Γιόζιπ Μίσιτς, ένας μέσος για όλες τις δουλείες! (vid)

Από sfina.gr: Η εμπειρία του Μάριο Μπράνκο από το πέρασμα του στην Κροατία και η άριστη γνώση της πορτογαλικής αγοράς, φέρνουν τον Γιόζιπ Μίσιτς στην "μετακόμιση" του στην Τούμπα.
Πηγή: sfina.gr
Γιόζιπ Μίσιτς, ένας μέσος για όλες τις δουλείες! (vid)

Η επιλογή για τον παίκτη που θα ενισχύσει τον ΠΑΟΚ στην μεσαία γραμμή, φαίνεται πως θα είναι ο Γιόζιπ Μίσιτς, με τον Κροάτη μέσο να είναι αυτός που θα δώσει την "σκληράδα" στον άξονα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Πόντους Βέρνμπλουμ.

Το sfina.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του 24χρονου που αν και 187 εκατοστών, τον κέρδισε το ποδόσφαιρο.

Οι πρώτες μνήμες του Γιόζιπ Μίσιτς σε ότι αφορά τον αθλητισμό, είναι οι πανηγυρισμοί όλων για την απίστευτη πορεία της Κροατίας στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998.

Ούτε τριών ετών τότε, ο μικρός Γιόζιπ έβλεπε με ενθουσιασμό την παρέα των Σούκερ, Μπόμπαν και Προσινέτσκι να δείχνουν ότι το ταλέντο σε μια μικρή γωνία της Ευρώπης υπάρχει και... περισσεύει.

Όσο περνούσαν τα χρόνια και ψήλωνε, όλοι στην οικογένεια τον προέτρεπαν να ασχοληθεί με το μπάσκετ, αλλά εκείνος ήταν "κολλημένος" με το ποδόσφαιρο και για όλα έφταιγαν εκείνα τα.. καλόπαιδα που φορούσαν την φανέλα της εθνικής Κροατίας.

Πέρασε από τις ακαδημίες της ομάδας της πόλης που γεννήθηκε, της Τσιμπάλια, όπου δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα τις ικανότητες του, ωστόσο μετά από ένα τουρνουά οι άνθρωποι της Όσιγιεκ τον "εντόπισαν" και τον έκαναν από μικρό να αλλάξει πόλη.

Το καλοκαίρι του 2012 θα μείνει αξέχαστο στον Μίσιτς, αφού τότε ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να κάνει το ντεμπούτο του. Αρχικά στο παιχνίδι με αντίπαλο την Σάντα Κολόμα από την Ανδόρα, αλλά το... καλό ήρθε λίγο αργότερα.

Στο παιχνίδι με την Ιντερ Ζάπρεσιτς, βρίσκεται στην αποστολή και μόλις στο 15′ καλείται να μπει στο γήπεδο στην θέση του τραυματία Ντομαγκόι Πούσιτς. Ένας 18χρονος πανύψηλος χαφ κανει οτι θέλει στον άξονα και στο 82ο λεπτό πετυχαίνει και το γκολ της νίκης!

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία για τον Μίσιτς που για δύο χρόνια δεν βγαίνει ούτε με... αίτηση από την ενδεκάδα της Οσιγιεκ. Τον Ιούλιο του 2015 και ενώ όλοι τον περιμένουν να πάει στο Ζάγκρεμπ για να υπογράψει με την Ντιναμό, αυτός δείχνει το αντισυμβατικό του χαρακτήρα του και ανακοινώνεται από την Ριέκα.

Εκεί είναι που μπήκε στο μάτι του Μάριο Μπράνκο, αφού ως αντίπαλος της Χάιντουκ που ήταν τεχνικός διευθυντής ο Πορτογάλος, υπέστη ουκ ολίγες ζημιές από τον Μίσιτς. Μετά από 3,5 χρόνια στην Ριέκα (τον Ιανουάριο του 2018), ο Κροάτης δεν μπόρεσε να πει όχι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και αντί του ποσού των 3.000.000 ευρώ, έγινε κάτοικος της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για έναν πληθωρικό μέσο που καλύπτει χώρους, είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και του αρέσει όταν το παιχνίδι παίρνει μια άγρια μορφή. Μόλις στα 24 του, έχει μάθει να κάνει όλα τα "βασικά" πολύ καλά, όντας μέλος μιας από τις μεγαλύτερες σχολές.

Στην Πορτογαλία μετά από έναν χρόνο δεν έχει καταφέρει να δείξει τις ικανότητες του, αφού υπάρχουν αλλεπάλληλες αλλαγές προπονητών και γεγονότα που τον έκαναν εδώ και καιρό να σκέφτεται την "μετακόμιση". Αποκορύφωμα τον περασμένο Μάη όταν βίωσε το "ντου" των οπαδών της Σπόρτινγκ στην προπόνηση, μετά την αποτυχημένη σεζόν και την 3η θέση στο πρωτάθλημα.

Ο Μίσιτς φαίνεται έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του και ο Μάριο Μπράνκο γνωρίζει άψογα το τι μπορεί να κάνει ο Κροάτης. Θα φανεί μέσα στις επόμενες μέρες το αν ο υψηλόσωμος μέσος θα φορέσει τα "ασπρόμαυρα". Πάντως ένα προβάδισμα, το έχει...

Δείτε τις ικανότητες του Γιόζιπ Μίσιτς μέσω ενός κατατοπιστικού βίντεο :

Διαβάστε ακόμη...