"Καθάρισε" την πρόκριση από το πρώτο ματς!

Σαν σήμερα στις 20/8/2015, o ΠΑΟΚ διέλυσε στην Τούμπα την Μπρόντμπι με 5-0, για τη φάση των play offs του Europa League και έκανε άλμα πρόκρισης στη φάση των ομίλων...
"Καθάρισε" την πρόκριση από το πρώτο ματς!

Σε μια σχεδόν γεμάτη Τούμπα (20.106 τα εισιτήρια), ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το κλασικό (επί εποχής του) 3-5-2 έχοντας τον Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, τους Κόστα, Βίτορ, Μαλεζά στην άμυνα, Κωνσταντινίδη, Τζιόλη, Κάτσε, Πέλκα, Κίτσιου στη μεσαία γραμμή και τους Μακ – Ροντρίγκες επιθετικό δίδυμο.

Ο Δικέφαλος μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι, έκλεισε από το 1ο λεπτό την Μπρόντμπι στο μισό γήπεδο και αναζητούσε με κάθετες την τρύπα στην πλάτη της άμυνας των Δανών.

Έτσι στο 6ο λεπτό χάθηκε φοβερή ευκαιρία από τον Ροντίγκες που με εξουδετερωμένο τον πορτιέρο βρέθηκε πολύ κοντά στην εστία, σούταρε, αλλά αμυντικός έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα κόρνερ! Όλα ξεκίνησαν από κάθετη στην πλάτη της άμυνας της Μπρόντμπι και πρώτο πλασέ του Κίτσιου που απέκρουσε ο Ρόνοου με το σώμα...

Στο 15ο λεπτό, νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Μακ που βγήκε και πάλι στην πλάτης άμυνας, πλάσαρε αλλά η μπάλα ακούμπησε στον Ρόνοου και πέρασε κόρνερ! Ο ΠΑΟΚ πίεζε αφόρητα τους Δανούς που με πολύ βαριά άμυνα είχαν θέματα πίσω...

Δύο λεπτά αργότερα ο Μακ μετά από πολύ καλή προσπάθεια του Πέλκα και γύρισμα του Κωνσταντινίδη έγραψε το 1-0 με την Τούμπα να παίρνει φωτιά!

Στο 22ο λεπτό, ο Κάτσε εκτέλεσε υποδειγματικά φάουλ και η μπάλα βρήκε τη συμβολή των δοκαριών της Μπρόντμπι! Και φτάσαμε στο 35ο λεπτό όταν ο Δημήτρης Πέλκας είδε τον Ρόνοου να είναι σε κακή θέση και τον κρέμασε γράφοντας το 2-0! Φοβερό το γκολ του νεαρού που έδειχνε άλλος παίκτης στο ξεκίνημα εκείνης της σεζόν!

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να έχει 10-0 τελικές και 67%-33% κατοχή της μπάλας, νούμερα που από μόνα τους λένε πάρα πολλά.

Με την άμυνα των Δανών να παίζει στην ευθεία και να είναι βραδυκίνητη, στο 52ο λεπτό ο Ροντρίγκες έκανε το 3-0 μετά από ασίστ του Μακ και εξαιρετική κάθετη του Κωνσταντινίδη στον Σλοβάκο! Εκπληκτική ανάπτυξη ο ΠΑΟΚ που έφερε ένα πανέμορφο γκολ!

Ο Δικέφαλος δεν σταμάτησε εκεί! Στο 80ό λεπτό ο Μακ έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από μπαλιά του Κίτσιου και πλάσαρε εύστοχα τον πορτιέρο κάνοντας το 4-0 ενώ δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Μακ, ξεχύθηκε από τη σέντρα πέρασε και τον τερματοφύλακα και έκανε το 5-0!

Στο 88ο λεπτό κέρδισε πέναλτι ο Μυστακίδης, το εκτέλεσε πολύ δυνατά ο Κάτσε στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ!

