Καρέ του δοκαριού με 2 γκολ!

Για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, πρωτοπόρος ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Ξάνθη στην Τούμπα σε ένα χορταστικό παιχνίδι για το Δικέφαλο.
Προπονητής της Κερκίδας
Καρέ του δοκαριού με 2 γκολ!

Ένα ματς που κάποιοι θέλανε να το διακόψουν, για να ικανοποιήσουν την ανυπαρξία τους, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκλεισαν τα αυτιά τους και δώσανε απαντήσεις, σε στημένη προπαγάνδα και φίλαθλο κοινό.

Ο Αμπέλ Φερέυρα θέλησε να φρεσκάρει την 11αδα του, προσπαθώντας να ενεργοποιήσει κι άλλους παίκτες του ρόστερ, δίνοντας ταυτόχρονα ανάσες σε παίκτες που τραβάνε κουπί από την αρχή της περιόδου. Με αυτόν τον τρόπο, ο Πορτογάλος τεχνικός κράτησε σταθερή την τετράδα της άμυνας, έβαλε τον Μαουρίτσιο δίπλα στο Μίσιτς, φέρνοντας τον Πέλκα πίσω από τον Σβιντέρσκυ και τοποθέτησε τους Λημνιό και Βιειρίνια στις πτέρυγες. Ο ΠΑΟΚ πήρε από την αρχή του αγώνα τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά στα πρώτα λεπτά προσπαθούσε με κάπως ανορθόδοξο τρόπο να βρει την αντίπαλη εστία.

Οι ενέργειες του Λημνιού, προερχόμενες είτε από ωραίες κάθετες πάσες του Μίσιτς είτε από συνδυαστικό παιχνίδι με το Ματος, δεν έβρισκαν αποδέκτη, όπως και τα ανεβάσματα του Γιαννούλη από την αριστερή πλευρά διακρίνονταν από μια νευρικότητα και όχι τόσο καλή συνοχή με τον Βιειρίνια.

Ο Πέλκας έδωσε αρκετή ενέργεια μετά το πρώτο 15λεπτο, ανεβάζοντας την ομάδα και απείλησε με σουτ εκτός περιοχής. Η πρώτη σημαντική φάση έρχεται από σουτ του έλληνα μεσοεπιθετικού το οποίο καταλήγει σε δοκάρι και δίνει το έναυσμα, προκειμένου η ομάδα να αυξήσει την πίεσή της. Στο ακριβώς επόμενο λεπτό ήταν η ώρα του Αντελίνο να βρει ένα καλό σουτ το οποίο και αυτό καταλήγει στο δοκάρι και η πίεση εντείνεται σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ο χώρος του κέντρου ελέγχεται απόλυτα από το δίδυμο Μαουρίσιο-Μίσιτς με το Βραζιλιάνο χαφ να δίνει μεγάλη σιγουριά στο παιχνίδι της ομάδας, καθώς οι μπαλιές του «έσπασαν» πολλές φορές την πίεση των φιλοξενούμενων και έδωσαν δικαίωμα να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Μαουρίσιο εφόσον βρει ρυθμό, θεωρώ πως θα αποτελέσει το βασικό δίδυμο μαζί με το Μίσιτς στα χαφ. Ο Μίσιτς για ένα ακόμα ματς έτρεξε ακατάπαυστα γεμίζοντας τους χώρους, ντούμπλαρε πολλές φορές τον Λημνιό στη δεξιά πλευρά, άνοιξε το παιχνίδι και δοκίμασε το καλό του πόδι προσπαθώντας να βρει δίχτυα.

O ΠΑΟΚ πίεζε όλο και περισσότερο έχοντας ανεβάσει τις γραμμές του πολύ ψηλά, χωρίς ο αντίπαλος να μπορεί να απειλήσει και το γκολ φαινόταν πως θα έρθει. Έτσι και έγινε, σε μια πολύ ωραία συνεργασία των Βιειρίνια-Πέλκα-Μαουρίτσιο και τελικό αποδέκτη τον Πολωνό φορ που με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Όλη η ενέργεια ήταν εξαιρετική με αποκορύφωμα το τσιμπηματάκι του Βραζιλιάνου χαφ που έδωσε μπαλιά πάρε βάλε στον Σβιντέρσκι που σημείωσε το γκολ, αλλά ακυρώθηκε καθώς βρισκόταν λίγο πιο μπροστά. Είδαμε ότι το paoktv, σε αντίθεση με άλλα κανάλια, δίνει τα απαραίτητα replay, προκειμένου οι άνθρωποι που χειρίζονται το var να εξάγουν τα σωστά συμπεράσματα.

Ο ΠΑΟΚ δεν επηρεάστηκε από τα 2 δοκάρια και το ακυρωθέν γκολ και συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του απειλώντας με όλους τους πιθανούς τρόπους, είτε με σουτ των Πέλκα-Μίσιτς, είτε με μπασίματα του Λημνιού είτε με τις προωθήσεις του Γιαννούλη και γυρίσματα στην καρδιά της άμυνας του αντιπάλου. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας βρισκόταν σε καλή μέρα και αποσόβησε όλες τις απειλές στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας και ως φύλακα άγγελο τα δοκάρια της εστίας του που τον έσωσαν 2 φορές και έτσι το πρώτο 45λεπτο έληξε χωρίς σκορ.

