Η άλωση του "Αρτέμιο Φράνκι" (2016)

Φοβερό διπλό για τον Δικέφαλο στο Αρτέμιο Φράνκι σαν σήμερα στις 24/11/2016! Με γκολ του Ροντρίγκες στο 93' νίκησε τη Φιορεντίνα με 2-3 και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στους "32"...
Η άλωση του "Αρτέμιο Φράνκι" (2016)

Μπροστά σε 1.500 οπαδούς του, ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια ιστορική νίκη (την πρώτη του επί ιταλικού εδάφους), πραγματοποιώντας πολύ καλή και διαβασμένη εμφάνιση! Ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους: Μπρκιτς, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ροντρίγκες, Κουλούρης Κάμπος σε ένα 4-3-3.

Ο Δικέφαλος μπήκε αφηνιασμένος στο γήπεδο και μόλις στο 5' με τον Σάκχοφ άνοιξε το σκορ. Προηγήθηκε σουτ του Κάμπος, απόκρουση του Λετσερίνι και ο Σάκχοφ από καλή θέση με ψύχραιμο σουτ έκανε το 0-1...

Τρία λεπτά αργότερα εκπληκτικό σουτ του Ροντρίγκες τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λετσερίνι , ενώ απίθανη ατομική προσπάθεια του ίδιου στο 18' δεν κατάληξε σε γκολ, καθώς το σουτ του ήταν αδύναμο!

Από εκείνο το σημείο και μετά η Φιορεντίνα βγήκε στην επίθεση, καθώς μέχρι το λεπτό αυτό επιθετικά δεν υπήρχε! Στο 19' το σουτ του Κριστόφορο σταμάτησε στο "Γ" του Μπρκιτς (δοκάρι), ενώ δύο λεπτά αργότερα, είχαν και δεύτερο δοκάρι οι γηπεδούχοι!!! Η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και φάνηκε να σκάει μέσα από τη γραμμή!

Στο 26ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ξανακτύπησε! Ο Τζάλμα Κάμπος έκανε το 0-2 μετά από μπαλιά του Ροντρίγκες και ιδανικό τελείωμα... Στο 33' οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Μπερναρντέσκι και στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου πίεσαν τον ΠΑΟΚ, χωρίς να πετύχουν κάτι περισσότερο...

Με την έναρξη της επανάληψης η Φιορεντίνα μπήκε δυνατά στο ματς και στο 50' ισοφάρισε με τον Μπαμπακάρ! Στο 53ο λεπτό, άχαστη ευκαιρία του Ροντρίγκες! Με τον τερματοφύλακα εκτός φάσης έστειλε την μπάλα πάνω στον Τόμοβιτς! Αυτά δεν χάνονται!

Ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα με τις δύο ομάδες να ρίχουν τον ρυθμό του αγώνα, καθώς οι Ιταλοί βολευόταν με το Χ, αλλά στις καθυστερήσεις ο Γκάρι τους έκανε κανονική κηδεία, σκοράροντας στο 93'!

Η ομάδα απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο έδειξε χαρακτήρα και έγραψε ιστορία! Η πρόκριση στους "32" κλείδωσε την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων με τη νίκη επί της Σλόβαν Λίμπερετς στην Τούμπα...

Οι συνθέσεις:

Φιορεντίνα: Λετσερίνι, Ροντρίγκες, Μπαντέλι, Mπεσίνο, Μπερναρντέσκι, Αστόρι, Τέγιο, Κριστόφορο (66' Σάντσες), Μπαμπακάρ, Μίλιτς (51' Κιέζα), Τόμοβιτς.

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (83' Μυστακίδης), Ροντρίγκες, Κουλούρης (61' Τιαμ) Κάμπος (71' Πέλκας).

.......................................................

O απόλυτος πρωταγωνιστής του θριάμβου του Δικεφάλου, Γκάρι Ροντρίγκες, τόνισε...

«Απλά σούταρα και ήλπιζα να μπει. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήταν ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό, είχα χάσει νωρίτερα μία τεράστια ευκαιρία. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό το συναίσθημα».

........................................................

O σκόρερ του δεύτερου τέρματος του ΠΑΟΚ, Τζάλμα Κάμπος, τόνισε μετά τη λήξη του ματς...

Για το αν θεωρεί το σημερινό γκολ που σημείωσε καλύτερο από εκείνο στην Ολλανδία απέναντι στον Άγιαξ:«Νομίζω ότι αυτό ήταν το καλύτερο, γιατί η ομάδα πήρε το θετικό αποτέλεσμα, οπότε αυτό ήταν το καλύτερο».

