Η ανατροπή με Πανιώνιο έμεινε ... στη μέση!

Σαν σήμερα στις 4/2/1987, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, για τον β' γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, στη ρεβάνς του 3-0 της ήττας μας στη Νέα Σμύρνη!
Η ανατροπή με Πανιώνιο έμεινε ... στη μέση!

Ο Δικέφαλος είχε αποκλείσει στον α΄γύρο τον Φωστήρα με 0-2 στον Ταύρο, η ομάδα έκανε καλή πορεία στο πρωτάθλημα με τον Τάις Λίμπρεχτς στον πάγκο της, όμως στο Κύπελλο δεν τα κατάφερε...

Ο ΠΑΟΚ εκείνη την κρύα μέρα του Φλεβάρη είχε τη συμπαράσταση του κόσμου του (περίπου 16.000 και βάλε, βρέθηκαν στην Τούμπα), μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, όμως ο Αλεξανδρίδης στο 11' και ο Μαυρομάτης στο 21' δεν κατάφεραν να νικήσουν τον εξαιρετικό Μανίκα. Η καλύτερη ευκαιρία για τον Δικέφαλο στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 44', σε μια φάση που θα μπορούσε να αλλάξει ολότελα την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Σκαρτάδος κέρδισε πέναλτι (το σφύριξε ο Κολοκυθάς σε ανατροπή του Ροδίτη από τον Καναρά), αλλά ο Μανίκας απογειώθηκε στο παράθυρο της εστίας του και απέκρουσε την εκτέλεση!

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ μπήκε ακόμη πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο διάστημα 60'-85' κυριολεκτικά πάτησε τον Πανιώνιο, δημιουργώντας πολλές και καλές ευκαιρίες, σε ένα διάστημα στο οποίο την ομάδα της Νέας Σμύρνης στην πυρακτωμένη Τούμπα, κράτησε όρθια ο Μανίκας! 

Ο Δικέφαλος βρήκε δίχτυα στο 73' με κεφαλιά του Χάρη Μπανιώτη και στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Μανίκας με απίστευτη επέμβαση απέκρουσε το δυνατό σουτ του Αλεξανδρίδη. Πριν το 1-0, ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου είχε σταματήσει πολύ δύσκολα τις δύο κεφαλιές του Γιούρισιτς, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή!

Η τελευταία καλή στιγμή για την ομάδα μας ήρθε στο 84' όταν ο Μανίκας σταμάτησε και πάλι την κεφαλιά του Αλεξανδρίδη... Κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι ο Κώστας Μαλιούφας, ενώ ξεχώρισαν και οι Αλαβάντας - Μαυρομάτης (όσο έπαιξε). 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας (22' Ιορδανίδης), Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Μπορμπόκης, Μαλιούφας, Αλεξανδρίδης, Παπαϊωάννου, Βασιλάκος (58' Μαυρομάτης)

Πανιώνιος: Μανίκας, Μπέριος, Παπαχριστόπουλος, Κουτρόπουλος, Χαλκίδης, Καναράς, Αποσπόρης, Τσιαντάκης, Όουεν (86' Μαραγκός), Λίμα, Γιούρισιτς (79' Παυλόπουλος)

Όσον αφορά τον Πανιώνιο, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής τη χρονιά εκείνη στο Κύπελλο, αλλά παρά την εξαιρετική πορεία του δεν έφτασε στον τελικός. Αφού απέκλεισε στην αρχή δύσκολα τον Χαραυγιακό, στη συνέχεια απέκλεισε διαδοχικά αεκ, ΠΑΟΚ και γάβρο (μάλιστα τους 2 τελευταίους με μεγάλες νίκες 3-0 στην έδρα του), για να αποκλειστεί δύσκολα από τον βάζελο στον προημιτελικό.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...