Ο Φερέυρα βλέποντας την ομάδα του να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και να βγάζει αξιόλογες τελικές δεν έκανε κάποια αλλαγή, απλά τόνισε στην ομάδα να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό βάζοντας κι άλλη πίεση στον αντίπαλο. Ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος όπως τελείωσε και γρήγορα βρήκε γκολ, με το Μάτος να σουτάρει σε πρώτο χρόνο και τον Σβιντέρσκι να παίρνει το rebound και με μια επαφή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Μια φάση που είναι εντελώς οριακή, μιας και αυτό που εξέχει είναι το χέρι του Πολωνού φορ, αλλά και πάλι ο διαιτητής ακυρώνει το γκολ! Φάση και απόφαση που σηκώνει πολύ συζήτηση, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε εκεί, μη χάνοντας το μυαλό του και την αφοσίωσή του για το στόχο.

Σε φάση που δημιουργείται από την αμυντική γραμμή, ο Μίσιτς κουβαλάει την μπάλα και βγάζει απίστευτη πάσα στο Γιαννούλη κόβοντας τον αντίπαλο στη μέση, με τον αριστερό μπακ να παίρνει όλο το χώρο και να σουτάρει, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει ενστικτωδώς. Μιλάμε για έναν απόλυτα επιθετικό μονόλογο του ΠΑΟΚ, ο οποίος απειλεί με όλους τους πιθανούς τρόπους, με τον Πορτογάλο τεχνικό να ρίχνει στο ματς γύρω στο 65ο λεπτό τους Άκπομ-Μπίσεσβαρ ώστε να βρει το κάτι παραπάνω και να σκοράρει. Το παιχνίδι παίζεται στο μισό γήπεδο, με την ομάδα μας να πρέπει να σπάσει τη διπλή ζώνη άμυνας των φιλοξενούμενων, είτε από το χώρο του κέντρου με τον Μίσιτς να ψάχνει την απρόβλεπτη μπαλιά είτε με το νεοεισελθεντα Μπίσεσβαρ που μπήκε στα πλάγια και έδωσε ενέργεια.

Και οι δυο δημιουργούν προϋποθέσεις για ευκαιρίες οι οποίες μετουσιώνονται σε φάσεις με τους Λημνιό και Κρέσπο να παίρνουν κεφαλιές εντός περιοχής και ο δεύτερο να στέλνει την μπάλα για τρίτη φορά! στο δοκάρι σε μια φάση που γίνεται στο 76ο λεπτό. Τονίζουμε το λεπτό καθώς μας έκανε εντύπωση το γεγονός πως παρότι ο ΠΑΟΚ είχε μέχρι αυτό το λεπτό 3 δοκάρια, 2 ακυρωμένα γκολ και σωρεία ευκαιριών, είχε το καθαρό μυαλό να πιέζει με ορθολογικότητα μέχρι το τέλος.

Ο Αμπέλ Φερέυρα παίρνει και το τελευταίο ρίσκο, ρίχνοντας τον Καντουρί στο ματς, παίζοντάς τα όλα για όλα και δικαιώθηκε! Λίγο ύστερα ο Μαροκινός μπαίνει στην περιοχή, σηκώνει το κεφάλι βλέποντας τον Μπίσεσβαρ να πλασάρεται μέσα στην μικρή περιοχή και του δίνει ασσίστ προκειμένου να σκοράρει. Ο τερματοφύλακας για ακόμα μια φορά αποκρούει ενστικτωδώς σε πρώτο χρόνο, αλλά με δεύτερη προσπάθεια ο Ολλανδός καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα!

Ο ΠΑΟΚ σκοράρει στο 81ο λεπτό και ουσιαστικά καθαρίζει το ματς. Οι παίκτες του αντιπάλου δεν έχουν το κουράγιο να αντιδράσουν μετά από τόση πίεση και έρχεται και το δεύτερο γκολ με ασσίστ Μπίσεσβαρ και κεφαλιά Κρέσπο που βάζει το κερασάκι στην τούρτα, ενός πολύ συναρπαστικού παιχνιδιού. Ίσως είδαμε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του Δικεφάλου, μιας και η ομάδα φάνηκε ανανεωμένη, με ωραίες ενέργειες, με περίσσιο πάθος, με εμπνεύσεις και με έναν προπονητή που ανακάτεψε την τράπουλα και βοήθησε πολύ με τις αλλαγές που έκανε, κάτι το οποίο δε συνέβη στο προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στον ολυμπιακό.

Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν το κάτι διαφορετικό, έβγαλαν ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο και βοήθησαν την ομάδα να φτάσει στο πολυπόθητο τρίποντο. Με αυτό το ματς έκλεισε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, με την ομάδα μας να έχει μια πολύ καλή συγκομιδή βαθμών και θα μπορούσε σίγουρα να έχει αποφύγει 2 από τις 4 ισοπαλίες που παραχώρησε και να βρίσκεται μόνη πρώτη. Με το αν δε βγαίνει όμως αποτέλεσμα, ενώ υπάρχει πολύς δρόμος για να φτάσουμε στο τέλος.

Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει, οι παίκτες θα πρέπει να δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό και ο προπονητής να αξιοποιεί όλο το διαθέσιμο ρόστερ. Συνεχίζουμε το εκτός έδρας παιχνίδι στον Παναιτωλικό με στόχο το διπλό! Μέχρι τότε μπορούμε να απολαύσουμε κανένα επικό διάγγελμα από τον Πειραιά, για την κανονικότητα του ποδοσφαίρου και για τα αγνά χρόνια που πέρασαν... Εδώ θα ταίριαζε άψογα το ρητό «Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις»...

Υ.Γ. Τα μικρόφωνα του paoktv δίνουν τον παλμό από την κερκίδα. Μάλλον εκεί στη nova τα βάζανε στο Mute.

Υ.Γ.4 Στα φιλικά σωματεία που έρχονται χωρίς προπονητή δείχνουμε ένα έλεος... Στα εχθρικά σωματεία ακολουθείται άλλο ρητό. Λίγο υπομονή και θα το μάθετε από κοντά..

Διαβάστε ακόμη...