρε η ΑΕΚ και των μόλις 5 που πήρε ο ΠΑΟΚ.

Οι ίδιες, πάντα καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά, εκφράζει αντιρρήσεις και θα απαντήσει με αντιπρόταση στις ορέξεις των διεθνών συνομοσπονδιών. Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να κατατεθεί ως αντιπρόταση το ενδεχόμενο να καταργηθούν τα πέναλτι, μόνο για τους αγώνες του ΠΑΟΚ. Να ενημερωθούν δηλαδή οι διαιτητές (στην Ελλάδα και το εξωτερικό) πως ο ΠΑΟΚ εξαιρείται του δικαιώματος να κερδίζει και να εκτελεί πέναλτι.

Για τα εις βάρος του πέναλτι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα δίνονται κανονικά. Προσωπικά δεν είμαι αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν όσοι πληρώνονται για να... βλέπουν ότι ο Πέλκας, δεν ανατράπηκε από τον αμυντικό του Παναθηναϊκού ενώ ήταν σε προφανή θέση για να σκοράρει.

Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και όσοι αμφισβήτησαν το πέναλτι, για να γίνουν απλά αρεστοί στον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού. Γιατί να γίνουν αρεστοί; Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ. Θα πρέπει οι ίδιοι να δώσουν την απάντηση.

Γενικότερα, η κατάργηση του δικαιώματος καταλογισμού πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, θα ηρεμήσει το σύστημα. Θα ξεκουραστούν και τα δάκτυλα των ρεπόρτερ της ΑΕΚ που... μάτωσαν στην προσπάθεια να μας αποδείξουν από το βράδυ της Τετάρτης, ότι κακώς δόθηκε πέναλτι στην ανατροπή του Πέλκα, ενώ είδαν καθαρά την ανατροπή μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού.

Οι ίδιοι βέβαια , όταν ο Γκεστράνιους «έπνιγε» τα δυο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκης, πετούσαν τον αετό...

Παράλληλα θεωρώ ότι χρειάζονται και άλλες αλλαγές. Για παράδειγμα, δεν θα πρέπει να έχουν δικαίωμα οι παίκτες του ΠΑΟΚ να χρησιμοποιούν το στήθος τους για να παίζουν την μπάλα. Με μια τέτοια αλλαγή, την επόμενη φορά που ο Βιειρίνια θα γυρίσει την μπάλα στον Πασχαλάκη με το στήθος, θα μπορεί να δοθεί πέναλτι, ακόμα και στην περίπτωση που η παράβαση σημειωθεί εκτός περιοχής. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η περιοχή του ΠΑΟΚ, ξεκινά δυο μέτρα πριν την κανονική γραμμή. Ετσι τους βολεύει, έτσι θα λέμε κι έτσι θα γίνεται.

Με τις αλλαγές αυτές θα υπάρξει δικαιοσύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εις βάρος βέβαια των... στρατολογημένων (και των υποψήφιων προς στρατολόγηση), στον πόλεμο σε βάρος του ΠΑΟΚ. Προκειμένου να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο όμως, αξίζει τον κόπο. Ετσι δεν είναι;

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά δεν πρόλαβα να ασχοληθώ με το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα Κυπέλλου της Τούμπας. Θα μου επιτρέψετε να γράψω (συγγνώμη ζητώ προκαταβολικά) δυο λόγια. Εχουμε λοιπόν και λέμε. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πάθος. Δεν είχε την υπεροχή, δεν δημιούργησε ευκαιρίες, δεν κυκλοφόρησε την μπάλα, δεν λειτούργησε σωστά ανασταλτικά επιτρέποντας στον αντίπαλο του να βρίσκεται συνεχώς μπροστά στην εστία του Πασχαλάκη, που έκανε φοβερό παιχνίδι με περισσότερες από 15 σωτήριες επεμβάσεις στο ενεργητικό του την ίδια ώρα που ο Διούδης, ήταν θεατής του αγώνα, καθώς οι γηπεδούχοι δεν άσκησαν καμία πίεση. Ο Φερέιρα δεν διάβασε καλά το παιχνίδι όπως προκύπτει από την εικόνα των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Τι; Όχι;

Ολοκληρώνοντας τα του προημιτελικού και με πιο σοβαρή διάθεση, ναι, ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί μετά τη νίκη του στην Τούμπα αλλά, η υπόθεση πρόκριση δεν κρίθηκε. Ο Παναθηναϊκός παραμένει η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή την εποχή, ανεξάρτητα από την εμφάνιση που πραγματοποίησε στην Τούμπα. Η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι για τον ΠΑΟΚ που ναι μεν έβγαλε αντίδραση την Τετάρτη, έχει όμως δρόμο για να φτάσει στα επίπεδα απόδοσης που ταιριάζουν με το υλικό του διαθέτει στο ρόστερ του.

ΥΓ Οι αποκαλύψεις για τον διορισμό της ΕΕΑ, τον τρόπο που λειτούργησε, την εισήγηση – σκάνδαλο και άλλα πολλά που αφορούν την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μόλις ξεκίνησαν. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει άσους στο μανίκι και όταν αποφασίσει να τους πετάξει στο τραπέζι, ούτε με την κατάργηση του ΠΑΟΚ από το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα σωθούν όσοι σκηνοθέτησαν, οργάνωσαν και πραγματοποιούν τον τοξικό πόλεμο σε βάρος του Δικεφάλου.

Διαβάστε ακόμη...