«Ήρεμος και με προσόντα ο Ρέι, συμβιβάστηκε ως δεύτερος ο Μπρκιτς»

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95.5  φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Μλάντεν Φούρτουλα και σχολίασε την πρώτη επίσημη εμφάνιση του Ροντρίγκο Ρέι, ενώ κατέθεσε την άποψή του και για τον Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς.
Πηγή: metrosport.gr
«Ήρεμος και με προσόντα ο Ρέι, συμβιβάστηκε ως δεύτερος ο Μπρκιτς»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Ροντρίγκο Ρέι: «Έχει ηρεμία στο παιχνίδι του, πολύ καλά προσόντα και έκανε μια καλή απόκρουση στο α' μέρος. Έρχεται από μια γνωστή σχολή από την Αργεντινή και από εκεί και πέρα είναι θέμα προσαρμογής. Προσπαθεί να διευθύνει την άμυνα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει την εμπειρία να το κάνει. Θα βοηθήσει και την άμυνα αυτό. Είναι σημαντικό να τους επιβληθεί για να διευθύνει σωστά την ομάδα. Έχει καλά σωματικά προσόντα, είναι και σε καλή ηλικία. Φαίνεται πως δεν θα έχουμε πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα φέτος. Ελπίζω και εύχομαι να αποδειχθεί καλή η μεταγραφή».

Για το αν πρέπει να αποκτηθεί άλλος τερματοφύλακας: «Δεν χρειάζεται άλλος τερματοφύλακας. Ίσα ίσα πρέπει να ξεφορτωθεί και τον Μπρκιτς. Ή τουλάχιστον να παραμείνει μέχρι να γυρίσει ο Γλύκος διότι πρέπει να υπάρχουν τρεις έμπειροι τερματοφύλακες. Για τον Μπρκιτς μου έκανε εντύπωση πως δεν έδειξε όρεξη να είναι πρώτος τερματοφύλακας. Δέχθηκε να είναι δεύτερος με ευκολία κάτι που είναι λάθος. Από εκεί και πέρα, έχουμε πολύ καλούς νέους τερματοφύλακες που πρέπει να τους δοθούν ευκαιρίες. Θα έπρεπε ο ένας να πάει να κάνει το αγροτικό του σε μια ομάδα εδώ κοντά, να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία και όταν έρθει να διεκδικήσει θέση βασικού».

Για τον Στανόγεβιτς: «Έχει εμπειρίες, βρίσκεται σε καλή ηλικία, είναι ήρεμος και πράος χαρακτήρας. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να μπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη νοοτροπία της ομάδας. Είναι διαφορετική η κατάσταση από ότι στη Σερβία ή στις άλλες χώρες. Αυτό θα είναι το βασικό του πρόβλημα και όσο πιο γρήγορα καταλάβει τι εστί ΠΑΟΚ, Τούμπα, Βόρεια Ελλάδα όσο το καλύτερο. Του εύχομαι καλή επιτυχία».

Για το ότι προχώρησε γρήγορα σε αλλαγή συστήματος αφήνοντας το 4-4-2: «Αφού γρήγορα κατάλαβε πως δεν ταιριάζει στην ομάδα το άλλαξε. Είναι θετικό αυτό, διότι υπάρχουν πολλοί ξεροκέφαλοι προπονητές που επιμένουν στα δικά τους. Ανάλογα με τους παίκτες που έχεις επιλέγεις και το σύστημα. Αυτό κάνει ο κάθε σοβαρός προπονητής».

Για τον αγώνα ρεβάνς με την Ολιμπίκ Ντονέτσκ: «Δε νομίζω να έχουμε πρόβλημα με την προϋπόθεση να είναι σοβαρός ο ΠΑΟΚ».

Ακούστε όσα είπε ο Μλάντεν Φούρτουλα ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...