Το κύκνειο άσμα ενός εντολοδόχου

Καιρό έχουμε να ασχοληθούμε με τον αγαπητό μας υφυπουργό. Καιρός να το ξανακάνουμε γιατί όπως φαίνεται με τη προοπτική του κυβερνητικού ανασχηματισμού η υφυπουργάρα μας τα δίνει όλα για όλα για να κάνει το χατήρι κάποιων.
Sn0ufel Sn0ufel
Το κύκνειο άσμα ενός εντολοδόχου

Αφού λοιπόν με σχεδόν ένα χρόνο στη θέση του ο τύπος έχει εκθέσει όσο κανείς άλλος υπουργός τη κυβέρνηση και τα ψωμιά του είναι αναγκαστικά λίγα προωθεί νέα μέτρα που θα μείνουν ως παρακαταθήκη για τους επόμενους.

Πρώτη απόφαση η αλλαγή του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ καθώς θέλει να δώσει δικαίωμα ψήφου και στα ερασιτεχνικά σωματεία. Οι εκλογές της ΕΠΟ προγραμματισμένες να γίνουν τον Ιούνιο (πριν τη λήξη της θητείας των εποπτικών οργάνων της FIFA και της UEFA) παίρνουν αναβολή για το φθινόπωρο δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο γαύρο να κάνει τις κινήσεις που θέλει, κάτι που δε θα προλάβαινε να γίνει αν οι εκλογές γινόταν άμεσα.

Ο αυγενακης δημιουργώντας το Μητρώο Αθλητικών Φορέων στη ΓΓΑ (όπου θα εγγράφονται τα ερασιτεχνικά σωματεία) κάνει προσπάθεια να διευρύνει το εκλογικό σώμα έχοντας ως στόχο την αποδυνάμωση των ΕΠΣ. Οι ενώσεις οι οποίες είναι υπό την επιρροή του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ που κατάφεραν μετά από χρόνια παράγκας να τοποθετήσουν επιτέλους μια σοβαρή και ανεξάρτητη διοίκηση με γνώμονα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ποιον θα ωφελήσει η αποδυνάμωση των ΕΠΣ ;
Νομίζω ότι είναι περιττό να πούμε. Όσο για το πως θα αποκτηθεί η εύνοια των ερασιτεχνικων σωματείων; Ήδη ο πρωθυπουργός (όχι ο εύσωμος ο άλλος) έχει ανακοινώσει τη παροχή οικονομικής ενίσχυσης που υπολογίζεται στα 1. 5 με 2 εκατομμύρια ευρώ.

Να πούμε επίσης εδώ ότι όσων αφορά τις εκλογές της ΕΠΟ αρμόδια είναι η Γενική συνέλευση αυτής και όχι ο κάθε αυγενακης. Η αναβολή των εκλογών με απόφαση αυγενακη και κυβέρνησης ΝΔ λοιπόν αποτελεί και παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο αυτής.

Στα πιο πρόσφατα τώρα μόλις σήμερα ο αγαπητός υπουργός ξεκίνησε τη μέρα του με μια φωτογραφική διάταξη που επιτρέπει τον πρώην δήμαρχο μπειραια να κατέβει ωσς υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ. Μέχρι σήμερα έπρεπε να είχε περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος από τη στιγμή που σταματάει κάποιος να είναι στο συμβούλιο της ομοσπονδίας κάτι που άλλαξε και πλέον απαιτούνται μόλις δύο μήνες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον πρώην δήμαρχο (που εγκατέλειψε τη θέση του ως σύμβουλος πριν λίγες μέρες) να κατέβει ως υποψήφιος στις εκλογές.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά νέα τροπολογία φέρνει την αλλαγή στο αν μπορεί ένας μέτοχος ΠΑΕ να έχει και μετοχές ως 15% σε στοιχηματική εταιρεία καθώς πλέον αυτό θα απαγορεύεται κάτι που θα φέρει αναταράξεις κυρίως στην αεκ λόγω μελισσανιδη.

Τελευταία αλλαγή και καλύτερη είναι η αλλαγή που προωθείται και έχει να κάνει με παράγοντες που έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν για κακούργημα. Ενώ μέχρι τώρα ο νόμος απαγόρευε κάποιος να είναι παράγοντας η μέτοχος σε ΠΑΕ αν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πλημμελημα η κακούργημα πλέον αυτό αλλάζει και απαιτεί την αμετάκλιτη καταδίκη του προσώπου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μέχρι η υπόθεση να κριθεί αμετάκλητα και σε τρίτο βαθμό από τον Άρειο Πάγο (κάτι που καθυστερεί να γίνει υπερβολικά πολύ και ορισμένες φορές ο Άρειος Πάγος παραπέμπει την υπόθεση να επαναδικαστει στο εφετείο) ο παράγοντας θα μπορεί να εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στα ποδοσφαιρικά κοινά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σας φαίνεται φωτογραφική η διάταξη;

Συγχαρητήρια στο καλύτερο υφυπουργό αθλητισμού που έχει περάσει ποτέ για τις καινοτόμες και ανεξάρτητες ιδέες του! Πάντα τέτοια ευχόμαστε!

Διαβάστε ακόμη...