Κάποιος μας τρολάρει!

Έκπληκτος, όπως όλοι μας, έμαθα αυτές τις ημέρες για την επερχόμενη σύμβαση σχέσης εργασίας του... Τάσου Κάκου με την ομάδα μας.
Ντίνος Liverpool
Κάποιος μας τρολάρει!

Μάλιστα, λοιπόν! Αιφνιδιασμός 100%! Το έχει αυτό ο Πόντιος μας! Μας εκπλήσσει, άλλοτε με τις πράξεις του, άλλοτε με τα λόγια του. Πάντα ευχάριστα, ως γεγονός, επί το πλείστον. Τώρα, όμως; Κάτι σε Σαλπιγγίδη γκεϊτ μου μυρίζει η υπόθεση... Ήδη τύμπανα πολέμου ηχούν, τη στιγμή που τα προηγούμενα μόλις έχουν σωπάσει! Δεν μπορεί, σκέφτομαι! Σίγουρα... κάποιος μας τρολάρει! Ιβάάάν!

Προφανώς και δέχεται συμβουλές και πιθανότατα από πίσω να βρίσκεται ο Θοδωρής, όπως ακούγεται. Με δεδομένη την έλλειψη κάποιου ανθρώπου της διοίκησης στον πάγκο του ΠΑΟΚ, που να γνωρίζει καταστάσεις, πρόσωπα και πράγματα, ανάμεσα στους ανθρώπους που προτάθηκαν για να αναλάβουν το ρόλο του γενικού αρχηγού, και ο Τάσος Κάκος! Αυτή η λύση επελέγη, κατά πως φαίνεται.

Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος για τον ακριβή ρόλο του στην ομάδα, εικάζω κι εγώ, όπως οι περισσότεροι ότι αυτός θα είναι ο ρόλος του. Μάλλον τείνει να γίνει μόδα της εποχής μας στην Ελλάδα, πρώην διαιτητές του πρόσφατου παρελθόντες να αναλαμβάνουν θέση team manager σε ομάδες, εάν κρίνω από τον Καζναφέρη στην Ξάνθη ή ακόμα πιο καίριους ρόλους, όπως αυτός του Μποροβήλου, όντας πρόεδρος στην Τρίπολη.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν τον Τάσο Κάκο στους εμπλεκόμενους στα σκοτεινά λημέρια της διαιτησίας και στους εκτελέσαντες διατεταγμένες υπηρεσίες σε βάρος μας. Αντίθετα, η κόντρα του με το γαύρο και το γεγονός ότι τελευταία και μεις παρακαλούσαμε στο να μας παίξει στα κρίσιμα παιχνίδια, δείχνει ότι όντως ήταν ο καλύτερος διαιτητής των τελευταίων ετών και μάλλον δίκαιες οι διακρίσεις που πέτυχε.

Ανατρέχω στις διαιτησίες του απέναντί μας και βλέπω ότι δεν είδε την αγκωνιά του Ντιέγκο (όμως δεν είδε και την μπουνιά του Πάμπλο), μια αποβολή που έδωσε στον Πάμπλο κόντρα στο βάζελο στην Τούμπα, τη στιγμή που δεν είχε δώσει πρώτα φάουλ στην προβολή του Σιμάο, την αποβολή με δύο κίτρινες του Σορλέν μέσα σε τρία λεπτά, δεν απέβαλε στον Τζιμπούρ στην καρατιά στον Γκαρσία και ένα πέναλτι που αρνήθηκε στον Βιεϊρίνια σε ανατροπή από τον Λαγό. Μάλλον λίγες φάσεις σε σχέση με τα παιχνίδια που μας έπαιξε (καμιά 30ριά), σίγουρα πάντως όχι πολλές. Και η γενική του παρουσία, όσο τη θυμάμαι, αξιοπρεπής θα μπορούσα να πω.

Έντονη διαιτητική προσωπικότητα, πράγμα που έβγαινε καθαρά μέσα στο γήπεδο... φρόντιζε πολύ καλά ο ίδιος να την προβάλει, άλλωστε. Μύγα στο σπαθί του δεν σήκωνε και ομολογουμένως δεν χαμπάριαζε από έδρες. Προφανώς την εμπειρία του θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ιβάν. Και η εμπειρία του πρώην διαιτητή είναι μεγάλη δεδομένου ότι διετέλεσε και αθλητής και ποδοσφαιριστής.

Δεν λέω κάτι αρνητικό! Δέχομαι ότι δεν υπήρξε ποτέ δόλος και ότι όλα ήταν ανθρώπινα λάθη. Όμως, μου προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γιατί επιλέγεται μία λύση που θα φέρει αντιδράσεις! Και το ξέρει από πρώτο χέρι ο Θοδωρής ότι θα φέρει αντιδράσεις! Αυτό είναι το θέμα μου! Και αντιδράσεις δικαιολογημένες, θα έλεγα! Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι διετέλεσε διαιτητής! Οπαδός άλλης ομάδας ήταν, ρε γμτ και δη φανατικός!

Επιλέγουμε πρόσωπο από ένα χώρο που έχει πλήξει τον ΠΑΟΚ όσο κανείς άλλος! Πώς και γιατί να δει ο κόσμος θετικά έναν από τους πλέον αντιπροσωπευτικούς ανθρώπους του χώρου, που, επιπλέον, εν χορώ καθύβριζε στο παρελθόν (αχ... και πάλι τι μου θυμίζει αυτό!). Θέλει πολλή φαντασία για να φανταστούμε ότι στην πρώτη στραβή θα πέσουν πυρά και πάνω του; Και ότι πολύ δύσκολα θα του πιστώσουμε κάποιο καλό; Πάλι για πυροσβέστες θα ψάχνουμε, αλλά ο ίδιος, αν και το άσκησε το επάγγελμα της πυρόσβεσης, όχι μόνο δεν θα μπορεί να βοηθήσει αλλά θα επιτείνει τη μανία της φλόγας!

Εύχομαι, εμείς οι οπαδοί να το σκεφτούμε, τελικά, το θέμα ήρεμα και ώριμα. Από τη στιγμή που επελέγη - καλώς ή κακώς - από την ομάδα μας για ένα συγκεκριμένο πόστο, να κοιτάξουμε να μην δημιουργήσουμε θέμα και, αντίθετα, να τον βοηθήσουμε στο νέο του ρόλο. Αυτό θα κάνω εγώ! Μπορεί να προβληματίζομαι, αλλά σίγουρα θα στηρίξω. Έτσι κάνω πάντα! Παραμερίζω εμπάθειες και προκαταλήψεις και φροντίζω να μην δημιουργώ θέμα.

Να τον αφήσουμε να δουλέψει και να κριθεί από το έργο του και όχι από το θυμικό μας. Να τον αφήσουμε να δικαιώσει αυτούς που τον επέλεξαν.

Ντίνος Λαζαρίδης

ΠΑΟΚ , ΠΑΟΚ , ΠΑΟΚάρα μου,
ζω μόνο για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...