Έργο του βοηθού η ήττα από τον γάβρο (1962)

Κοσμοσυρροή στην Τούμπα σαν σήμερα στις 14/1/1962, καθώς χιλιάδες οπαδοί του Δικεφάλου ανηφόρισαν στο ιστορικό μας γήπεδο, να δουν το παιχνίδι με τον γάβρο, για την 13η αγωνιστική...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Έργο του βοηθού η ήττα από τον γάβρο (1962)

Περισσότεροι από 17.000 οι θεατές (15.691 τα εισιτήρια), γέμισαν το στάδιο που είχε μικρότερη χωρητικότητα τότε και είδαν έναν ΠΑΟΚ να είναι πολύ επιθετικός, να δημιουργεί πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά ο Ραπτόπουλος στο 10' (κεφαλιά άουτ), ο ίδιος στο 24' (δοκάρι), και στο 40', όταν ο παίκτης μας είδε τον Πλέσσα να απομακρύνει δύσκολα με το κεφάλι  το δυνατό σουτ του, με αποτέλεσμα οι ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0, παρά το ότι η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερη, καθώς η ομάδα έπαιξε οργανωμένα και ήταν αυτή που απειλούσε.  

Ο Ραπτόπουλος κερδίζει την κεφαλιά κοντά στην εστία του γάβρου...

 Στο 53΄ο Ραπτόπουλος ήταν άτυχος, καθώς το σουτ του κόντραρε στον Σημαντήρη, η μπάλα ενώ πήγαινε στα δίχτυα άλλαξε πορεία και ο Τσανακτζής απέκρουσε σωτήρια. Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 71' έφτασαν με τον Παπάζογλου μετά από μπαλιά του Σιδέρη στο 0-1, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες εκείνης της εποχής ο σκόρερ ήρθε από καταφανή θέση οφ σάιτ! Οι εντονότατες διαμαρτυρίες των παικτών μας και της κερκίδας προς τον βοηθό Παιδόπουλο και τον διαιτητή Τζουβάρα, πήγαν στου κουφού την πόρτα! Μεγάλη η ευθύνη του βοηθού που έχασε τη φάση και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στην ομάδα του ελληνικού δημοσίου!

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να αντιδράσει, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο αποτέλεσμα... Η επιθετική αδυναμία του Δικεφάλου ήταν επίσης καθοριστικός παράγοντας για την ήττα, καθώς Λέανδρος - Κιουρτζής - Βασιλειάδης απογοήτευσαν, αφήνοντας μόνο του τον Ραπτόπουλο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά!  

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Απαλάκης, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Σιδηρόπουλος, Βασιλειάδης, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Κιουρτζής

γάβρος: Τσανακτζής, Πλέσσας, Στεφανάκος, Σημαντήρης, Σουρούνης, Ηλιάδης, Παπάζογλου Κ., Σιδέρης, Μπέμπης, Πολυχρονίου, Παπάζογλου Αρ. 

* Στην αρχική photo ο Μιχαηλίδης πέφτει και μπλοκάρει προ του Παπάζογλου, ενώ Γιακουμής - Χασιώτης παρακολουθούν, έτοιμοι να επέμβουν.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούρσμπεκτ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...