Συμπερασματικά ο Δικέφαλος με τρομερή ενέργεια στο παιχνίδι του πήρε μια πολύ μεγάλη σε έκταση νίκη και καπάρωσε από το πρώτο κιόλας ματς θέση στους ομίλους του Europa League, κάνοντας τη ρεβάνς τυπική υπόθεση!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Κόστα, Βίτορ, Μαλεζάς, Κωνσταντινίδης (83' Κοροβέσης), Τζιόλης, Κάτσε, Πέλκας (65' Σαββίδης), Κίτσιου, Μακ Ροντρίγκες (71' Μυστακίδης).

Μπρόντμπι: Ρονόου, Λάρσον, Άλμπρεχτσεν, Άγκερ, Ντουρμίσι, Πίρι (75' Νέργκαρντ), Έρνσκοφ, Χολστ, Νιούνεζ, Ελμάντερ (58' Σβαρτς) και Πούκι.

...........................................

O Ιγκόρ Τούντορ αναφέρθηκε στους παράγοντες που οδήγησαν στην εμφατική νίκη εναντίον της Μπρόντμπι...

Αναλυτικά τόνισε:

Για το αν περίμενε τόσο ευρεία νίκη: «Δεν περίμενα το πέντε ή έξι μηδέν. Δεν είναι εύκολο, όμως, έχουμε τελειώσει την υπόθεση πρόκριση, συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νοοτροπία, έδειξαν ότι εφάρμοσαν όσα δουλέψαμε στην προπόνηση.»

Για τη σημασία του να έχει υπεροπλία στο ρόστερ: «Είναι σημαντικό να έχεις αρκετούς παίκτες, γιατί υπάρχουν πολλά παιχνίδια στη σεζόν. Δεν είναι εύκολο να τους προσαρμόσεις στη νοοτροπία και το στυλ του παιχνιδιού. Οι καλοί ποδοσφαιριστές, όμως, καταλαβαίνουν ο ένας τη νοοτροπία του άλλου. Μου αρέσει η ακρίβεια κι η τακτική στο παιχνίδι μας.»

Για το αν η νίκη θα αποπροσανατολίσει την ομάδα ενόψει Ξάνθης: «Είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την Ξάνθη. Είναι σημαντικό να νικάς για να καλλιεργείται η νοοτροπία του νικητή στην ομάδα. Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει πρόβλημα.»

Για το σύστημα με το οποίο αγωνίζεται η ομάδα : «Έχουμε ένα σύστημα, που είναι καλό για μας, θα το ξαναδείτε μέσα στη σεζόν. Είναι καλό για μας, για τους παίκτες που έχουμε, είναι το πιο ιδανικό. Είναι σημαντικό να έχεις δυνατές πλευρές και να έχεις λύσεις στη θέση των φουλ μπακ γιατί είναι δύσκολη η θέση και χρειάζεται βοήθεια από πολλούς ποδοσφαιριστές.»

Για το που αφιέρωσε τα γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ και για την απόφαση να εκτελέσει ο Κάτσε το πέναλτι: «Στην οικογένεια μου αφιερώνω τα γκολ, όσο για το πέναλτι, αυτοί, που τα εκτελούν, δεν έπαιζαν, εκείνη την ώρα, στον αγώνα (Πέλκας, Ροντρίγκεζ και Μακ). Είναι η πρώτη και τελευταία φορά, που το βλέπετε αυτό. Την ευθύνη πρέπει να την παίρνει αυτός, που τα εκτελεί καλύτερα κι όχι ο καλύτερος του ματς, εκείνη τη στιγμή.»

Για τους τομείς που χρειάζεται να βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ: «Πάντα υπάρχουν πράγματα προς βελτίωση. Θέλω την τελειότητα, πάντα κοιτάζω αυτά τα θέματα, θα το συζητήσουμε στα αποδυτήρια με τους ποδοσφαιριστές μου.»

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...