Ποδαρικό με ανατροπή στην Τούμπα! (1980)

Σαν σήμερα στις 6/1/1980, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980 ...
Ποδαρικό με ανατροπή στην Τούμπα! (1980)

Ο αγώνας έγινε παρουσία 25.000 περίπου θεατών (22.153 τα εισιτήρια), κάτω από ελαφρά χιονόπτωση για όσους θυμούνται, με την οργανωμένη κερκίδα να βρίσκεται στη θύρα 7, λόγω του ότι σε κάποια κομμάτια της "4" είχε απαγορευτεί η παρουσία του κόσμου, καθώς η Τούμπα μετρούσε ακόμη τις πληγές της από τον σεισμό του 1978!

Ο Δικέφαλος δεν ξεκίνησε καλά το ματς και στο 15ο λεπτό ο Ηρακλής ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τον Καλαμπάκα. Η φάση ξεκίνησε από γύρισμα του Ξανθόπουλου στην περιοχή μας, Πέλλιος και Θόδωρος Αποστολίδης δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα και ο Καλαμπάκας από κοντά πλάσαρε τον Φίλη κάνοντας το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι, μη πιστεύοντας πως πήραν κεφάλι στο σκορ και μπορούσαν να φύγουν με αποτέλεσμα από την Τούμπα, έδωσαν γήπεδο στον ΠΑΟΚ που χωρίς να πιάσει καμιά ιδιαίτερα καλή απόδοση, κατάφερε στο 29' να ισοφαρίσει με σουτ του Βασιλάκου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με το σύνθημα "Βασίλη Βασιλάκο τους άνοιξες τον λάκο" να ακούγεται στην Τούμπα!

Στην επανάληψη η κατακόρυφη άνοδος στην απόδοση του Κούδα, ήταν η κύρια αιτία για την οποία ο ΠΑΟΚ έπαιξε σαφώς καλύτερα και οι φάσεις άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη!

Στο 55' ακυρώθηκε κακώς γκολ του Κερμανίδη σαν οφ σάιντ με υπόδειξη του βοηθού, δε συνέβη όμως το ίδιο δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Δικέφαλος με τον Κερμανίδη γύρισε το ματς!

Αντίδραση από πλευράς Ηρακλή δεν υπήρξε, αντίθετα ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να σημειώσει και άλλα τέρματα.

Στο 79' ο Πέλλιος από πολύ κοντά δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα σουτάροντας πάνω στον Παπαδόπουλο, ενώ στο 82' το σουτ του Βασιλάκου πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Ηρακλή (ίσως το βρήκε κιόλας), με τον Παπαδόπουλο απλά να παρακολουθεί τη φάση...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Αναστασιάδης, Κούδας, Κερμανίδης, Βασιλάκος, Αποστολίδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Πέλλιος, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Βασιλάκος, Γκουερίνο, Κερμανίδης, Κούδας, Αλαβάντας

Ηρακλής: Παπαδόπουλος, Βούλγαρης, Ορφανίδης, Καραΐσκος, Μαυροδουλάκης, Χατζηελευθερίου, Καφκενάρης, Ξανθόπουλος, Γκέσιος (64' Παπαϊωάννου), Χατζηπαναγής, Καλαμπάκας

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...