Μιλάμε για πολύ γέλιο ...

Χωρίς να έχω διάθεση να υποτιμήσω ή να ειρωνευτώ τον οποιοδήποτε, αλλά ρε παιδιά ειλικρινά: τι σανό είναι αυτό που προφέρεται στην Θεσσαλονίκη και η κατάποσή του είναι συνεχής, αδιάλειπτος και αμάσητος;
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Μιλάμε για πολύ γέλιο ...

Από επιλογή δεν παρακολουθώ "αγώνες" του ελληνικού πρωταθλήματος παρά μόνο του ΠΑΟΚ.

Όμως από εντελώς κακή συγκυρία αναγκάσθηκα και είδα τον αγώνα του πρώτου με τον δεύτερο στην βαθμολογία. Μιλάμε για πολύ γέλιο ...

Σαν να έβλεπα ντέρμπι πρωτοπόρων στο Α' τοπικό Αθηνών μεταξύ Αττικού και Άγιου Ιερόθεου!

Έχασα το μέτρημα πόσες φορές έδιωχναν την μπάλα στα ουράνια προσπαθώντας "να κτυπήσουν κάνα άγιο" παίζοντας εξαιρετικά το σύστημα "ζήτω ο θεός".

Αυτός ο Αμραμπάτ μου θύμισε έναν συμμαθητή μου στο σχολείο που έπαιρνε την μπάλα και προσπαθούσε να περάσει μόνος του συμπαίκτες και αντιπάλους.

Μας ζάλισαν το καλοκαίρι με τον Μάγκνουσον και τον Σπόραρ και τον Μπερνάντ!

Ο 18χρος ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ ντρίμπλα κάτω από τα πόδια ακόμη δεν έχει δεχθεί.

Ο Σπόραρ μπορεί σε 100 λεπτά να μην ακούμπησε την μπάλα (για να είμαστε δίκαιοι με την "τακτική" που έπαιζε ο Ηρακλειδέας μόνο εκ τύχης θ' ακουμπούσε την μπάλα ο Σπόραρ).

Ο Μπερνάντ σε 100 λεπτά έκανε ΜΙΑ ενέργεια που τέτοιες ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΟΥΡΣΟΥΝΙΔΗΣ έκανε 3 ανά ημίχρονο!

Μιλάμε για παιχνίδι που σε 100 λεπτά είχε ΜΙΑ φάση ποδοσφαιρική...

Μας ζάλισαν με τον Φερνάντες που ο ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΛΜΕΪΔΑ τον έβαλε 10 λεπτά στο τέλος να κάνει καθυστέρηση! Να μην μιλήσω για τον Τσούμπερ!

Εκτός του ΛΙΒΑΙ ΓΚΑΡΣΙΑ, οποιονδήποτε άλλον από τα (αρχικά) 22 κορμιά που τρέχανε μέσα στο γήπεδο, έφερνε ο ΙΒΑΝ στον ΠΑΟΚ άνετα θα του έλεγα ότι ρίχνει "λευκή πετσέτα".

Και βέβαια να πούμε για τον "μεγάλο" προπονητή του Παναθηναϊκού με νοοτροπία παιχνιδιού "να κλείσω τις στράτες του Μοριά να κλείσω και τα δερβένια" και επιθετικά καμία μπαλιά σε αντεπίθεση ή να κάνει λάθος ο αντίπαλος.

Τους έχει μάθει στο έπακρο το "ρόντρι" (πίεση τρελή σ' ένα σημείο εκεί δηλαδή που χάνουμε την μπάλα) "αξιοποίησε" τον ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΜΠΑΛΟ Κουρμπέλη στην ουσία τρίτο σέντερ -μπακ και ανελέητο ντουμπλάρισμα στις άκρες δηλαδή τακτική επιπέδου πανελληνίου πρωταθλήματος διδασκάλων.

Κορυφαία στιγμή που ο Ιβάν πλάκωσε στα μπινελίκια τον Κώτσιρα επειδή προσπάθησε να παίξει με κάτω τη μπάλα και δεν την έστειλε/έδιωξε στα περιστέρια.

Και φυσικά η μεγάλη τακτική του "μεγάλου" συλλόγου "να βγάλουμε από τη μύγα ξυγκι".

Γιατί έδωσε ελεύθερο, γιατί έδωσε την μπάλα στην αεχ, γιατί η μπάλα έχει κυκλικό σχήμα, γιατί το σφύριξε στο 113 και όχι στο 114, γιατί δεν έδωσε ένα φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, γιατί έδωσε ένα ανάποδο πλάγιο και άλλες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες.

Πού όταν τα λέμε ότι γίνονται σε βάρος του ΠΑΟΚ ο large ντεμέκ ΠΑΟΚτσης τα βρίσκει ως "δικαιολογίες" που πάνε να καλύψουν "τα κενά της ομάδος".

Καλά για την "νικήτρια" του τοπικού ντέρμπι να πούμε το εξής χαρακτηριστικό: νίκησε χωρίς να κάνει ούτε μια φάση και με νοοτροπία "έδρας" δεκαετίας '60 (ρε δεν περνάτε απο δω ο κόσμος να χαλάσει).

Όποιος βλέπει ΠΑΟΚ, βλέπει μπάλα; Ή βλέπει ό,τι του σερβίρουν τα media;

Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ παίζει ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ με αρκετούς ΝΕΑΡΟΥΣ παίκτες, παιχνίδι κατοχής και κυριαρχίας, με την ΜΠΑΛΑ ΚΑΤΩ, με τις επιθέσεις να ξεκινούν από τον τερματοφύλακα, με ιδέες, με σκέψεις με τρόπο παιχνιδιού συγκεκριμένο, με με με...

Κι εσύ τώρα δηλαδή απ' όλα αυτά σε απασχολεί αν θα παίξει ή όχι και πόσο ο ΜΠΙΣΕΡΒΑΡ; Σοβαρά τώρα; Το επίπεδο της κριτικής έχει φτάσει στην κριτική των ...αλλαγών;

Δηλαδή όταν ο ΤΣΕΡΝΑΙ ξεκινούσε ΒΑΣΙΚΟ τον 37χρονο ΚΟΥΔΑ απέναντι στην ΜΠΑΓΕΡΝ τι θα έκανες; Θα έμπαινες στο γήπεδο ή θα πλάκωνες στο ξύλο τον προπονητή; Είναι τέτοιας ποιότητος η "πλύση" που βρήκες τώρα "σημείο" αμφισβητήσεως τις αλλαγές και τον χρόνο του ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ;

Βλέπουν οι Αθηναίοι τι κάνει ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ στον ΠΑΟΚ και βρήκαν "τρόπο'  να "κάνουν θέμα".

Για τις ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ απόψεις' στα πλαίσια της "ελεύθερης έκφρασης" και διατυπώσεως και της 'αρνητικής κριτικής" να πας φίλε μου να τα γράψεις, όχι βάζοντας ως προμετωπίδα την ΤΟΥΜΠΑ, αλλά και με ένα φάσκελο δίπλα (είναι όλο δικό σου)!

Άντε να δω πότε θα ξυπνήσεις ...

Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ με τας ..εκλογάς!

Σου επαναλαμβάνω και πάλι: 90 έδρες δίνουν η Α' και Β' Αθηνων (με τις υποδιαιρέσεις) Α' και Β' Πειραιώς.

Τα παιχνίδια "παίζονται στα γήπεδα"...

Δες το 5:48 για να το διαπιστώσεις...

Διαβάστε ακόμη...