Πρόκριση στους "4" στον Πειραιά!

Σαν σήμερα (17/3) το 1977, ο πρωταθλητής την περασμένη σεζόν Δικέφαλος, αντιμετώπιζε στο "Καραϊσκάκη" τον Εθνικό Πειραιώς, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Πρόκριση στους "4" στον Πειραιά!

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-3 και μαζί με τους: βάζελο (στον πρώτο γύρο απέκλεισε στα πέναλτι τον Καμπανιακό Χαλάστρας!!!), γάβρο και Φωστήρα, συγκρότησαν την τετράδα της ημιτελικής φάσης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι στο παιχνίδι, πίεσαν τον ΠΑΟΚ στο πρώτο τέταρτο, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος ο Δικέφαλος με τον Μπράνο Στάνκοβιτς στον πάγκο του, ισορρόπησε και στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδού, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο, σε μια αναμέτρηση στην οποία κόπηκαν 27.997 (!!!) εισιτήρια και εισπράχθηκαν 2. 450.70 δρχ!

Στο 8' ο Ιωσηφίδης με κεφαλιά σχεδόν επί της γραμμής απεσώβησε το 1-0, στο 9' ο Μηλίνης απέκρουσε σε κόρνερ με τα πόδια σουτ του Ιντζόγλου και στο 13' και πάλι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του Ρόρμπαχ! Στο 43' ο Κούδας εκτέλεσε φάουλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια, ο Αρβανίτης απέκρουσε και ο επερχόμενος Κερμανίδης με κοντινό πλασέ έγραψε το 0-1. Στο 64' ο Νέτο Γουερίνο κέρδισε το χειροκρότημα και την αναγνώριση όλου του γηπέδου, όταν με εκπληκτικές ενέργειες πέρασε τρεις αντιπάλους και εκτέλεσε τον Αρβανίτη, αναγκάζοντάς τον να μαζέψει για 2η φορά την μπάλα από το πλεκτό... Στο 74' ο Κούδας εκμεταλλεύτηκε λάθος αμυντικού (Καραΐσκος) και σημείωσε το 0-3!

Ο Μηλίνης με μια εξαιρετική του προσπάθεια σταματάει τους επιθετικούς των γηπεδούχων

Στο 80' ο διαιτητής Πετρόπουλος έδωσε πέναλτι στους γηπεδούχους (ανύπαρκτο), το εκτέλεσε ο Ιντζόγλου, αλλά ο Μηλίνης πέφτοντας σωστά στην αριστερή του γωνία το απέκρουσε. Ο Εθνικός με γκολ των Ρόρμπαχ στο 87' (πρόλαβε την έξοδο του Μηλίνη) και Ιντζόγλου στο 91' (με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής) μείωσε, αλλά ως εδω... Ο ΠΑΟΚ, με κορυφαίο τον Άγγελο Αναστασιάδη (αυτόν που κάποιοι αποκαλούσαν πρόσφατα τσομπάνη), ήταν στους "4". Διακρίθηκαν επίσης οι: Γούναρης, Ιωσηφίδης, Κούδας, Κερμανίδης.

Μετά το παιχνίδι η διοίκηση του Εθνικού, καταφέρθηκε κατά της διαιτησίας, ζητώντας μάλιστα και την επανάληψη του αγώνα, ισχυριζόμενη πως αδικήθηκε σε δύο περιπτώσεις (45' & 67') στις οποίες ζήτησε πέναλτι!    

Οι συνθέσεις:

Εθνικός: Αρβανίτης, Μουτάφης, Σταματάκης Χ., Παπαδόπουλος, Σταματάκης Δ., Κρητικός, Φυλακούρης, Παπάς (62' Καραΐσκος), Μητρόπουλος (ο γνωστός!), Ιντζόγλου, Ρόρμπαχ 

ΠΑΟΚ: Μηλίνης, Γούναρης, Ανασταστασιάδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Κούδας, Σαράφης (76' Δαμανάκης), Κερμανίδης (70' Ορφανός), Γκουερίνο 

Ο ΠΑΟΚ τη χρονιά εκείνη (1976-77) κυνηγούσε το νταμπλ, με συνδιεκδικητή τον βάζελο... Στο πρωτάθλημα όλα κρίθηκαν τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, όταν σε μια Τούμπα ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ, δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα (δεν είναι κλισέ η φράση), έμεινε στο 0-0 με την αθηναϊκή ομάδα, και στη συνέχεια παραχώρησε δύο ισοπαλίες σε Απόλλωνα (0-0 εκτός) και ΟΦΗ (1-1) εντός. Η λήξη του πρωταθλήματος βρήκε τον βάζελο πρώτο με 54 βαθμούς και τον ΠΑΟΚ να έχει 52, όσους και ο γάβρος!!!

Στο κύπελλο, ο Δικέφαλος στον ημιτελικό διέλυσε "τον φονέα των Γιγάντων" (Φωστήρας) με 4-0 και πέρασε στον τελικό. Εκεί έχασε στο ουδέτερο "Καραϊσκάκη" με 2-1 από τον βάζελο, έχοντας απέναντί του μια απίστευτα κακή διαιτησία του τραγικού Πλατόπουλου (οι παλιότεροι σίγουρα τον θυμάστε!), αν και έπαιξε ΜΠΑΛΑΡΑ...

Μάλιστα με το πού τελείωσε το παιχνίδι, ο Παντελάκης, πήρε την ομάδα και έφυγε, χωρίς να δεχτεί την απονομή των μεταλλείων! Μια πράξη για την οποία η πράσθινη (τότε) ΕΠΟ, δεν τόλμησε να μας τιμωρήσει!!!

H μπάλα μετά από κεφαλιά του Σαράφη (60') καταλήγει στα δίχτυα του Εθνικού, όμως το γκολ ακυρώθηκε...      

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...