Σαν σήμερα, δύο ματς με τον ΟΦΗ!

Δύο παιχνίδια με τον ΟΦΗ έγιναν σαν σήμερα 6/10, τα οποία έληξαν και τα δύο ισόπαλα!
Σαν σήμερα, δύο ματς με τον ΟΦΗ!

Το πρώτο παιχνίδι έγινε στις 6/10/2007 στην Τούμπα και έληξε ισόπαλο με 2-2, παρουσία περίπου 9.000 θεατών (7.395 εισιτήρια).   

Ήταν η περίφημη "χρονιά των σαρδελών" με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο μας. Λίγος ο ΠΑΟΚ για το όνομά του... μέτριος για τα τότε δεδομένα. Δεν ήταν η ομάδα αυτή που κάποτε λύγιζε τους πάντες στην Τούμπα.

Η διοικητική ανυπαρξία τόσων ετών είχε αφήσει τα σημάδια της και στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν μπορεί από τη μία στιγμή στην άλλη να εξαφανιστεί και αυτό το γνωρίζαμε όλοι μας. Γνωρίζαμε επίσης ότι αρκετοί παίκτες από αυτούς που έπαιξαν θα αποτελούσαν παρελθόν, γιατί πολύ απλά δεν ήταν για τον ΠΑΟΚ.

Στο παιχνίδι η ομάδα δεν ήταν τόσο κακή. Προσπάθησε, ήταν και λίγο άτυχη. Είχε και την διαιτησία κόντρα που πάλι μας αδίκησε! Σε εκείνη την ομάδα και η παραμικρή απουσία μετρούσε, όπως και το παραμικρό λάθος δύσκολα μπορούσαμε να το διορθώσουμε. Μην ξεχνάμε ότι ο Σάντος βρισκόταν μόλις 15 ημέρες στο πάγκο και ο Ζαγοράκης λίγους μήνες στην διοίκηση.

Σκόρερ: 8' Βαγγελής (γκολάρα), 9' Κωνσταντινίδης/ 6' Λεοζίνιο, 36' Κουνενάκης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Μελίσσης, Χαραλάμπους, Ηλιάδης (56' Γεωργιάδης), Μπαλάφας, Κνολ, Κωνσταντινίδης, Βαγγελής, Σάλμον (71' Χριστοδουλόπουλος), Βρύζας (84' Ίλιεφ), Λάκης.

ΟΦΗ (Ράινερ Μάουρερ): Πέερσμαν, Αρβανίτης, Ταραλίδης, Σίμιτς (79' Πλιάγκας), Πόποβιτς (65' Νουαφόρ), Ισά, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Μονιάκης, Κουνενάκης, Λεοζίνιο (77' Γκέρμπερ).

Αμέσως μετά το ματς η ΠΑΕ έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχαριστεί τον κόσμο της ομάδας για την ενεργή συμμετοχή του σε μια ακόμη ποδοσφαιρική γιορτή. Αυτοί καταλαβαίνουν την προσπάθεια εξυγίανσης του συλλόγου.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που ή δεν καταλαβαίνουν, ή δεν θέλουν να συμπαρασταθούν σ' αυτήν την προσπάθεια. Σε όλους αυτούς έχουμε να πούμε το εξής: να μην εκλαμβάνεται η μέχρι σήμερα θετική μας διάθεση ως αδυναμία.

Όσοι σκόπιμα προσπαθούν να καθυστερήσουν την αναγέννηση του ΠΑΟΚ θα μας βρουν απέναντί τους."

Εκείνη τη μέρα τιμήθηκε στην Τούμπα η μνήμη των έξι αδικοχαμένων συνοπαδών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην κοιλάδα των Τεμπών στις 4/10/1999...

Το δεύτερο παιχνίδι με την κρητική ομάδα έγινε στις 6/10//2012, στην Κρήτη αυτή τη φορά, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.  Ο Δικέφαλος δέχτηκε ένα αστείο γκολ από τον Παπάζογλου και έμεινε με 10 παίκτες από το 40'. 

Ο Δικέφαλος μέχρι τη στιγμή της αποβολής του Γλύκου ήταν καλύτερος των γηπεδούχων, ήταν αυτός που κυκλοφόρησε την μπάλα και έκανε παιχνίδι, ενώ αντέδρασε πολύ ώριμα στο 1-0 που πέτυχαν οι Κρητικοί με τον Παπάζογλου, ένα γκολ για το οποίο φέρει ακέραια την ευθύνη ο Γλύκος... Το γκολ σημειώθηκε στο 8' και ήταν η πρώτη προσπάθεια (αν μπορεί βέβαια να χαρακτηριστεί έτσι) των παικτών του Αναστόπουλου, οι οποίοι βρέθηκαν να προηγούνται από το πουθενά...

