Έχει σφυγμό, αλλά αρκεί;

Μία άδικη ισοπαλία στο ΟΑΚΑ επιφύλασσε το πρόγραμμα για τον ΠΑΟΚ χθες το βράδυ για την δεύτερη αγωνιστική των play offs...
Έχει σφυγμό, αλλά αρκεί;

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε τα αυτονόητα. Η ισοπαλία είναι για τον Δικέφαλο κακό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα έμεινε ξανά μακριά από την νίκη και κινδυνεύει να χάσει και την δεύτερη θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, μετά τη χθεσινή εμφάνιση, υπάρχει μια αχτίδα αισιοδοξίας για την ομάδα.

Αναλυτικότερα, ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τον γνωστό του σχηματισμό στο γήπεδο, αλλά με αλλαγές σε πρόσωπα. Ο Γιαννούλης επανήλθε στη θέση του ως αριστερό μπακ, ο Ίνγκασον αντικατέστησε τον Μιχάι στο κέντρο της άμυνας και ο Βιεϊρίνια μετατοπίστηκε στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Η τοποθέτηση του αρχηγού του ΠΑΟΚ αντί του Λέο Μάτος, έδωσε ισορροπία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και βοήθησε πολύ την ομάδα στο να ξεδιπλώνεται καλύτερα στο αγωνιστικό χώρο όντας έτσι λιγότερο προβλέψιμο.

Στο γεγονός όμως ότι ο ΠΑΟΚ «ρόλαρε» καλύτερα συνέβαλαν και τα κεντρικά χαφ. Με τον Άντερσον Εσίτι να εμφανίζεται επιτέλους ως κανονικός ποδοσφαιριστής κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση λειτουργώντας άψογα και τον Ελ Καντουρί δίπλα του να έχει σωστές μεταβιβάσεις, ο Δικέφαλος λειτούργησε πολύ καλά και έχασε σωρεία ευκαιριών, όχι απλά για να προηγηθεί, αλλά για να καθαρίσει τη νίκη από το πρώτο μισό.

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο, λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του Βιεϊρίνια, η ομάδα έχασε μια σημαντική σταθερά για την ανάπτυξη της. Αυτή η αλλαγή, σε συνδυασμό με την αλλαγή του Μπίσεσβαρ με τον (μέτριο δυστυχώς) Λάμπρου, δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να εξακολουθήσει να έχει την ίδια εξαιρετική εικόνα. Οι αλλαγές λοιπόν, σε συνδυασμό και με την κόπωση, έφερναν την ισοπαλία όλο και πιο κοντά με το «στείρο» 0-0 να έρχεται στο τέλος φυσιολογικά.

Περνώντας στον προπονητή του ΠΑΟΚ, ο Άμπελ Φερέιρα, έστησε την ομάδα πολύ σωστά. Η έμπνευση της τοποθέτησης του Βιεϊρίνια στα δεξιά, το δίδυμο Εσίτι-Καντουρί και η τοποθέτηση του Πέλκα στο αρχικό σχήμα συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην καλή εικόνα του Δικεφάλου.

Συμπερασματικά λοιπόν, η ομάδα έδειξε πως έχει το υλικό, το τσαγανό και την θέληση, για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, αλλά και το κύπελλο Ελλάδος. Ωστόσο, πρέπει να δουλέψει για να αποκτήσει και πάλι αποτελεσματικότητα, αλλά το μέταλλο νικητή που είναι απαραίτητο για την επίτευξη των στόχων της.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...