Αποτελεσματικός και ... απλός!

Για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο Βόλο, στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε η συγκομιδή τίτλων για την ομάδα μας πριν 3 χρόνια.
Προπονητής της Κερκίδας
Αποτελεσματικός και ... απλός!

Ο προπονητής της κερκίδας μαζί με το τσουνάμι από τη Θεσσαλονίκη κατέβηκε να απολαύσει τον ΠΑΟΚ του Φερέιρα.

Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στο γήπεδο με την ίδια ακριβώς ομάδα που αντιμετώπισε τη Λαμία, έχοντας το δίδυμο των Κρέσπο-Ινγανσον στα κεντρικά μπακ και τους Μάτος-Γιαννούλη ως πλάγια μπακ. Το χώρο του κέντρου έλεγχαν οι Μίσιτς-Αουγκούστο με τον Στοχ σαν αριστερό χαφ και το Λημνιό ως δεξί, έχοντας μπροστά τους τους Μπίσεσβαρ-Σβυντέρσκυ. Η ομάδα μπήκε με σωστό προσανατολισμό στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας ότι σε κάθε ματς αφομοιώνει όλο και καλύτερα αυτά που ζητάει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Τα δυο χαφ κινήθηκαν πολύ καλά στο χώρο του κέντρου εκμεταλλευόμενοι τις κινήσεις των Γιαννούλη-Στοχ στην αριστερή πλευρά και του Λημνιού στην απέναντι, με στόχο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του αντιπάλου. Ο Βόλος ήταν καλά οργανωμένος στο αμυντικό κομμάτι και προσπάθησε να βγάλει φάσεις στην κόντρα επίθεση, με τον Κρέσπο όμως να βρίσκεται σε καλή μέρα και να σβήνει τις πιθανές φωτιές που ήθελαν να ανάψουν οι Βολιώτες. Η ανάπτυξη της ομάδας στον επιθετικό τομέα ήταν ιδιαίτερα καλή με πολλές επιλογές είτε από το χώρο του κέντρου, είτε από τις πλάγιες γραμμές με την ομάδα να προσπαθεί να αξιοποιήσει όλα της τα όπλα.

Η σταθερά καλή εικόνα του Λημνιού έδωσε το δικαίωμα στο νεαρό άσσο να βρει διαδρόμους, να δημιουργήσει ρήγματα και να μπορέσει να γυρίσει σέντρες προς το κέντρο της εστίας του αντιπάλου. Σε μία εξ αυτών η μπάλα γύρισε με υποδειγματικό τρόπο ο Μίσιτς έστρωσε πολύ καλά στο κεφάλι του Μπίσεσβαρ, με τον Ολλανδό να πιάνει την κεφαλιά αλλά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει πάνω στην γραμμή. Η κυκλοφορία της μπάλας, το «φόρτωμα» της δεξιάς πλευράς από τον Μίσιτς, οι καλές συνεργασίες των Στοχ-Γιαννούλη μας ικανοποίησαν ιδιαίτερα μιας και το παιχνίδι μας ήταν ιδιαίτερα καλό με την μπάλα στα πόδια. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, όταν σε έναν πολύ ωραίο συνδυασμό της αριστερής πλευράς ο Στοχ έκρυψε την μπάλα και αυτή εμφανίστηκε στα πόδια του Γιαννούλη, ο οποίος με τη σειρά του σέρβιρε για τον Λημνιό που με ωραία καρφωτή κεφαλιά, έγραψε το 0-1.

Η ομάδα βρίσκοντας το γκολ, θέλησε να καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο το ματς, χωρίς ωστόσο όμως να βγάζει ιδιαίτερη πίεση πάνω στον αντίπαλο. Δεν ασκήσαμε ιδιαίτερη πίεση ψηλά στον αντίπαλο για να κλέψουμε μπάλες και να εκμεταλλευτούμε την καλή μας επιθετική λειτουργία. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε στο 0-1 και το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές. Μια σχετική χαλαρότητα υπήρχε στα πρώτα λεπτά με τον αντίπαλο να προσπαθεί να απειλήσει και τη μεσοαμυντική μας γραμμή, να μην δουλεύει καλά. Παρατηρείται σχεδόν σε όλα μας τα παιχνίδια, μετά το 50ό-55ο λεπτό μια κούραση στο κεντρικό δίδυμο των χαφ, πράγμα το οποίο επηρεάζει την ομάδα και επιθετικά αλλά και αμυντικά.

Η μέτρια απόδοση των χαφ για κάποια λεπτά σε συνδυασμό με τις ημιτελείς αποκρούσεις του Ίνγανσον, ο οποίος δε φαίνεται να έχει βρει ακόμα τα πατήματά του, δίνουν μια ευάλωτη αίσθηση στον αμυντικό τομέα. Αυτό δε σημαίνει ότι ο αντίπαλος μας απείλησε, αλλά όσο το ματς είναι στο γκολ, όλα είναι πιθανά. Μετά το 60ό λεπτό η ομάδα ανέβασε και πάλι στροφές με τους Αουγκούστο και Μπίσεσβαρ να δοκιμάζουν με ωραία σουτ να απειλήσουν χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σκοράρουν. Ο προπονητής θέλοντας να τονώσει την επιθετική γραμμή περνάει τον Πέλκα στη θέση του εμφανώς κουρασμένου, αλλά πολύ θετικού Στοχ, με στόχο να κλειδώσει το ματς.

Ο Πέλκας μπήκε με εμφανή διάθεση να πιέσει και να γυρίσει την μπάλα στην επιθετική γραμμή και τα κατάφερε πολύ καλά, βγάζοντας μια εξαιρετική πάσα στον Λημνιό, ο οποίος με ωραία κίνηση μπήκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι. Ο έτερος Δημήτρης, ανέλαβε την εκτέλεση και με εκτέλεση αλλά Πανένκα καθάρισε το ματς, πανηγυρίζοντας μπροστά στους 7.000 και πλέον ΠΑΟΚτσήδες, οι οποίοι δημιούργησαν μια μικρή Τούμπα στο Πανθεσσαλικό. Οι επόμενες αλλαγές ήταν ο Άκπομ και ο Βιεϊρίνια, με το παιχνίδι όμως να έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Να τονίσουμε ότι η απόδοση του Σφιντέρσκι δε κυμάνθηκε σε καλά στάνταρ, αν και είχε συμμετοχή στο άνοιγμα του παιχνιδιού σε αρκετές φάσεις, αλλά δεν είχε την καθαρή σκέψη ώστε να είναι μέσα στις τελικές φάσεις. Αυτός που ήταν σε καλή μέρα ήταν ο Μπίσεσβαρ που βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, μοίρασε καλά το παιχνίδι και είχε και πολύ καλές ατομικές ενέργειες. Σε γενικές γραμμές η ομάδα είχε πολύ καλή χημεία, είχε ωραίες συνεργασίες από όλα τα σημεία του γηπέδου και ακολουθεί πιστά το πλάνο του προπονητή, έχοντας όμως πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Η επάνοδος του Αντελίνο, η δεύτερη καλή εμφάνιση του Στοχ, οι συνεχόμενες καλές εμφανίσεις των Μίσιτς-Λημνιού-Γιαννούλη είναι στα πολύ θετικά στοιχεία που κρατάμε, όπως και ότι η ομάδα παρουσιάζει ένα όλο και πιο ομοιογενές πρόσωπο σε κάθε ματς. Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι παραπάνω για το ματς. Έχουμε μεγάλο ματς την επόμενη βδομάδα και το μυαλό πρέπει να είναι 100% προσηλωμένο στην αναμέτρηση.

 

Διαβάστε ακόμη...