Παρά τον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του γ.δ., έδειξαν καλά στοιχεία στο πρώτο 45λεπτο και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κάτι περισσότερο αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική ενέργεια. Στο 16' ο Γουναρίδης πρόλαβε τον Ρομπέρ που έβγαινε τετ α τετ, αλλά στο 18', ο Φωτάκης μετά από πάσα του Σαλπιγγίδη έκανε το 1-1. Ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε στη μεσαία γραμμή και στην αμέσως επόμενη φάση σημείωσε και 2ο γκολ, το οποίο, όμως ακυρώθηκε από τον Δημητρόπουλο γιατί ο Φωτάκης θεωρήθηκε πως έκανε επιθετικό φάουλ (δεν υπήρξε).

Στο 29' και στο 39', Αθανασιάδης και Κάτσε, είχαν καλές στιγμές για να φτάσουμε στο 40' όταν έγινε η φάση του αγώνα... Ο Σίσιτς βρήκε τον Κουτσιανικούλη, εκείνος απέφυγε τον Γλύκο και κέρδισε τόσο το πέναλτι όσο και την αποβολή του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Μια αποβολή που δεν είναι ξεκάθαρο αν ήταν σωστή καθώς ο Κουτσιανικούλης δε βρισκόταν σίγουρα σε προφανή θέση για γκολ, καθώς υπήρχαν δίπλα του παίκτες του ΠΑΟΚ.

Στο ματς μπήκε Χακόμπο (βγήκε ο Ρομπέρ), με τον Ισπανό να αποκρούει αρχικά το πέναλτι του Σίσιτς και στη συνέχεια το σουτ του Κουτσιανικούλη (εξ επαφής).

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει πρώτιστα το νου του στο να κρατήσει αμυντικά και αν προκύψει κάτι καλό στην αντεπίθεση ... καλοδεχούμενο. Η ομάδα δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα και είχε μια δυο καλές στιγμές με τους Λάζαρ, Αθανασιάδη και Κάτσε για να κάνει την ανατροπή.

Το παρόν στο φιλόξενο "Γεντί Κουλέ" έδωσαν περίπου 400 οπαδοί του ΠΑΟΚ που στάθηκαν δίπλα στην ομάδα...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ: Γουναρίδης, Βερόν, Μπανούσης (69' Ζορμπάς), Χαριτωνίδης, Μονιάκης (53' Κουρδάκης), Κουτσιανικούλης (79' Περογαμβράκης), Βάντο, Ιωαννίδης, Σόουζα, Παπάζογλου, Σίσιτς

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο (64' Σταφυλίδης), Ιντζίδης, Κουμάλο, Έττο, Φωτάκης, Λάζαρ, Κάτσε, Ρομπέρτ (41' Χακόμπο ), Σαλπιγγίδης (71' Πέλκας) και Αθανασιάδης.

Δηλώσεις:

Ο Σανθ Χακόμπο στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, μίλησε για το ντεμπούτο του μετά την αποβολή του Γλύκου και τόνισε πως αν ο ΠΑΟΚ συνέχιζε με 11, θα έφευγε σίγουρα με τη νίκη από το Ηράκλειο.

Για τον αγώνα: «Δυστυχώς μείναμε με παίκτη λιγότερο και δεν αισθάνομαι πολύ καλά. Προσπαθήσαμε αλλά δε τα καταφέραμε. Η ισοπαλία δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά έτσι είναι αυτά».

Για την απόκρουση του πέναλτι: «Ξέρουμε πως πρέπει να αντιδράσουμε έχουμε δουλέψει στην προπόνηση. Όταν πιάνεις πέναλτι με το που μπαίνεις είναι ότι καλύτερο. Χρειάστηκε φυσικά και τύχη είχα την αίσθηση και όλα πήγαν καλά. Ένας βαθμός εκτός είναι κάτι παίκτη λιγότερο ειδικά στο 2ο προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε και δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε παραπάνω, πρέπει να κοιτάμε μπροστά».

Για το ότι καθυστέρησε να μπει στον αγωνιστικό χώρο: «Χρειαζόμουν λίγο παραπάνω χρόνο να προετοιμαστώ και να είμαι έτοιμος στο πέναλτι».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ αν και ήταν καλύτερος, δεν πήρε το τρίποντο της νίκης: «Είναι πολύ μπερδεμένο. Είναι δύσκολο να παίζεις σε ένα μικρό γήπεδο όπως αυτό. Εμείς παίζαμε και με παίκτη λιγότερο και αυτό το έκανε πιο δύσκολα. Αν παίζαμε 11 με 11 το παιχνίδι θα τελείωνε 1-2, 1-3 ή 1-4».

