Το ταβάνι

Μπορεί η λέξη να σημαίνει την οροφή κάθε χώρου, όπως δωμάτιο, γραφείο, αποθήκη, κατάστημα, κλπ, όμως σημαίνει και το ανώτατο όριο μιας προσπάθειας αθλητικής, επιχειρηματικής ή όποιας άλλης. Σηματοδοτεί την άριστη αναμενόμενη και προσδοκώμενη απόδοση.
Αρχέγονος Αρχέγονος
Το ταβάνι

Πολλές φορές λέμε πως η απόδοση της ομάδας έπιασε τα όριά της, έπιασε το ταβάνι της.

Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Γι' αυτό κι' εμείς ως φίλαθλοι ζητάμε πάντα το καλύτερο.

Η φετινή χρονιά εμφάνισε περίεργα σημάδια στην απόδοσή της. Στο ξεκίνημα της η ομάδα αποκλείστηκε από την Ευρώπη. Στη συνέχεια πότε μίλα πότε φύλλα. Και μετά την ήττα από την ΑΕΚ έχει να χάσει για 16 παιχνίδια.

Τα δείγματα γραφής αυτήν την περίοδο είναι πολύ καλά. Γι' αυτό και οι απαιτήσεις όλων δεν έχουν ορίσει το ταβάνι.

Αύριο αντιμετωπίζουμε τη Λαμία στο πρώτο ημιτελικό στο θεσμό του Κυπέλλου, και την άλλη εβδομάδα ακολουθεί ο δεύτερος αφού μεσολαβήσει πρώτα ο τελευταίος αγώνας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος στον Βόλο.

Όλοι μας ξέρουμε τι θέλουμε και τι περιμένουμε. Νίκες και μόνο νίκες.

Η συνέχεια αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Τα πάντα είναι ανοιχτά. Κι' όλα είναι μπροστά μας. Θα φανεί. Θα δείξει με το τέλος των play offs.

Εκείνο όμως που φάνηκε ξεκάθαρα είναι το αποτέλεσμα που πετύχαμε φέτος με στόχο την ανανέωση και το χτίσιμο μιας νέας και πιο νεανικής ομάδας.

Το κέρδος είναι διπλό. Αφενός μια καλή πορεία για φέτος με πολύ μεγάλες πιθανότητες για έναν τουλάχιστον τίτλο, αλλά και απόκτηση εμπειρίας τόσο πολύτιμης για την επόμενη χρονιά.

Εκείνο όμως που εντυπωσιάζει είναι η αξιοποίηση μιας σειράς δικών μας παιδιών.

Παίχτες που είτε στηρίζουν τη βασική ομάδα ή ενισχύουν την Β ομάδα, όπως επίσης και την Κ19. Το ίδιο συμβαίνει και με τις μικρότερες ηλικίες.

Να μην ξεχνούμε και τα δικά μας παιδιά που συμμετέχουν στη προσπάθεια κι' άλλων ομάδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παραθέτω παρακάτω μια σειρά ονομάτων από αυτά τα παιδιά που θα μπορούσαν να είναι μια βασική 11άδα και κάποιοι άλλοι ως αναπληρωματικοί.

Είναι κάτι που δείχνει την ποσότητα αλλά και την ποιότητα του εγχειρήματος των ακαδημιών ποδοσφαίρου.

Σημειώστε:

Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Τσαούσης, Μιχαηλίδης, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Τζανδάρης, Τσιγγάρας, Μπαλογίαννης, Κούτσιας, Κωνσταντέλιας, Τζίμας.

Και σίγουρα δεν ξεχνάμε τους Τζιόλη, Γιαννούλη, Πέλκα, Πούγγουρα, Διαμαντή, όπως και τους παλιότερους Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Αθανασιάδη, και ίσως κάποιους ακόμα που ακολουθούν. Ελπίζω να μην ξέχασα κανέναν. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς το αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος.

Όλα τα παραπάνω ονόματα θα μπορούσαν να είναι συμπαίκτες την ίδια χρονιά στην ίδια 11άδα. Ή μήπως όχι;

Διαβάστε ακόμη...