Η εξάρα επί της Ντιναμό Μινσκ (vid)

Για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, ο ΠΑΟΚ, σαν σήμερα στις 18/9/2014, διέλυσε στην Τούμπα τη Δυναμό Μινσκ με 6-1 ...
Η εξάρα επί της Ντιναμό Μινσκ (vid)

Μπροστά σε 16.000 περίπου θεατές ο Άγγελος Αναστασιάδης, παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Ρατς – Βίτορ – Κατσικά – Σκόνδρα στην άμυνα, Κάτσε – Τσανδάρη – Τζιόλη στη μεσαία γραμμή και Μακ- Αθανασιάδη – Σαλπιγγίδη στην επίθεση. Απών ο Φακούντο Περέιρα, ο οποίος δεν συμπεριλήφθηκε λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο στην αποστολή, μια απουσία ιδιαίτερη σημαντική καθώς ο Αργεντίνος είναι σε περίοδο φόρμας...

Ο Δικέφαλος βρέθηκε να προηγείται στο σκορ μόλις στο 3' με αυτογκόλ του Νίκολιτς (κεφαλιά), μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρατς. Πριν καταλάβουν οι Λευκορώσοι τι συνέβη, στο 12ο λεπτό έγινε το 2-0 με τον Κλάους που εκμεταλλεύτηκε κακό κοντρόλ του Μπανγκουρά, μετά από γέμισμα του Ρατς και με άψογο πλασέ έκανε το 2-0!!! Απόλυτος ο αιφνιδιασμός ...

Στο 16' σέντρα του Ρατς στο δεύτερο δοκάρι, κεφαλιά του Αθανασιάδη και ... 3-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Μακ μπήκε από τα δεξιά, γύρισε στην καρδιά της άμυνας, ο Αθανασιάδης έκανε την κοντινή προβολή, όμως η μπάλα σταμάτησε συμπτωματικά στο σώμα του τερματοφύλακα της Ντιναμό...

Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το μισάωρο (στο 28'), μπαλιά του Κάτσε στην πλάτη της άμυνας, ο Ρατς γυρίζει την μπάλα και ο Αθανασιάδης σε ρυθμό προπόνησης κάνει το 4-0!!!

Ο Δικέφαλος ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μισό του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε ιδανικά τις ευκαιρίες που δημιούργησε παίζοντας κυρίως από τα αριστερά, ενώ είχε τις ευκαιρίες να σημειώσει και άλλα τέρματα, με τον Σαλπιγγίδη να χάνει στο 39' άχαστο γκολ!!!

Πιέζοντας πολύ τους Λευκορώσους οι παίκτες του Αναστασιάδη τους ανάγκασαν σε σωρεία λαθών από τα οποία προήλθαν πολλές επικίνδυνες επιθέσεις του ΠΑΟΚ, ενώ η Ντιναμό έβλεπε την περιοχή μας με το ... τηλεσκόπιο, καθώς οι επισκέψεις της ήταν σπανιότατες και αυτές χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο για τον Γλύκο. Ο κόσμος στις εξέδρες πανηγύρισε με την ψυχή του τα γκολ που έμπαιναν το ένα μετά το άλλο!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Παπαδόπουλος πέρασε στο ματς στη θέση του Μακ και στο 50' με κοντινό σουτ μετά από ιδανική παράλληλη σέντρα του Σκόνδρα, χρίστηκε σκόρερ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους τελική στο 52' με τον Νίκολιτς να πιάνει δυνατό σουτ και ο Γλύκος να απομακρύνει σε κόρνερ...

Στο 63΄η Ντιναμό έμεινε με «10» λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Σίμοβιτς. Ο Δικέφαλος αρκέστηκε στο υπόλοιπο του αγώνα σε διαχείριση του σκορ και παρά το γκολ που πέτυχε στο 80' ο Νίκολιτς, ο ΠΑΟΚ σκόραρε και στο 88' με τον Τσανδάρη και έφτασε στην πρώτη του νίκη στον όμιλο και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

Δείτε και θυμηθείτε ολόκληρο το παιχνίδι ΕΔΩ

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Κατσικάς, Σκόνδρας, Ρατς (72' Σπυρόπουλος), Κάτσε, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης, Τσανδάρης, Αθανασιάδης (67' Γκολάσα), Μακ (46' Παπαδόπουλος).

Ντιναμό Μινσκ: Γκούτορ, Βαρόνκοβ (57' Φιγκερέδο), Σίμοβιτς, Πολίτεβιτς, Τζα Τζετζέ (33' Αντάμοβιτς), Νίκολιτς, Ουντόζι (88' Ρασάντκιν), Κάρποβιτς, Μπανκουρά, Βερετίλο, Στάσεβιτς.

....................................................

Δηλώσεις:

Ο Άγγελος Αναστασιάδης άφησε νωρίς πίσω του τα... πανηγύρια και κατέστησε σαφή τη δυσκολία του επόμενου παιχνιδιού στο Αγρίνιο, τονίζοντας παράλληλα πόσο σημαντικό είναι η ομάδα να στηρίζεται στα παιδιά της. Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Καλησπέρα κόουτς, έχετε την καλοσύνη να μας πείτε τι σας ικανοποίησε περισσότερο; "Κατ αρχήν να σας ευχαριστήσω όλους. Εκτός από το αποτέλεσμα η προσπάθεια με ικανοποιεί περισσότερο στο γήπεδο. Είναι ολοφάνερο σε όλους ότι αρχίζει και γίνεται πεποίθηση ότι κάθε μέρα κάτι βάζουμε στο παιχνίδι μας . Αυτό είναι το σημαντικό."

