ΠΑΟΚ από τα παλιά με … Κούβελα (2008)

Σαν σήμερα στις 27/1/2008, η ομάδα μπάσκετ πετύχαινε μια αξέχαστη νίκη επί του Ολυμπιακού στην PAOK Sports Arena, επικρατώντας με 81-80 ...
ΠΑΟΚ από τα παλιά με … Κούβελα (2008)

Οι παίχτες ήταν μαχητές και με την κερκίδα να φωνάζει από το 1ο μέχρι το τελευταίο λεπτό, σκόρπισαν τα εκατομμύρια του Ολυμπιακού και δικαίωσαν τον κόσμο που τους πίστεψε και βρέθηκε δίπλα τους!

Ο Ντιαρά και η ευστοχία του από την γραμμή των 6.25 και η συνεχώς αυξανόμενη απόδοσή της ομάδας έφερε το 21-19 στο πρώτο δεκάλεπτο και 43-33 στο ημίχρονο.

Οι παίχτες μας μπορεί σε σχέση με την ποιότητα των ομάδων σαν του αντιπάλου να ήταν μέρα με τη νύχτα, αλλά όταν έπαιζαν με ψυχή έδειξαν ότι μπορούσαν να νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ πήρε διαφορά 15 πόντων (50-35) αλλά οι φιλοξενούμενοι, που είχαν τον Μαρκ Τζάκσον σε εξαιρετική ημέρα (33 πόντοι) κατάφεραν με επιμέρους σκορ 10-2 να μειώσουν σε 52-45 στο 27΄ για να κλείσει το δεκάλεπτο με 58-52 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 60-60 7' πριν το τέλος του αγώνα όμως ο εξαιρετικός ΑΙR-Κούβελας που σημείωσε 21 πόντους (είχε βάλει 20 στα προηγούμενα 13 ματς του πρώτου γύρου), και η ψυχραιμία του Δημήτρη Βεργίνη διαμόρφωσαν το τελικό 81-80.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 43-33, 58-52, 81-80

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ρίνγκστρομ 1, Γκιλέσμπι 3 (1), Βεργίνης 14 (1), Ντιαρά 16 (5), Χαριτόπουλος 7 (1), Κουτλουάι 10 (1), Ρόου 6, Κούβελας 21, Τσιάκος 4.

Ολυμπιακός: Μπλάκνεϊ 2, Παπαμακάριος, Πρίντεζης 5 (1), Τεόντοσιτς 3 (1), Μπουρούσης, Γκριρ 25 (3), Μαυροκεφαλίδης, Βασιλόπουλος 12 (1), Τζάκσον 33.

Δείτε και θυμηθείτε ολόκληρο το παιχνίδι στο video που ακολουθεί ...

Φλεβαράκης: "Σήμερα ο Κούβελας, αύριο ο άλλος"

Στην ομαδική δουλειά του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Φλεβαράκης, που τόνισε ότι ο "Δικέφαλος" ήταν για ακόμα μία φορά έτοιμος.

"Είναι μία μεγάλη μέρα για τον ΠΑΟΚ που έδωσε μεγάλη χαρά στα παιδιά, τους παίκτες, τη διοίκηση και τους φίλαθλοι. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός, πέρα από τις δύο ήττες στην Ευρωλίγκα, είχε δείξει ότι είναι σε καλή κατάσταση μέχρι πριν από 2 εβδομάδες. Ηταν η ομάδα που έχασε μόνο ένα παιχνίδι σε όλο τον πρώτο γύρο.

Δεν μας παρέσυρε το τι έγινε στους τελευταίους δύο αγώνες της Ευρωλίγκα. Ξέραμε ότι θα ήταν καλύτερα χωρίς τον Σόντερς. Ήξερα πολύ καλά και αρχή μου είναι ότι πάνω από οποιοδήποτε παίκτη είναι η ομάδα. Και σήμερα είδατε ότι όλα είναι ομαδική δουλειά και δουλεύουν έτσι, σήμερα ο Κούβελας, αύριο ο Χαριτόπουλος, μεθαύριο κάποιους άλλος".

