Ο ερχομός του Σέρτζιο Κονσεϊσάο στον ΠΑΟΚ (2008)

Σαν σήμερα στις 1/2/2008, προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, τον οποίο "έκλεισε" ο ΠΑΟΚ ώστε να ενισχυθεί ενόψει του υπόλοιπου της σεζόν 2007-2008 ...
Ο ερχομός του Σέρτζιο Κονσεϊσάο στον ΠΑΟΚ (2008)

Ο Πορτογάλος έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από τον κόσμο του Δικεφάλου και στις πρώτες του δηλώσεις είχε αναφέρει:


"Πέρα από τις πληροφορίες που είχα συλλέξει από το internet, μιλώντας με φίλους που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, μου είχαν πει πολλά για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Μου είπαν ότι είναι original οπαδοί που κάνουν τα πάντα για να υποστηρίξουν την ομάδα τους.

Μου αρέσουν πάρα πολύ, παρόμοιους οπαδούς είχα άλλωστε και στην Σταντάρ Λιέγης", είπε φανερά ενθουσιασμένος ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Ο Πορτογάλος χρειάστηκε αρκετά λεπτά για να διανύσει μια απόσταση 40 μέτρων, λόγω της παρουσίας εκατοντάδων φίλων του Δικεφάλου στο αεροδρόμιο "Μακεδονία".


Σε ερώτηση σχετική με τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αποδοχής της πρότασης του Δικεφάλου, δεν έκρυψε ότι σπουδαίο ρόλο έπαιξαν οι παρουσίες των Θοδωρή Ζαγοράκη, Ζήση Βρύζα και Φερνάντο Σάντος. "Ξέρω πολλά για τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ήταν άλλωστε ο αρχηγός της Εθνικής όταν κατέκτησε το Euro.

Μεγάλη σημασία έχει και η παρουσία του Φερνάντο Σάντος τον οποίον γνωρίζω και εκτιμώ ιδιαίτερα. Ξέρω βέβαια και τον Ζήση Βρύζα με τον οποίον ήμασταν αντιμέτωποι στο Campionato. Έχει μεγάλη σημασία για κάθε ποδοσφαιριστή, να βρίσκονται στη διοίκηση πρόσωπα που γνωρίζουν το άθλημα".

Ο Κονσεϊσάο αναφερόμενος στις προσωπικές του σκέψεις, δεν θέλησε να δώσει υποσχέσεις, αλλά ξεκαθάρισε ότι "ήρθα για να προσφέρω αυτά που μπορώ. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς για την αποδοχή και να δείξω ότι αξίζω αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης.

Γενικότερα, όμως, η καριέρα μου νομίζω ότι δείχνει πολλά, οπότε δεν έχω κανέναν λόγο να αποδείξω πάρα πολλά. Δεν ήρθα πάντως στην Ελλάδα για να τελειώσει την καριέρα μου, αλλά για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο".


Σε ερώτηση σχετική με το ντέρμπι που ακολουθούσε κόντρα στον Άρη και τον βαθμό ετοιμότητάς του, ο Πορτογάλος σημείωσε ότι:

"Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ, απλά για να φτάσω στο 100% των δυνατοτήτων μου θεωρώ ότι θα χρειαστώ 1-2 εβδομάδες. Πρέπει να μιλήσω πρώτα με τον προπονητή μου, να μου πει τι ακριβώς θέλει από εμένα και μετά θα έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...