Για τον τραυματισμό του:«Θα το δούμε, πρέπει να κάνουμε θεραπεία και αποκατάσταση για να δούμε τι συμβαίνει».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟΚ: «Αυτό το αποτέλεσμα μας βάζει και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης. Έχουμε ένα τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας και ελπίζουμε να πάρουμε και εκεί τη νίκη για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

........................................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το μεγάλο διπλό στη Φλωρεντία, καθώς και για την επόμενη αγωνιστική που θα κρίνει την πρόκριση στους 32 του Europa League...

Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε:

Για το παιχνίδι: «Ξέρω τι παίκτες έχω και συνολικά τι μπορούμε να κάνουμε. Το λέω γιατί μέχρι τώρα όσα παιχνίδια έχουμε παίξει σε όλες τις διοργανώσεις στα 80-85% ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Δεν μπορώ να το πω σήμερα αυτό. Ημασταν καλοί, αλλά είχαμε μπροστά μας έναν μεγάλο αντίπαλο».

Για το γεγονός ότι τα σημερινά γκολ του ΠΑΟΚ σημείωσαν παίκτες που έχουν αμφισβητηθεί: «Γνωρίζω όλους τους παίκτες και γνωρίζω τι δυνατότητες έχουν. Πιστεύω σε όλους. Εχουμε πλάνο και σχέδιο σε κάθε παιχνίδι και προσπαθουμε να βγάλουμε την ενδεκάδα. Σήμερα έβγαλαν αυτοί γκολ, αύριο κάποιοι άλλοι. Καλό θα είναι να βάζαμε κι άλλα γκολ και στα προηγούμενα παιχνίδια».

Για τη σημασία της σημερινής νίκης: «Μπορούμε να χτίσουμε σε αυτή τη νίκη. Μέχρι σήμερα έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια καλά. Κι αυτοί οι παίκτες που ήρθαν σιγά- σιγά μαθαίνουν και γνωρίζουν τον ΠΑΟΚ. Βέβαια στο ποδόσφαιρο σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ δεν έχει πολύ χρόνο».

Για την τακτική που ακολούθησε ο ΠΑΟΚ: «Και η ισοπαλία ήταν ένα αποτέλεσμα. Το σχέδιο που είχαμε από την αρχή ήταν αν χρειαστεί να ρισκάρουμε να το κάνουμε στο τέλος. Βάλαμε γκολ στις καθυστερήσεις, όμως η Φιορεντίνα στο δεύτερο ημίχρονο αν και είχε κατοχή δεν είχε ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο τακτικά ήμασταν καλύτεροι. Και στο τέλος βάλαμε εμείς γκολ, μπορούσε σε να γίνει και το αντίθετο».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Ημαστε πιο κοντα απ' ότι πριν από αυτό το παιχνίδι. Σήμερα πήραμε κάτι που χάσαμε στα προηγούμενα ματς. Εχει μία αγωνιστική ακόμη όπου όλοι έχουν ελπίδες. Θα δούμε αν θα χρειαστεί ένα βαθμός ή τρεις βαθμούς. Παίζουμε με μια δυνατή ομάδα, ανεξάρτητα από το αν τους κερδίσαμε εκεί. Σεβασμό σε όλους τους αντίπαλους γιατί την πατήσαμε σε προηγούμενα παιχνίδια. Την πατήσαμε με το όνομα. Αν την Κάραμπαγκ την έλεγαν αλλιώς ίσως να είχαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση».

Κλείνοντας επισήμανε: «Γνωρίζαμε ότι σήμερα έχουμε έναν αντίπαλο που παίζει με κατοχή. Μπορεί να μην έπαιξαν όλοι οι βασικοί, αλλά κι αυτοί που συμμετείχαν έχουν ποιότητα και είναι παίκτες κλάσης. Εμείς προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους χώρους να βγαίνουμε γρήγορα μπροστά κι έτσι πετύχαμε τα γκολ κ είχαμε κι άλλες ευκαιρίες. Ήμασταν πειθαρχημένοι».

........................................................

O Ευθύμης Κουλούρης μίλησε για την τεράστια νίκη του Δικεφάλου τονίζοντας...

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους. Ηταν μια μεγάλη νίκη είμαι ευχαριστημένος που βοήθησα κι εγώ από την πλευρά μου, όπως μπορούσα. Από την αρχή όταν ήρθαμε εδώ, ο στόχος ήταν να πάρουμε τη νίκη, ανεξάρτητα από το πως θα παίζαμε. Είχαμε ένα σχέδιο. Η Φιορεντίνα είναι πολύ καλή ομάδα.

Έχουμε συνηθίσει τον ΠΑΟΚ να είναι πολύ καλός στα μεγάλα ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα και το δείχνει στην Ευρώπη. Δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία ομάδα. Σιγά-σιγά χτίζουμε και εμείς το όνομα μας στην Ευρώπη».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...