Καταιγιστικός ΠΑΟΚ με Παρίδη και Σαράφη! (1969)

Τον Ολυμπιακό Λευκωσίας υποδέχτηκε σαν σήμερα στις 7/12/1969 στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, σε παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1969-1970.
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Καταιγιστικός ΠΑΟΚ με Παρίδη και Σαράφη! (1969)

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός εκείνη την Κυριακή και έφτασε στο εντυπωσιακό 5-0, παρουσία 8.000 θεατών (6.042 τα εισιτήρια), έχοντας σε πολύ μεγάλη μέρα τον Δημήτρη Παρίδη που σημείωσε τρία γκολ, με τον Σαράφη να πετυχαίνει τα άλλα δύο!

Το σκορ άνοιξε στο 12ο λεπτό ο Παρίδης με έναν πραγματικό κεραυνό, στέλνοντας την μπάλα να καρφωθεί στο "Γ" της εστίας του Ολυμπιακού Λευκωσίας, ενώ λίγο νωρίτερα η προσπάθεια του Κούδα αποκρούσθηκε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ!

Στο 17' ο Σαράφης σκόραρε με κεφαλιά, όμως το γκολ ακυρώθηκε καθώς υποδείχθηκε από τον διαιτητή Τσίρο, επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Ζυμαρά. Επτά λεπτά αργότερα ο Σαράφης με διπλή προσπάθεια έγραψε το 2-0 (αρχική εικόνα), σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο ο Δικέφαλος είχε και άλλες καλές φάσεις για να διευρύνει το σκορ, απέναντι στην Κυπριακή ομάδα!

Στην επανάληψη και στο 55ο λεπτό ο Παρίδης με σουτ ανέβασε το σκορ στο 3-0 (παραπάνω εικόνα), στο 71' ο Σαράφης μετά από κοφτή μπαλιά του Κούδα έγραψε το 4-0 με πολύ δυνατό σουτ, για να κλείσει το σκορ στο 77' ο Παρίδης με ένα ακόμη δυνατό σουτ στο "Γ" της εστίας των φιλοξενούμενων, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Σαράφης, Παρίδης, Τερζανίδης, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Παπαχρηστούδης, Φουντουκίδης (46' Γιακουμής), Μήτρακας, Μακρής, Μουρατίδης, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Κούδας, Αφεντουλίδης 

Ολυμπιακός Λευκωσίας:  Ζυμαράς  (26' Φιλώτας), Αργυρού, Σαββάκης, Παρτασίδης, Ξυπολυτάς, Φραγκίσκου, Κετένης (66' Λαούτας), Ασιώτης, Πιερίδης, Φιορέντζου, Ευθυμιάδης

* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25. Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ!

* Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιέννε Τσάκναντι, ήταν γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς είχε ήδη σηκώσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με την ΑΕΚ. Φημιζόταν για την εργατικότητα και την πειθαρχία του. Ο ερχομός του στην Τούμπα ήταν προσωπική επιλογή του τότε Γενικού Γραμματέα του ΠΑΟΚ, Γιώργου Παντελάκη!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...