Μετά από τόσο ευρύ σκορ, φοβάστε εφησυχασμό για τη συνέχεια; "Μπα, δε νομίζω. Έχουμε βάλει ένα στόχο στα αποδυτήρια και όσο είμαστε έτσι, δε φοβάμαι. Δε πετάμε στα σύννεφα. Σας το ξανάπα. Όπως όταν μας βρίζανε, έτσι και τώρα θα πορευθούμε μέχρι το Μάιο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι τη Δευτέρα. Σταμάταν τα πανηγύρια και είμαστε πλέον αφοσιωμένοι για το επόμενο ματς με μια δύσκολη ομάδα που έχει καλό προπονητή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και δυνατοί."

Εξακολουθείτε να φοβάστε μη προκύψουν στο μέλλον αποδοκιμασίες με κάθε στραβοπάτημα; Ή θεωρείτε ότι σιγά σιγά κερδίζετε την εμπιστοσύνη του κόσμου; "Ο κόσμος έρχεται για να ευχαριστηθεί από εμάς. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Δε φοβάμαι τίποτα. Φοβάμαι μάλλον λίγο παραπάνω τα χειροκροτήματα, όχι τις αποδοκιμασίες."

Φοβάστε και μήπως πέσουν παραπάνω φώτα σε κάποιους παίκτες απ όσο πρέπει; Π.χ. Τζανδάρης που έπαιξε καλά σήμερα; "Ο προπονητής έχει πολλή δουλειά, όχι μόνο να κάνει προπόνηση. Δε φοβάμαι τίποτα από αυτά, ειδικά για το συγκεκριμένο παιδί, που είναι καταπληκτικό και κάνει πολλή δουλειά. Θέλω βουβούς παίκτες."

Στο άλλο ματς η Φιορεντίνα πήρε εύκολη νίκη σήμερα. Τι άποψη έχετε για τον όμιλο; "Και χθες σας είπα ότι ξεκινάμε ένα ταξίδι, μακάρι να πάει όσο το δυνατό γίνεται μακρύτερα. Για την ομάδα και για τον κόσμο. Και για την Ελλάδα ακόμα. Δεν εθελοτυφλώ. Παρακαλάμε να κερδίζουν οι ελληνικές ομάδες. Θυμάμαι πριν δέκα χρόνια, είχαμε κάνει την υπέρβαση και βγάζαμε δυο ομάδες στο CL. Και έγινε με καλά αποτελέσματα. Αυτό είναι κέρδος για όλους. Θέλουμε λοιπόν να κάνουμε μια μεγάλη πορεία. Μη με βάζετε να πω για αντιπάλους και βαθμολογίες. Θα δούμε όταν έρθει η ώρα. Το μέλημα μας είναι το επόμενο παιχνίδι στο Αγρίνιο."

Επειδή μιλήσατε για την Ελλάδα, και σήμερα ήταν πολλοί οι Έλληνες παίκτες. Θέλετε να μας δώσετε ένα στίγμα γι αυτό; Επειδή το έχετε ξαναπεί. "Υπάρχουν πολλά παραδείγματα σε όλο τον κόσμο, π.χ. Μπιλμπάο. Υπάρχουν ομάδες που στηρίζονται σε γηγενείς. Κανείς δεν απορρίπτει ένα μεγάλο ξένο ποδοσφαιριστή. Ας μη το παρεξηγούμε. Αλλά οι ομάδες έχουν και τη δική τους φιλοσοφία. Και ο ΠΑΟΚ. Ρίχνω μεγάλο βάρος σ αυτό τον τομέα και μερικοί δεν το καταλαβαίνουν. Το βλέπουν αρνητικά. Αλλά η ουσία είναι μία. Ότι αυτός είναι πάρα πολύ καλός δρόμος. Δε βαρεθήκατε δέκα χρόνια να κάνετε μεταγραφές και να διώχνετε παίκτες μετά από λίγους μήνες; Πόσα χρόνια θέλετε για να το καταλάβετε; Δεν υπεισέρχομαι σε άλλα πράγματα, ελπίζω να είμαστε καλά το Μάιο. Και θα τα πούμε γι αυτό το κουραστικό θέμα. Δυο μήνες τώρα δουλεύουμε. Να είστε καλά."

.......................................................

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τη παρουσία στην αναμέτρηση έγινε ο τρίτος σε συμμετοχές στο Europa League και σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα είπε:

"Είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα το γεγονός πως είμαι ο 3ος σε συμμετοχές στο θεσμό, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως η ομάδα έπαιξε καλά σήμερα, δημιούργησε ευκαιρίες, πέτυχε έξι γκολ και ξεκίνησε με νίκη. Δείχνει πλέον να βαδίζει στον σωστό δρόμο".

Για τις ενοχλήσεις στο πόδι μετά το παιχνίδι: "Το πόδι πονάει λίγο, θα δούμε".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...