Mentality στις πράξεις, όχι στα λόγια..

Την ήττα με 1-2 γνώρισε ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας με αντίπαλο την ομάδα του δημοσίου..
Mentality στις πράξεις, όχι στα λόγια..

Ας ξεκινήσουμε με ορισμένα γεγονότα. Ναι, ο ΠΑΟΚ έδωσε όλη του την θέληση και το βάρος στον επαναληπτικό του κυπέλλου και βγήκε νικητής. Ένας τίτλος είναι πάντα πιο σημαντικός και στην τελική ανάλυση, αν όλοι οι οπαδοί της ομάδας έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα στην χθεσινή ήττα και την πρόκριση στον τελικό, σίγουρα θα επέλεγαν το δεύτερο.

Και αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα. Μια ομάδα με προσήλωση, mentality νικητή και σοβαρή, δεν πρέπει να κάνει τέτοιους διαχωρισμούς. Δεν πρέπει ούτε να «αδειάζει» μετά από επιτυχίες, ούτε να συνηθίζει τις αποτυχίες. Και δυστυχώς, ο Δικέφαλος φέτος έκανε και τα δύο.

Ο λόγος βέβαια είναι απλός. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ποιοτικά το ρόστερ να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις του. Στερείται πάρα πολύ από άποψης roster και ήδη με την πρόκριση στους «8» της Ευρώπης, τον τελικό του κυπέλλου και την δεύτερη θέση, έχει τρυπήσει το ταβάνι του και αυτό έγινε ολοφάνερο χθες.

Παίκτες τύπου Μουργκ,Μιτρίτσα,Σίντκλει,Μιχάι και άλλοι, δεν μπορούν να σταθούν στο επίπεδο που πρέπει. Είναι απλά ανεπαρκείς ποιοτικά και σε μια συγκυρία τέτοια, στο τέλος ενός μαραθωνίου αγώνων, όταν πολλοί πυλώνες της ομάδας είναι εκτός λόγω τραυματισμού, η μεγάλη έλλειψη στην ποιότητα δεν καλύπτεται.

Όλη η φετινή χρονιά θα πρέπει να λειτουργήσει ως μάθημα για την επόμενη σεζόν. Πρώτο και κύριο μέλημα των ανθρώπων της ομάδας θα πρέπει να είναι τόσο η ποσοτική, όσο και η ποιοτική ενίσχυση της ομάδας.

Ας ελπίσουμε λοιπόν από εδώ και πέρα και ως το τέλος της σεζόν, οι απουσίες να μειώνονται και να κλείσουμε την χρονιά με μία ακόμη κατάκτηση κυπέλλου, ώστε να ξεκινήσει με καθαρό μυαλό ο προγραμματισμός της επόμενης μέρας.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...