Μία γκέλα που δεν μας δίδαξε τίποτα καινούριο

Οδυνηρή ισοπαλία κόντρα στον Ατρόμητο για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος απώλεσε τους πρώτους του βαθμούς στο νέο πρωτάθλημα...
Μία γκέλα που δεν μας δίδαξε τίποτα καινούριο

Όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνεις όταν πέφτεις. Έτσι και στο ποδόσφαιρο, όταν προέρχεσαι από την τεράστια πρόκριση επί της Μπενφίκα, είναι λογικό να φαίνεται ακόμη πιο άσχημο το γεγονός μιας γκέλας και δη, στο γήπεδο σου.

Μία γκέλα την οποία άξιζε ο ΠΑΟΚ 100%. Ο Δικέφαλος δεν ήταν σε καμία περίπτωση καλύτερος του αντιπάλου του και υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτή την εικόνα, με πρώτο και καλύτερο το rotation.

Ο Άμπελ Φερέιρα, προχώρησε (όπως είναι λογικό) σε αλλαγές προσώπων, εν όψει του κρίσιμου αγώνα κόντρα στην Κράσνονταρ τοποθετώντας στο αρχικό σχήμα τους Μιχάι, Μπίσεσβαρ, Εσίτι, Ζίφκοβιτς, Σβιντέρσκι. Ωστόσο, το αντίκτυπο στην ομάδα ήταν πολύ μεγάλο.

Χωρίς τον Πέλκα να πιέζει μπροστά και να γυρνάει ως τρίτο χαφ σε φάση άμυνας, ο Δικέφαλος έχασε μέτρα στο γήπεδο και οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών μεγάλωσαν, ενώ και ο Σφιντέρσκι μπροστά ήταν πραγματικά κακός και έκανε με την εμφάνιση του ακόμη πιο ξεκάθαρη την ανάγκη απόκτησης φορ. Επιπλέον, ο Εσίτι (που για τα δεδομένα και τις δυνατότητες του ήταν πολύ καλός) δεν μπορεί να προσφέρει δημιουργικά καθόλου και έτσι η τοποθέτηση του στον άξονα σε συνδυασμό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς κάνει τον ΠΑΟΚ προβλέψιμο και πλήρως ακίνδυνο.

Όαση αποτέλεσε ο Ζίφκοβιτς που ήταν ξεκάθαρα ο MVP με την εμφάνιση και το γκολ που σημείωσε, ενώ από κοντά ακολούθησε ο Γιαννούλης, στα πλαίσια φυσικά που μπορούσε να παίξει ξανά ενενήντα λεπτά, μετά από το ματς της Τρίτης.

Τα συμπεράσματα μετά το χθεσινό ματς είναι δύο: Πρώτον υπάρχει έλλειψη εναλλακτικού πλάνου όταν το 3-4-2-1 δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Η αλλαγή σχηματισμού (ίσως σε ένα πιο aggressive 4-3-3) είναι επιτακτική όταν ο Δικέφαλος θέλει να πιέσει και να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Δεύτερον δεν νοείται ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη να μην έχει δεξί μπακ και να παίζει με λύσεις ανάγκη, να μην έχει τρίτο κεντρικό χαφ έτοιμο να κάνει τη διαφορά και να μην έχει αποκτήσει ήδη φορ.

Όταν τα χαρτιά σου για να γυρίσεις ένα παιχνίδι είναι ο Κούτσιας, ο Βρακάς και ο Νινούα, δηλαδή παίκτες top ταλέντα, αλλά με μηδενική εμπειρία, τότε τέτοιες γκέλες είναι αυτονόητο πως θα έρθουν.

Ας ελπίσουμε λοιπόν αυτή η ισοπαλία να διδάξει πιο πολλά τον οργανισμού του ΠΑΟΚ, από όσα δίδαξε σε εμάς που ήδη ξέραμε αυτές τις αδυναμίες και να προχωρήσει η ομάδα διορθώνοντας τα κακώς κείμενα, γιατί μπροστά της έχει το πιο κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας της.

Μια σειρά αγώνων κόντρα στην Κράσνονταρ που μπορεί να αλλάξει επίπεδο τον Δικέφαλο, τοποθετώντας τον και με τη βούλα στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...