Για το αν θεωρεί πως τώρα είναι η ευκαιρία του να εδραιωθεί στην ενδεκάδα του Δικεφάλου: «Κάθε μέρα δουλεύω για αυτό προπονούμαι. Ήρθα αργά στην ομάδα, δεν κατάφερα να παίξω ως τώρα, αλλά όποτε μου το ζητήσει ο προπονητής, είμαι έτοιμος».

.....................................

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε δηλώσεις του με τά το τέλος του αγώνα στην Κρήτη τόσο στο αναφέρθηκε στο ακυρωθέν γκολ του Φωτάκη όσο και στην εικόνα της ομάδας.

Σε ερώτηση γιατί ακυρώθηκε το γκολ που πέτυχε ο Φωτάκης στο 19' απάντησε: "Κανένας δεν έχει καταλάβει. Πραγματικά δεν ξέρω τι έδωσε ο διατητής. Όταν τον ρωτήσαμε δε μας απάντησε. Δεν είδα κάποια παράβαση, και δεν μπορω να καταλάβω τι έδωσε ο βοηθός και ο διαιτητής. Σε εκείνη τη φάση η συμπεριφορά μας απέναντί τους, δεν ήταν η καλύτερη, αλλά πιστεύω πως μας ακύρωσε ένα καθαρό γκολ. Όταν υπάρχει ένταση ξεφεύγουμε λίγο, αλλά είναι κάτι το φυσιολογικό ειδικά όταν νιώθεις πως έχεις αδικηθεί"...

Για το αν θεωρεί δίκαιο το αποτέλεσμα είπε: "Δε θέλω να κρίνω αν ήταν δίκαιο ή άδικο το αοτέλεσμα. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να το κάνουν αυτό και να μας και εμάς που αν είναι δίκαιο ή άδικο. Προσπαθήσαμε για τη νίκη αλλά..."

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ σημείωσε: "Η εικόνα της ομάδας μας βελτιώνεται και μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ έχει και πολλά νέα παιδιά στη σύνθεσή του... Είναι μία ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια και προσπαθεί για το καλύτερο. Αυτό κάναμε και σήμερα στο Ηράκλειο".

Τέλος όταν ρωτήθηκε αν η ισοπαλία φέρνει απογοήτευση, ανέφερε: "Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι είναι φυσιολογικό να μην είμαστε ευχαριστημένοι. Αύριο ξεκινάει μια άλλη μέρα και κοιτάμε μπροστά".

....................................

Ο Χρήστος Ιντζίδης μιλώντας στην κάμερα του συνδρομητικού, δήλωσε πως ο ΠΑΟΚ μπορούσε το διπλό στο Ηράκλειο, ενώ χαρακτήρισε ανύπαρκτο το πέναλτι που δόθηκε στον ΟΦΗ...

Aν θεωρεί πως το αποτέλεσμα ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας που παρουσίασαν οι δύο ομάδες: "Όπως είδαμε όλοι, είχαμε πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι, αν και με 10 παίκτες η εικόνα έδειχνε ότι η μεγάλη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Καταφέραμε να κάνουμε φάσεις. Πιστεύω ότι το σκορ δεν είναι αυτό που θα έπρεπε"...

Για το τι συνέβη στην ανατροπή του Κουτσιανικούλη είπε: "Επειδή βρισκόμουν μπροστά στη φάση ακριβώς, δεν υπάρχει κανένα πέναλτι. Απλή βουτιά που ο διαιτητής την είδε ... πέναλτι και έτσι άλλαξε όλο το παιχνίδι. Μείναμε με 10 παίκτες και καταλαβαίνετε πως είναι. Ένα δεύτερο ημίχρονο, 45 λεπτά με παίκτη λιγότερο, είναι πολύ δύσκολο".

Για το αν άξιζε ο ΠΑΟΚ κάτι περισσότερο είπε: "Σύμφωνα με την εικόνα που δείξαμε πιστεύω πως αξίζαμε να πάρουμε το διπλό σήμερα. Κάναμε φάσεις, δεν καταφέραμε να βάλουμε ένα δεύτερο γκολ να πάρουμε τη νίκη. Δεν πειράζει όμως, συνεχίζουμε"...

Για το τι σημαίνει το αποτελεσμα για τον ΠΑΟΚ, δήλωσε: "Θέλαμε το διπλό για να κρατηθούμε στην πρώτη δυάδα, δεν το καταφέραμε αλλά συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί"...

Για την πρώτη του συμμετοχή στην αρχική 11άδα του ΠΑΟΚ είπε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα στο αρχικό σχήμα, έδωσα ότι μπορούσα. Δεν κατάφερε να πάρει η ομάδα το διπλό, αλλά δεν πειράζει συνεχίζουμε και τις επόμενες αγωνιστικές θα δείξουμε ότι μπορούμε να παίρνουμε όλα τα αποτελέσματα και μέσα στην Τούμπα και εκτός"

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...