Πεντάσφαιρος στην παγωμένη Τούμπα!

Ένας πολύ καλός ΠΑΟΚ συνέτριψε με 5-0 τον Πανσερραϊκό σε παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής της περιόδου 1978-1979, σαν σήμερα στις 14/1/1979 στην Τούμπα!
Πεντάσφαιρος στην παγωμένη Τούμπα!

Toν αγώνα παρακολούθησαν 6.000 θεατές (5.340 τα εισιτήρια) και ο Δικέφαλος προηγήθηκε μόλις στο 1' με τον Κωστίκο, που με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Λούκοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι στο επόμενο δεκαπεντάλεπτο δημιούργησαν κάποιες καταστάσεις μπροστά στην εστία μας, όμως στο 30' ο Γκουερίνο με ωραία ατομική προσπάθεια έκανε το 2-0.

Στο 37' ο Τσιρίκας ανέτρεψε τον Ορφανό και ο Σαράφης από τα 11 μέτρα έγραψε το 3-0, σκορ με το οποίο έκλεισε το ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στην επανάληψη με αποτέλεσμα στο 52' , σέντρα ο Ορφανός, πάσα του Κωστίκου στον Σαράφη και 4-0...

Το σκορ έκλεισε στο 85' ο Αναστασιάδης με κεφαλιά μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Γκουερίνο! Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Γκουερίνο, Σαράφης, Κωστίκος, Ορφανός, με την ομάδα μας να αγωνίζεται χωρίς τον Γιώργο Κούδα, το κενό του οποίου στη μεσαία γραμμή, υπερκάλυψε ο Σταύρος Σαράφης, τόσο δημιουργικά όσο και εκτελεστικά ...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης Κ., Αποστολίδης Θ., Πέλλιος (46' Αναστασιάδης), Δαμανάκης, Κερμανίδης (74' Σίγγας), Σαράφης, Κωστίκος, Γκουερίνο, Ορφανός

Πανσερραϊκός: Λούκοβιτς, Ζήσης (46' Βάβαλης), Αριτζής, Ταράσης, Τραϊανόπουλος, Τσιρίκας, Δάκος, Σοφιάς, Μπάτης, Δημητρίου, Αναστασιάδης (46' Πέλιος) 

* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!

* Στην αρχική photo διακρίνεται ο Λούκοβιτς να αποκρούει την μπάλα σε προσπάθεια του Αναστασιάδη...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...