Σφράγισε πρόκριση στη Ρόδο!

Σαν σήμερα στις 22/6/1983, ο ΠΑΟΚ κέρδισε και στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου στη Ρόδο και τσέκαρε εισιτήριο για τον τελικό του ΟΑΚΑ εκείνης της σεζόν...
Σφράγισε πρόκριση στη Ρόδο!

Ο Δικέφαλος κατέβηκε στο νησί έχοντας υπέρ του το 2-0 του πρώτου αγώνα της Τούμπας (Κωστίκος 34' & 37'), αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι έδειξε ένα πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο το οποίο ευτυχώς δεν πλήρωσε! Οι παίκτες μας αν και έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ με τον Γκουερίνο στο 8', στη συνέχεια μαζεύτηκαν πίσω και δέχτηκαν πολλές επιθέσεις από τους γηπεδούχους, κάποιες από τις οποίες ήταν πολύ επικίνδυνες και αρκέστηκαν σε σποραδικές αντεπιθέσεις!

Χάρη στη σταθερότητα του Μπλάντεν Φούρτουλα και την ετοιμότητα των Αλαβάντα, Γεωργόπουλου αποφύγαμε τα χειρότερα. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ ήρθε στο 66'. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Δημόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την μικρή περιοχή του Συρίγου, στην πορεία της βρέθηκε ο Παπαοικονόμου (έχασε πέναλτι στο ματς της Τούμπας!) που πιεζόμενος από τον Τρίμχολντ, την έστειλε στο "Γ" του εμβρόντητου τερματοφύλακα της Ρόδου!

Το γκολ αυτό έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων που πλέον με το φάσμα του αποκλεισμού ορατό μπροστά τους, ουσιαστικά εγκατέλειψαν την επιθετική δραστηριότητά τους.

Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να κάνει το 0-2 στο 79', όταν ο Τριανταφυλλίδης βρήκε τον προωθημένο Δημόπουλο, αλλά ο τελευταίος από καλή θέση σούταρε άουτ. Στις καλές στιγμές των γηπεδούχων συγκαταλέγονται, η απομάκρυνση στο 10' πάνω στη γραμμή του Δημόπουλου σε σουτ του Λαμπρινού, ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Λαμπρινού στο 13', μόνο που αυτή τη φορά έσωσε ο Αλαβάντας, στο 24' ο Σκρέλι προ του Φούρτουλα σούταρε άουτ, στο 48' - 50' - 52' ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε σουτ των γηπεδούχων και στο 82' ο Καλτσάς μπερδεύτηκε αν και ήταν σε καλή θέση και οι αμυνόμενοι πρόλαβαν να διώξουν!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρόδος: Συρίγος, Παπαϊωάννου, Εγγλέζος, Αργυρόπουλος (58' Καλτσάς), Παπαοικονόμου, Πανουργιάς, Γεωργαλής, Πιας (63' Μαυρουδής), Λαμπρινός, Δράκος, Σκρέλι 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Αλαβάντας, Δαμανάκης (49' Αποστόλου), Ψαρράς, Αποστολίδης, Γκουερίνο, Τρίμχολντ, Γεωργοπουλος, Δημόπουλος, Σίγγας, Κωστίκος (53' Τριανταφυλλίδης)     

* Η αρχική photo είναι από το παιχνίδι των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα στην Τούμπα, στην χαραυγή του 1983     

Διαβάστε ακόμη...