"Πήγε η μπάλα και κάτω από τα καλάθια και η ομάδα δούλεψε στον βαθμό που έπρεπε. Τους είχα πει ότι το παιχνίδι θα πάει μέχρι τελευταία κατοχή. Δεν είναι εύκολο να παίζεις με μια ομάδα με τέτοιο υλικό. Ήμασταν για μια ακόμη φορά έτοιμοι. Βγάλαμε τη σημαντική άμυνα και μια επίθεση μας έδωσε το παιχνίδι.

Να συνεχίσουμε συγκεντρωμένοι για την επόμενη μέρα. Για να γίνεις μεγάλη ομάδα πρέπει να πας σιγά σιγά και να ξέρεις να διαχειριστείς νίκες και ήττες. Δεν μπορούμε να γίνουμε ξαφνικά ομάδα Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός σύντομα θα είναι εκεί που θέλει να βρίσκεται".

"Στο τελευταίο δεκάλεπτο πήγε ψηλά το σκορ. Ο στόχος: Είμαστε σε μια χρονιά που ο ΠΑΟΚ μέσα από χίλια μύρια κύματα, για να πει κάποιος ότι θέλει να σωθεί, δεν είναι αντικειμενικό και ρεαλιστικό. Εγώ θέλω από την ομάδα κάθε μέρα να βρίσκεται στη κατεύθυνση που πρέπει. Αυτό που θέλουμε να δώσουμε είναι νοοτροπία και χαρακτήρα και απαιτείται καθημερινή δουλειά".

Αναφερόμενος στον Νίκο Κούβελα, είπε: "Έκανε πολύ καλές προπονήσεις. Με την εμπειρία του είναι από τους πρώτους που καταλαβαίνουν αυτά που θέλω από τους παίκτες. Βοήθησε πολύ ώστε να καταλάβουν και άλλοι. Είχε ευκαιρίες και το εκμεταλλεύτηκε. Ξέρει ότι δεν περιμένουμε να βάλει 20 πόντους, ξέρει ποια είναι η δουλειά του, απλά αν του δοθεί ευκαιρία περιμένουμε να το κάνει".

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, Νίκος Κούβελας, είπε: "Όπως ήταν λογικό, το παιχνίδι ήταν δύσκολο γιατί ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Τον τελευταίο καιρό δεν ήταν καλός και περιμέναμε ότι θα ήταν πολύ προετοιμασμένος".

"Πρώτα απ' όλα με την αλλαγή στο ρόστερ της ομάδας, ο κόουτς είπε πως μας εμπιστεύεται. Θέλαμε να κερδίσουμε. Έκανα αυτά που ξέρω ότι μπορώ να κάνω. Λογικό είναι ότι στα 33 μου δεν θα βάζω ξαφνικά 20 πόντους κάθε μέρα. Είναι δουλειά μου να βοηθάω τους συμπαίκτες μου. Το παιχνίδι βγήκε έτσι σήμερα. Έχουμε καλούς παίκτες που τραβούν την άμυνα".

"Ο προπονητής μου το περίμενε από μένα, αλλά εγώ δεν ενθουσιάστηκα. Εγώ μια ζωή σκόραρα λίγο, έχω διαφορετικό ρόλο, να παίζω άμυνα, να παίρνω ριμπάουντ. Αφιερώνω τη νίκη σε όλους αυτούς που μ' εμπιστεύονται ότι μπορώ να κάνω κάτι και ξέρω ότι είναι πολύ λίγοι. Δουλειά μου είναι να προσπαθώ. Δεν μ' ενδιαφέρει αν σκοράρω ή όχι. Πήρα μία ηθική ικανοποίηση".

"Βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση από την αρχή της χρονιάς και κάναμε μεγάλη προσπάθεια να αποφύγουμε την επικίνδυνη ζώνη. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο κοντά στη θέση που αξίζει. Ακόμη σε αυτόν τον δρόμο είμαστε. Δεν έχουμε υλοποιήσει τον στόχο. Δεν μιλάμε για κάτι παραπάνω".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...