Επιστροφή στις νίκες με "ασπρόμαυρο" τρόπο!

Την πρώτη νίκη του για το νέο έτος πέτυχε επιτέλους ο ΠΑΟΚ κόντρα στο Βόλο με την επικράτηση του με 3-1 στο γήπεδο της Τούμπας ...
Επιστροφή στις νίκες με "ασπρόμαυρο" τρόπο!

Η νίκη αυτή ήρθε ωστόσο με τρόπο.. ασπρόμαυρο. Και όταν λέμε ασπρόμαυρο, εννοούμε φυσικά τα δύο πρόσωπα τα οποία παρουσίασε ο Δικέφαλος στα δύο ημίχρονα της αναμέτρησης.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν για τον ΠΑΟΚ επιεικώς άθλιο. Μια ομάδα ασύνδετη, ανήμπορη στο πρώτο εικοσάλεπτο να αλλάξει δύο πάσες με εικόνα διάλυσης. Ο Δικέφαλος βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ πολύ νωρίς, ενώ ο τερματοφύλακας του τον έσωσε από το ολικό έμφραγμα σε διπλή ευκαιρία του Βόλου.

Από το μισάωρο της αναμέτρησης και μετά, οι παίκτες της ομάδας ανέβηκαν ελάχιστα και κατάφεραν ευτυχώς να ισοφαρίσουν, αφού το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα και εκτελέστηκε από τον σπεσιαλίστα Σβαμπ και όχι από όποιον το... ένιωθε εκείνη τη στιγμή.

Περνώντας στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην λόγω των αλλαγών που πραγματοποίησε (έγκαιρα αυτή τη φορά) ο Πάμπλο Γκαρσία. Η είσοδος του Βιεϊρίνια αντί του "άχρωμου" Περέιρα και του Ελ Καντουρί αντί του Εσίτι (που δεν είναι ποδοσφαιριστής) μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα ανέβηκε άμεσα μέσα στο γήπεδο και πίεσε ασφυκτικά τον αντίπαλο. Ο άξονας του Δικεφάλου ανέβασε την απόδοση του κατακόρυφα , αφού ο Σβαμπ είχε δίπλα του ένα κανονικό χαφ και όχι κάποιον κατά φαντασία ποδοσφαιριστή και ο Ουάρντα δεν αναγκαζόταν να γυρίσει είκοσι μέτρα πίσω για να πάρει την μπάλα.

Η καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας είχε ως αποτέλεσμα και την άνοδο του Αντρίγια Ζίφκοβιτς, ο οποίος δημιούργησε πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Από ένα τέτοιο ρήγμα, προήλθε και το κόρνερ που έφερε το προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ με ένα γκολ καρμπόν με αυτό που πέτυχε η ομάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Εκτέλεση στο πρώτο δοκάρι, πρώτη κεφαλιά από τον Σφιντέρσκι και σκόρερ τον Ίνγκανσον.

Μετά το γκολ αυτό, ο Δικέφαλος δεν έκατσε πίσω, αλλά απείλησε και αρκετές φορές ακόμη με τον Μουργκ και τον Κρέμντσικ , ο οποίος σφράγισε και το τελικό αποτέλεσμα σημειώνοντας το παρθενικό του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Μιλώντας για τον Τσέχο φορ, η παρουσία του ήταν κάτι παραπάνω από θετική. Ήταν μέσα στις φάσεις, δημιούργησε καταστάσεις, έφτασε σε τελικές προσπάθειες και σκόραρε. Επιτέλους ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει φορ στη σύνθεση του και αυτό αποτελεί τεράστια ανακούφιση για την ομάδα.

Ο δεύτερος παίκτης που έστειλε ελπιδοφόρα μηνύματα είναι ο Αμρ Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος ήταν πολύ κινητικός, είχε σωστές μεταβιβάσεις, έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ και έδειξε να είναι φυσικά κλάσεις ανώτερος από όσους έχουν αγωνιστεί φέτος στην κομβική θέση του δεκαριού.

Εν ολίγοις, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κρατήσει τη νοοτροπία του δευτέρου ημιχρόνου, για να χτυπήσει στα ίσια τον Ολυμπιακό στο επερχόμενο ντέρμπι, ενώ δεν πρέπει με τίποτα να χαλάσει το δίδυμο Σβαμπ- Ελ Καντουρί, το οποίο είναι μακράν ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτει ο Δικέφαλος στον άξονα.

Εάν η ομάδα βαδίσει σε αυτά τα χνάρια, μπορεί να επαναφέρει τα χαμόγελα στην Τούμπα και να δείξει πως μπορεί να επιτύχει τους στόχους της.

Διαβάστε ακόμη...